Socialdemokratisk regering – med overraskelser. Berlingske overrasker også

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Statsminister Mette Frederiksen præsenterede torsdag formiddag sin regering med i alt 20 ministre.

Ministerlisten bød på flere overraskelser – og et rekord-ungt ministerhold.

Ved præsentationen af regeringen på Amalienborg Slotsplads understregede Mette Frederiksen, at S-mindretalsregeringen også er ”hele Danmarks regering”.

Mette Frederiksens valg af ministre får - noget overraskende - ros med på vejen fra blå side.

Velkommen til dagens Aktuelt

 

Mette Frederiksens ministerhold

Statsminister Mette Frederiksen præsenterede torsdag formiddag sit ministerhold på Amalienborg Slotsplads.

Der er tale om en ren socialdemokratisk regering, og listen tæller både gamle kendinge og flere ministerdebutanter.

Der er flere store overraskelser på Mette Frederiksens ministerhold, blandt andet er medlem af Europa-Parlamentet, Jeppe Kofod, ny udenrigsminister, og Roskildes borgmester, Joy Mogensen, ny kultur- og kirkeminister.

Der er 20 ministre i alt og syv af dem er kvinder. Det bliver en meget ung regering. Hele ni af de nye ministre er under 40. Ældste minister på holdet er fødevareminister Mogens Jensen på 55. Og der er kun en anden over 50, nemlig justitsminister Nick Hækkerup, som er 51. Yngste mand på holdet er den nye erhvervsminister Simon Kollerup, som er 33.

Læs mere her.

 

Rød ministerliste får ros af blåt dagblad

Noget overraskende – måske – fik Mette Frederiksen ros af den uafhængige konservative Berlingske, der på lederplads skriver, at Mette fortjener ros for sit valg af ministre: Hun har klogelig ”lagt vægt på erfaring, driftssikkerhed og stærke holdninger og til gengæld holdt igen med eksperimenterne og festfyrværkeriet.”

Læs mere her.

 

En regering for alle danskere

Ved præsentationen af S-regeringen understregede statsminister Mette Frederiksen, at regeringen er ”hele Danmarks regering”:

”Det er selvfølgelig også en regering, der er mere end en socialdemokratisk regering. For selv om vi er dybt taknemmelige for hver eneste stemme, der er givet på os, og selvom vi er forpligtet af, og stolte af, et tæt samarbejde med de tre partier, der har valgt at pege på os som regering, så er vi hele Danmarks regering,” sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

”Derfor en besked til alle jer, der ikke har stemt på os, og som måske har ønsket en anden regering: Vi er en regering for hele det her land. For når man er så små, som vi er i den internationale verden, så skal vi gå frem sammen.”

Læs mere her.

 

Stram udlændingepolitik fortsætter

Ny socialdemokratisk udlændige- og integrationsminister er Mattias Tesfaye.

Under den officielle ministeroverdragelse, hvor den afgående minister for området, Inger Støjberg, overdragede ministeriet til Tesfaye, fik den tiltrædende minister stilfærdigt understreget to ting: Den brede udlændingepolitik fortsætter. Derimod vil tonen ændre sig.

Det fik Tesfaye understreget ved at give Støjberg en lagkagekniv i afskedsgave:

”Den får jeg ikke brug for,” siger Mattias Tesfaye med henvisning til det billede, Inger Støjberg delte på Facebook, da hun fejrede udlændingestramninger med en stor kage.

Læs mere her.

 

København vinder - igen - pladsen som verdens bedste cykel-by

Var opløbet om at være verdens bedste cykelby et 100 meter-løb, ville København være sprinteren, der kastede sig frem for at komme over mållinjen før den nærmeste rival.

Nu er den danske hovedstad – igen – udråbt til at være den by, der står på vinderpodiet, når det gælder om at fremme og nære den moderne cykeltrafik. Men det er en position, byen er meget tæt på at miste.

Her er listen over de byer, der har gjort det bedst, når det gælder cykeltrafikken. Tallene i parentes er placeringen på den foregående opgørelse i 2017:
 1. København (1)
 2. Amsterdam (3)
 3. Utrecht (2)
 4. Antwerpen (7)
 5. Strasbourg (4)
 6. Bordeaux (6)
 7. Oslo (19)
 8. Paris (13)
 9. Wien (12)
 10. Helsinki (10)
 11. Bremen (Ny)
 12. Bogota (Ny)
 13. Barcelona (11)
 14. Ljubljana (11)
 15. Berlin (10)
 16. Tokyo (9)
 17. Taipei (Ny)
 18. Vancouver (Ny)
 19. Montreal (20)
 20. Hamborg (17)

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

De unge kvindelige journalister her, som kommentere ministrene, burde vente lidt før de udtaler sig, eller researche lidt mere. Joy fra Roskilde er et utroligt kreativt menneske, prøv at undersøge, hvad hun egentlig har lavet for Roskilde og hvorfor hun er så populær der. Og Trine Bramsen holdt faktisk en flot tale i forsvarsministeriet, og mig bekendt er hun en meget aktiv kvinde, med viden indenfor området, med bjerg klatring og rafting og en som bl.a Hans Engell mente ville være en god forsvarsminister. Hvor meget forstand havde Claus Hjort ?? da han blevforsvarminister.