Socialrådgivere skal skifte hele toppen ud

Både formand og næstformand siger farvel til Dansk Socialrådgiverforening. Det samme gør den øverste administrative chef
Der kommer til at ske store udskiftning i toppen af et af landets mere fremtrædende små fagforbund, Dansk Socialrådgiverforening.

Formanden for de godt 16.000 danske socialrådgivere og socialrådgiver-studerende Majbrit Berlau blev nemlig fredag i sidste uge valgt som en af de seks nye næstformænd i den nye LO-FTF-fusion. Og da der er tale om et fuldtidsjob, så skifter hun pr. 1. januar arbejdsplads til LO’s nuværende hovedkontor på Islands Brygge.

41-årige Majbrit Berlau har været en aktiv stemme i den offentlige debat, ikke mindst på det socialpolitiske område, siden hun i 2012 afløste Bettina Post på formandsposten.

Men det er ikke kun formanden, der forsvinder. Dagen efter at Berlau officielt blev valgt til sin nye post, kunne næstformand Niels Christian Barkholt, som ellers var den mest oplagte afløser for Majbrit Berlau, meddele at han ikke genopstiller for i stedet at forsøge at blive folketingsmedlem for SF.

Barkholt stiller op i Københavns Storkreds, hvor han skal forsøge at få et eventuelt mandat nummer to efter partiformand Pia Olsen Dyhr.

"Jeg stiller mig til rådighed for SF, ikke fordi jeg er færdig med den dagsorden, jeg har kæmpet for i Dansk Socialrådgiverforening. Tværtimod. Det er den samme dagsorden bare i en anden skala," sagde han om skiftet til Altinget.dk.

Både formand og næstformand kan dog indtil videre fortsætte frem til fagforeningens repræsentantskabsmøde i slutningen af november. Der er endnu ingen der officielt har meldt sig som kandidater til hverken formands- eller næstformandsposten, og ingen forventer at nogen melder noget ud, så længe at forhandlingerne om den nye offentlige overenskomst pågår, vurderer kilder i fagforeningen overfor Netavisen Pio.

Nye sekretariatschef
Udover den politiske ledelse, så skal Socialrådgiverne også have ny sekretartiatschef, efter at den nuværende Rasmus Meyer er i gang med at få nyt job. Rasmus Meyer er blevet indstillet til at blive ny forstander på Krogerup Højskole.

På et hovedbestyrelsesmøde i Dansk Socialrådgiverforening starten af marts valgte man at forfremme forbundets nuværende administrations- og udviklingschef Magne Vilshammer som hans afløser. Det jobskifte bliver effektueret 1. august.

Dansk Socialrådgiverforening har 16.500 medlemmer.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Annonce