Annonce

Søren Gade roser Mette Frederiksen: Vi turde kun drømme om det, hun har gjort

V-profil Søren Gade mener ikke, at Venstre havde modet til at gøre som Frederiksen. ”Det, hun har gjort, er jo sådan noget, vi kun turde drømme om,” siger Gade.
Statsminister Mette Frederiksen (S) har mødt kritik for at have sat sig hårdt på statsadministrationen. Nu møder hun ros fra en noget uventet kant.

Det er den tidligere forsvarsminister, forhenværende gruppeformand og nuværende medlem af Europa-Parlamentet, Søren Gade (V), der er ude med roser til landets statsminister.

”Det, hun har gjort, er jo sådan noget, vi kun turde drømme om,” siger Søren Gade (V) til Politiken.

Det, hun har gjort, er jo sådan noget, vi kun turde drømme om

Han mener, at kritikken klinger noget hult og indrømmer, at det også er noget, man har talt om i Venstre:

”Ja, det har man da gjort i mange år. Hun (Mette Frederiksen, red.) havde bare modet til at gøre det, og hendes chance for at overleve næste valg er da steget betragteligt med det, hun har gjort. Hun har ansat begavede taleskrivere og begavede folk, der kan hjælpe ministrene, og der kommer ikke noget ud, uden at det har været oppe at vende hos Mette Frederiksen. Det er selvfølgelig irriterende for systemerne og for pressen og for os. Men det virker. Tro mig, det virker,” siger Gade.

Anders Fogh roser også – Løhde er uenig

I forrige uge var det den tidligere Venstre-formand og statsminister Anders Fogh Rasmussen, som var ude med roser til Mette Frederiksen, hvis regering ifølge Fogh er kommet godt fra start.

Det skete i programmet ”Slotsholmen” på P1, hvor Anders Fogh gav udtryk for, at han mener, at kritikken af Martin Rossen-konstruktionen er forfejlet.

Hun havde bare modet til at gøre det

Det er ellers Søren Gades og Anders Foghs partifælle, Sophie Løhde (V), der har stået i frontlinjen med kritikken af særligt ansættelsen af Martin Rossen som stabschef i Statsministeriet og medlem af regeringens koordinationsudvalg og økonomiudvalg.

Dermed ligger Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, ikke på linje med de to Venstre-veteraner, når det handler om Mette Frederiksen og hendes regering.

I Politiken kalder hun den socialdemokratiske regering for ”ekstremt magtfuldkommen”.

Kommentator: En julegave fra Gade til Frederiksen

Politisk kommentator Kristian Madsen er ikke i tvivl. Mette Frederiksen kunne ikke have ønsket sig en bedre julegave end Søren Gades udtalelser om de ansættelser i embedsværket, som Venstre og især Løhde har kritiseret.

”Problemet for Venstre bliver nu, at hver gang de kritiserer regeringen på det her område, så kan enhver smække i hovedet på dem, at de ifølge Søren Gade havde tanker om at gøre præcis det samme selv. Brodden er simpelthen taget af kritikken,” siger han til Politiken.

Brodden er simpelthen taget af kritikken

Søren Gade strøg ind i Europa-Parlamentet med over 200.000 personlige stemmer – kun overgået af partifællen Morten Løkkegaard, der var Venstres spidskandidat til europaparlamentsvalget i maj.

Derfor er det heller ikke uden betydning, når en stemme som Søren Gade åbner munden, mener Kristian Madsen. Han påpeger at Gades udtalelser både er en slet skjult øretæve til Lars Løkke Rasmussen, men samtidig lægger et ekstra pres på partiets nye formand, Jakob Ellemann-Jensen.

Politisk medarbejder i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce