Annonce

Søren Pind: Berlingske hældte benzin på et Barbara Bertelsen-heksebål

Den tidligere justitsminister mener, at Berlingske velvilligt deltog i en heksejagt på Statsministeriets departementschef.
Foto: Justitsministeriet
Barbara Bertelsen, Statsministeriet
Tidligere justitsminister Søren Pind mener, at Berlingske - og andre medier - “velvilligt” deltog i oppositionens heksejagt på Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen. Det skete i forbindelse med den løbende dækning af mink-forløbet.

“Man fandt en heks, og man byggede bålet,” skriver Søren Pind i en kommentar i Berlingske.

Søren Pind fremhæver som eksempel, at Berlingske brugte fire avis-sider på at beskrive, at Barbara Bertelsen købte en mobiltelefon samme dag, som hendes mobiltelefon blev indleveret til Minkkommissionen.

Sådan hælder man benzin på et heksebål

Først til allersidst på den fjerde side, skriver Søren Pind, fremgår det, at en professor ikke kunne se noget juridisk problem: “Sådan hælder man benzin på et heksebål,” skriver Pind.

Advarsel trukket tilbage, men

Den tidligere justitsminister nævner, at Barbara Bertelsen sidste år modtog en advarsel for sin rolle i mink-forløbet på baggrund af Minkkommissionens beretning, der mente, at statsminister Mette Frederiksens information på et pressemøde november 2020 om at samtlige mink i Danmark skulle aflives kunne sidestilles med en instruks.

Sidenhen har en beretning fra et hold af forhørsledere - med tidligere Højesteretspræsident Thomas Rørdam i spidsen - afgjort, at pressemødet havde karakter af en generel orientering - og altså ikke en instruks. Og af samme grund er en række sanktioner nu trukket tilbage. Herunder advarslen til Barbara Bertelsen.

pressemødet havde karakter af en generel orientering - og altså ikke en instruks

Søren Pind spørger på den baggrund Berlingske og andre medier, hvordan man nu forklarer læserne, at embedsmænd som rigspolitichef Thorkild Fogde, departementschef i Justitsministeriet Johan Legarth og også Barbara Bertelsen er uskyldige.

Søren Pind svarer selv, at medierne, herunder Berlingske, ikke anstrenger sig for at forklare læserne, at de nævnte topembedsmænd, herunder Bertelsen, ikke har gjort sig skyld i tjenesteforseelser. Men at medierne bare fortsætter som hidtil.

Berlingske afviser kritikken

Netavisen Pio har spurgt Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Tom Jensen, om han er enig med Søren Pind i, at Berlingske med sin løbende dækning af mink-forløbet bar ved til et Barbara Bertelsen-heksebål.

Tom Jensen erklærer sig i et mailsvar uenig med Søren Pind. Af samme grund fortryder han heller ikke dele af Berlingskes dækning af mink-forløbet.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Søren Pind siger/skriver så meget sludder, men engang imellem kan han jo godt ramme rigtigt!
Det store uforklarlige spørgsmål i mit hoved er imidlertid hvorfor de store aviser hver især fortsat får tildelt 17,5 mio kr hvert år for at viderebringe en masse sludder og vrøvl. Var det ikke på tide at lade medierne klare sig selv?

Berlingske er ejet af en investeringsfond - så sandheden er ikke så vigtig som at tjene penge. Og blæse være med at man er forløber for at nedgradere Danmarks forhold til omverdenen.
Og ikke nik med det, alle de aviser der får tilskud er en del af komplottet - ja jeg er enig

Takker ydmygst.

.
Tja, og Søren Pind glemmer vist lige at nævne Venstres og blå bloks aggressive hadske adfærd med personhetz-kampagne og store drabelige gloser, hvor mink blev udnyttet massivt i angreb som politisk skydevåben imod politisk rød modstander, Mette Frederiksen. Berlingske var naturligvis også med på det hetz-show. Usmageligt, og uden nuancer.

Og...
Apropos statsstøtten til aviserne/medierne fra vores allesammens fælleskasse, så bør alle artikler der omhandler politik, demokrati og relevant information frigives til befolkningen (skatteborgere) der bør have fri adgang til disse artikler, der IKKE bør være bag betalingsmur.
Det bør være et krav fra staten og skatteborgere, at hvis medierne vil have statsstøtte, så skal ALLE danskere have adgang til at læse de artikler der omhandler vores demokrati og politik, så ALLE danskere uanset indtægt/status kan følge med i, hvad der foregår i politik i et demokratisk land, når medier videregiver og skriver om politisk indhold.
Man kan jo undre sig, hvorfor det kun er dem der har råd til de mange diverse avis-abonnementer der må få adgang til hvad der foregår på Christiansborg og i politik. ISÆR når aviser NETOP får statsstøtte fra danske skatteborgere, dvs. alle danskere.
Det burde være en selvfølge at statstøttede aviser åbner gratis og frit op for disse artikler.
Forstår sgu ikke hvorfor politikerne ikke kræver dette, og derved har interesse i at alle danskere skal kunne følge med.
Hvis ikke aviserne ikke vil gå med til disse krav fra politikere (og skatteborgere), så står det dem frit for at sige nej tak til statstøtte og beholde deres betalingsmur.

Jeg har ikke noget imod at aviser/medierne bliver støttet økonomisk via vores fællesskat, så de kan overleve i den barske medieverden, der også er i konkurrence med SoMe (tech-giganter) og nu kunstig AI, m.m. Cepos-Berlingske (snob-avisen for de rige fine borgerskab i Nordsjælland og penthouselejlighederne i København) skal dog nok skaffe kapital uanset statsstøtte eller ej, da de tilbeder den rige kapitalistiske liberalisme, så Cepos-lobbyismen og de rige griske fra borgerskabet spytter nok gerne penge i den blå propaganda-avis. Frihedsbrevet har ejere i skattely, så de klarer sig nok også. Det komiske er bare at de ultraliberale aviser der hader statsstøtte og hader at andre danskere i krise får økonomisk hjælp, men de tager gerne selv imod økonomisk statsstøtte fra danskernes velfærdssamfund.
Men det er jo ligesom "gudinderne" Pernille Vermund og Mette Bock der er off. statsansatte men selv hader statsansatte. Macho-Boje der forlanger ekstra-forsørgelse i frås til sin kone der skal gå derhjemme i hans konservative USA-liberalisme. Pape der vil have danskerne til at bidrage/slides/knokle mere uden pensionsrettigheder, men uvist om hans egen (eks)mand overhovedet bidrog med arbejdskraft/skat i Danmark? Narcissisten og den manipulerende Alex Dominique Vanopslagh (der dyrker sig selv på kinesisk kommunistisk Tik-tok som de unges frelser-daddy der skal tilbede ham), der hader det danske sociale solidariske velfærdsamfund og at andre får hjælp/omsorg i krise, men Alex Dominique nyder selv godt af Christiansborgs interne orlov-velfærdsomsorg og frie pause når han selv rammes af stress-krise – og så svindlede han sørme også lige med sociale ydelser hvor skatteborgere skal betale hans husleje i to boliger, og bagefter spiller han "dum" i håb om tilgivelse fordi hans svindelnummer blev opdaget.

Apropos ultraliberale Berlingske m.m., i tidligere kommentarer:

SNOB-AVISEN CEPOS-BERLINGSKE ELSKER AT SPARKE NEDAD
https://piopio.dk/mette-f-er-mest-magtfuldkommen-i-berlingske-naturligt-...

MACHO-ALLIANCEN PÅ AVISERNE (måske Ekstrabladet nu står klar til at ansætte Boje).
https://piopio.dk/mediecheferne-skal-til-tage-deres-egen-medicin#comment...

DEN BORGELIGE OVERKLASSE SER ANDRE DANSKERE SOM UNDERSÅTTER,
OG CEPOS-BERLINGSKE KØRER KAMPAGNE-HETZ MOD DE ARBEJDSLØSE MM.
https://piopio.dk/vermund-vil-importere-au-pair-piger-til-hjemmeplejen#c...

SØREN PAPE ER VIST BLEVET TALERØR FOR CEPOS-SEKTEN
https://piopio.dk/nu-siger-pape-det-ligeud-dagpenge-og-kontanthjaelpsmod...

BEDRAGEREN ALEX VANOPSLAGH LEGER "GUD" PÅ TIK-TOK
– OG SKAL HANS EL-FORBRUG SÅ OGSÅ OVERVÅGES, OLE BIRK?
https://piopio.dk/vanopslagh-forventer-skulle-tilbagebetale-72000-kroner...
......

Tak til Marianne. for fanden hvor jeg enig, det gælder statsstøtten til "den frie presse",( for de rige ).
Den næsten "forbryderiske" jagt på personer, og ikke på sagen fra både presse og "Blå" politikere, det var modbydeligt at være vidne til, men målet helligede midlet, et "Blåt" flertal. Nu kan de sidde tilbage og pudse snot ud af deres meget lange næser og tænke at det var "spildte guds ord på Ballelars. Det har de fandme godt af.

Godt Søren Pind tager bladet fra munden og siger fra. Berlingske har opført sig forkasteligt i den sag sammen med BT og E.B og J P. De har trampet løs. Men det siger mere om dem som medier. Man taber al respekt.

Tænk, kan det være en mulighed, at statsministeriet, læs statsministeren, har overfortolket, det den tidligere højesteretsdommer har erklæret, og hvem skal prøve det af. V og M har jo byttet minksagen ud med regeringstaburetterne, og dermed fredet alle.

Jeg tror at du bare skal fortsætte med at tænke, og lade dine konspirationsteorier ligge.
I øvrigt var der 3 dommere om afgørelsen.

Berlingske Tidende og Jyllands Posten er højrefløjens og den velhavende elites (A holdet) propaganda apparat.

Kommentar:

Jeg er fuldstændigt enig med Søren Pind's debatindlæg !

Lemmingeeffekten i Danmark øges når medierne konstant berettiget eller ubrettiget lægger ved til Bålet !

God Dag,

Erling Drews...