Annonce

Sognepræst erstatter kontroversiel S-kandidat

Flemming Pless bliver efter alt at dømme ny folketingskandidat for S i stedet for Simon Simonsen. Tirsdag bakkede en enig generalforsamling ham op.
Regionsrådsmedlem og sognepræst Flemming Pless (S) er tirsdag aften blevet indstillet som ny socialdemokratisk folketingskandidat i stedet for den kontroversielle Simon Simonsen.

Det fortæller kredsformanden i Socialdemokratiets lokalafdeling i Indre By og på Christianshavn, Carlo Søndergaard, til Netavisen Pio.

Kredsen forsøgte kort før folketingsvalget at skaffe sig af med den hidtidige kandidat, Simon Simonsen, efter at han i en række Facebook-opslag og tv-optrædener beskyldte den nuværende kulturminister Joy Mogensen (S) for at være ”selvcentreret” og ”egoistisk” fordi hun havde valgt at få et donor-barn.

På grund af vedtægterne, var det dog ikke muligt at nå at udskifte kandidaten inden valget. Det gjorde Simon Simonsen dog efterfølgende selv:

”Jeg vil gerne takke min folketingsopstillingskreds for samarbejdet. Og ønske bestyrelsen held og lykke med at finde en ny folketingskandidat. Jeg håber det bedste for den kommende kandidat som jeg giver stafetten videre til. Og vil bidrage med råd og opbakning fra min position som kredsens mangeårige folketingskandidat,” skrev Simon Simonsen den 24. juli på Facebook.

Enig generalforsamling bag ny kandidat

Kredsformand Carlo Søndergaard fortæller, at det var en enig generalforsamling, der bakkede op om Flemming Pless’ kandidatur, men i henhold til vedtægterne, så kan interesserede kandidater fortsat melde sig frem til den 22. august, hvis de indsamler 25 stillere blandt kredsens medlemmer.

”Vi var i den situation, at vi jo ikke længere havde en folketingskandidat, fordi Simon Simonsen på Facebook havde valgt at trække sig. Måske fordi han havde indset, at han ville tabe et kampvalg.”.

Proces maner til eftertanke

Medlemmerne vil hellere bruge tid på at diskutere politik, fortæller formanden.

”Der var også enighed om på generalforsamlingen, at vi nu skal se at komme ud af startblokken og se fremad. Medlemmerne opfordring var, at de sådan set hellere vil bruge tiden på det som vi i kredsen er gode til, nemlig at diskutere politik”.

Der er ingen tvivl om, at vi selv har et ansvar.

Hele denne her noget tumultariske proces, har den ikke manet til nogen former for intern eftertanke hos jer som ledelse?

”Der er ingen tvivl om, at vi selv har et ansvar. Derfor er vi også gået meget grundigt til værks i forhold til at finde en ny folketingskandidat. Vi har i bestyrelsen lavet et papir, hvor vi skitserer hvad vi overordnet forventer os af vores kandidat i forhold til det politiske og organisatoriske arbejde.”

”Derefter har vi haft en åben proces, hvor vi har meldt ud både til vores egne medlemmer af kredsen og de øvrige medlemmer i København, at de kunne søge. Det var der syv der ville og vi har efterfølgende haft fem til samtale med bestyrelsen,” fortæller han.

Ny kandidat har prøvet det før

Det er ikke en helt uprøvet kandidat som nu skal forsøge at komme i folketinget. 62-årige Flemming Pless har været medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden siden 2008 og blev senest genvalgt i 2017 med 3109 personlige stemmer.

Flemming Pless har tidligere været opstillet til folketinget. Det var ved valget i 2005, hvor han var opstillet i Falkonerkredsen på Frederiksberg og ved den lejlighed fik han 909 personlige stemmer, hvilket ikke var nok til et mandat.

Han er på 25. år sognepræst ved Christians Kirke på Christianshavn.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce