Soldaterformand hejser det hvide flag og træder tilbage

Efter uro og mistillid fra bestyrelsen træder formanden for de menige danske soldaters fagforening, Flemming Vinther tilbage med øjeblikkelig virkning.
Formanden for Hærens Konstabel- og Korporal Forening Flemming Vinther fratræder.

Det oplyser fagforeningen i en pressemeddelelse.

Flemming Vinther fratræder som formand med øjeblikkelig virkning, men vil være tilknyttet HKKF i en tidsbegrænset periode frem til den 31. oktober 2020 som særligt kommitteret.

I forbindelse med sin fratrædelse siger Flemming Vinther:

"Efter mange tanker hen over julen må jeg konstatere, at den bedste løsning er, at HKKF inden den kommende kongres og overenskomstforhandlingerne får god tid til at etablere sig med en ny formand," siger han og fortsætter:

"Jeg har haft 23 fantastiske år i HKKF, og foreningen og ikke mindst dens medlemmer vil altid have en særlig plads i mit hjerte."

Flemming Vinther uddyber beslutningen i et opslag på Facebook.

placeholder

Flemming Vinther var som formand for forhandlingsudvalget i Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU), fagbevægelsens topforhandler på det statslige område ved overenskomstforhandlingerne i 2018.

Flemming Vinther forsøgte i 2015 at blive formand for det daværende LO, men her endte han dog med at måtte se sig besejret af Lizette Risgaard med 87 mod 315 stemmer.

Mistillid fra bestyrelsen

Flemmings Vinthers beslutning om at trække sig fra formandsposten kommer efter en periode, hvor der som bekendt har været uro i forbundsbestyrelsen, og hvor der i november 2019 blev udtrykt mistillid til Flemming Vinther og som følge heraf indkaldt til en ekstraordinær kongres, hvor der dog var flertal for at han fortsatte.

Ifølge forsvarsmagasinet Olfi har mistilliden blandt andet skyldtes en længerevarende bekymring for, at Vinthers fokus har været på at fremme egen karriere frem for arbejdet for HKKF.

Jørgen C. Hansen, der er bestyrelsesmedlem og talsmand for bestyrelsen, fortæller, at der var en diskussion om, hvordan vedtægterne skulle læses.

"Det drejer sig om, at man i bestyrelsen har været uenige om, hvordan man skulle læse vedtægterne om beslutningskompetence. Det har man så fået afklaret ved tredjepart," siger han.

Ny formand til marts

Der vil nu blive indkaldt til et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 16. marts 2020, med henblik på konstituering af ny forbundsformand. Indtil da, vil næstformand Kurt Bratner overtage ledelsen.

Forbundsbestyrelsen i HKKF indstiller i stedet bestyrelsesmedlem Tom Block Larsen til posten som ny forbundsformand.

43-årige Tom Block Larsen har i mange år været faglig aktiv og er medlem af HKKF's bestyrelse. Han har desuden været folketingskandidat for Socialdemokratiet i Slagelse.

HKKF har ca. 4.500 medlemmer.

 

Artiklen opdateret 16/1 med Facebook-opslag.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce