Sophie Hæstorp vil være overborgmester i København

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp vil være spidskandidat for Socialdemokratiet til kommunalvalget i København.
Foto: Socialdemokratiet
Sophie Hæstorp Andersen (S), overborgmester i København
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) vil være kandidat til overborgmesterposten i København.

En post, der er blevet ledig, efter at Frank Jensen måtte træde tilbage efter en række sager om krænkelser.

Sophie Hæstorp Andersen kalder det en utrolig svær beslutning, som hun har truffet.

"Jeg er rigtig stolt over, hvad jeg har udrettet i Region Hovedstaden, som formand for regionsrådet de seneste syv år. Det har derfor også været en utrolig svær beslutning, at vælge at stille op til at blive spidskandidat til overborgmesterposten i København for Socialdemokratiet. Og med en vis vemod, at jeg kan ende med at forlade regionen som formand," skriver Sophie Hæstorp Andersen i en opdatering på Facebook.

"Men jeg er også københavner med stort K - og jeg har visioner for min by. Igennem masser af år har jeg kæmpet for københavnerne - bare ud fra andre talerstole - i Folketinget, og i regionen - ja, selv som som kortvarigt ansat i Socialforvaltningen."

"Jegg er optaget af at styrke den sammenhængskraft, og sætte turbu på den grønne omstilling. Hvis jeg bliver spidskandidat til overborgmester for Socialdemokratiet i København, så vil jeg gå igang med at formulere min og partiets politik sammen med medlemmerne, de nuværende medlemmer af Borgerrepræsentationen, kommende BR-kandidater, og andre der vil være med til at forme vores alle sammens Hovedstad".

Måske kampvalg

46-årige Sophie Hæstorp vil officielt blive opstillet på en ekstraordinær generalforsamling i den socialdemokratiske partiforening på Vesterbro/Kgs. Enghave på næste torsdag.

Sophie Hæstorp Andersen har været medlem af Folketinget i to omgange, første gang fra 2001-2005 og så igen fra 2007-2014. Siden 2014 har hun været regionsrådsformand for Region Hovedstaden. Hun har en uddannelse i statskundskab.

Hun er opvokset af i Gladsaxe, men er i dag bosat på Vesterbro.

Tirsdag aften meddelte tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann, at hun også er kandidat til posten. Hendes kreds i Valby mødes mandag til generalforsamling med henblik på at opstille hende.

En skøn sprød københavnkant

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), der selv har været nævnt som et godt bud på en kandidat, meddelte torsdag morgen sin opbakning til Sophie Hæstorp Andersen:

"Personligt håber jeg, at Sophie Hæstorp Andersen vil stille sig til rådighed som overborgmesterkandidat i København. Hun har en skøn sprød københavnerkant, hun er bragende hurtig i hovedet, hun kan lande politisk aftaler og har et forrygende socialt blik i alle tænkelige sammenhænge. My choice: Sophie Hæstorp Andersen!" skriver Rosenkrantz-Theil.

 

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

My choice: Mette Reissmann

Annonce