Sophie Løhde slider sine medarbejdere op

Der er gang i svingdøren hos ministeren, der stiller store krav til sig selv og medarbejderne: Storforbrug af særlige rådgivere og presserådgivere
Minister Sophie Løhde (V) har haft et pænt stort forbrug af spindoktorer og pressechefer – dels som sundheds- og ældreminister – og siden 28. november 2016 som minister for offentlig innovation.

Senest har Sophie Løhde mistet endnu en pressechef, nemlig Maja Korshin, der stoppede efter blot 40 dages ansættelse.

Pressechefen der før – Kristian Wederlinck Olsen – holdt i jobbet som pressechef i kun 14 måneder. Og lige nu er det uvist, om Sophie Løhde og Ministeriet for Offentlig Innovation vil søge efter en ny pressechef – eller klare sig med den særlige rådgiver Thomas Bille Winkel og presserådgiver Rikke Gredsted Seidenfaden.

Spindoktor nummer fire

Sophie Løhde har nu sin 4. spindoktor, siden hun startede som Sundheds- og Ældreminister 28. juni 2015.

Løhdes første spindoktor var Alexandra Lichtenstein Kaarsen. Hun kom fra en stilling som souschef i Venstres Center for Kommunikation og Politik, CKP. Hun sagde op efter lige præcis et år i jobbet – tilsyneladende uden at have andet job på hånden.

Herefter blev Martin Deichmann ansat som Løhdes spindoktor. Men det blev en meget kort affære. Deichmann fungerede kun som Løhdes spindoktor i knap tre måneder – fra. 1. september 2016 til 28. november, hvor Løhde blev udnævnt til minister for offentlig innovation.

Løhdes spindoktor – nummer tre i rækken – blev Jens Kloppenborg-Skrumsager. Selvom han i forvejen havde spindoktor-erfaring som spindoktor for daværende beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen fra 28. juni 2015 til 28. november 2016, fungerede Kloppenborg kun fem måneder som spindoktor for Sophie Løhde. Allerede 1. maj 2017 blev Kloppenborg hentet til jobbet som leder af Venstres Center for Kommunikation og Politik.

Efter Kloppensborgs overraskende hurtige exit tog Thomas Bille Winkel over. Han er så Sophie Løhdes 4. spindoktor – og holder endnu. Thomas Bille Winkel var pressechef i Sundheds- og Ældreministeriet i Sophie Løhde-tiden. Og er dermed den mest sejlivede af Løhdes nærmeste rådgivere ud i spin, presse og kommunikation.

”Hun kører også sig selv benhårdt”

Netavisen Pio har været i kontakt med en række kilder tæt på minister Sophie Løhde. Kilderne er ret enige i baggrunden for det store gennemtræk af nære Løhde-rådgivere: Hun slider dem ganske enkelt op.

Sophie er det hele: Rigtig sød, rigtig hård – man må ta’ det sure med det søde

”Sophie stiller ganske høje krav til hendes medarbejdere – på alle niveauer. Og det slider selvfølgelig,” siger en kilde.

”Sophie er ganske krævende, hun er ofte utilfreds med de produkter, hun får – og kan bede om at det laves om inden for en meget-meget kort tidsfrist. Men det hører med, at ministeren selv arbejder 18 timer i døgnet. Hun kører også sig selv benhårdt,” siger en anden.

”Det er dødhårdt at arbejde i Finansen. Ministeriet for Offentlig Innovation er en nyskabelse, så her er det - om muligt – endnu hårdere at arbejde,” noterer en tredje kilde.

”Sophie er det hele: Rigtig sød, rigtig hård – man må ta’ det sure med det søde. Eller forlade bageriet – og det er der så nogen, der vælger,” nævner endnu en kilde.

Men man må lade hende, at hun tager lederskab. Hun ønsker at være inde i detaljerne

”Hun er lidt duracell-agtig. Hun kan have en lidt for optimistisk opfattelse af, hvornår et bestemt produkt kan være færdigt. Men man må lade hende, at hun tager lederskab. Hun ønsker at være inde i detaljerne,” understreger en kilde.

 

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce