Spidskandidat fra Nye Borgerlige bifalder sterilisering af flygtninge

Sterilisering kan være en løsning på overbefolkning, mener kandidat i Frederikssund Kommune. Nu er han ekskluderet fra partiet. 
Det nystiftede parti Nye Borgerlige har i går valgt at ekskludere spidskandidaten i Frederikssund Kommune, Morten johan Lintrup.

Det sker efter, han har bifaldet ideen om at sterilisere Rohingya-flygtninge i Bangladesh på sin Facebookside, med en kommentar om, at det kan være en del af løsningen på problemet med overbefolkning. Han skrev også, at Bangladesh ikke lider af “teaterhumanistiske fordomme.”

Partiledelsen brød sig ikke om opslaget, som de derfor bad ham om at fjerne. Men det var ikke nok, partiet har nu valgt at smide kandidaten ud af partiet.

“Vi kan ikke have en kandidat, der bifalder, at folk opfordres til at blive steriliseret,” siger næstformand Peter Seier Christensen til Ritzau.

Under systematisk forfølgelse 
Morten Johan Lintrups kommentar var en reaktion på en artikel bragt i Politiken bragt den 28. oktober, hvori det beskrives, at Rohingyaerne er mål for en systematisk forfølgelse i Myanmar i Sydøstasien, hvor de bliver både dræbt og voldtaget. Rohingyaerne har derfor søgt beskyttelse i nabolandet Bangladesh, hvor de er endt i overbefolkede flygtningelejre med begrænset adgang til mad, medicin og ordentlige sanitære forhold.

Det er ikke sådan, at man bare skal gå ind og sterilisere folk. Men der er tale om et tilbud, ikke tvang.

I artiklen beskrives det, at flere af Rohingyaerne er skeptiske overfor prævention, som de ofte frygter, eller anser for at være syndigt. Bangladesh har i flere år tilbudt mænd at blive steriliseret til gengæld for et tæppe og cirka 200 kroner og nu ønsker de lokale myndigheder at kunne tilbyde Rohingyaerne et lignende beløb, hvis de vil lade sig sterilisere.

Det synes Morten Lintrup er en glimrende ide: “Det er ikke sådan, at man bare skal gå ind og sterilisere folk. Men der er tale om et tilbud, ikke tvang,” siger Morten Johan Lintrup i en uddybende kommentar til Ritzau.

Vi vil have tillid til vores kandidater
Næstformand i Nye Borgerlige Peter Seier Christensen forklarer, at partiets forretningsudvalg var enige i, at ekskludere kandidaten fra partiet.

Vi prøver jo så vidt muligt at vælge kandidater, vi har tillid til. Men det er klart, at det kan gå galt. Det er dødærgerligt, men så må vi reagere hurtigt på det. Og det har vi gjort.

“Vi prøver jo så vidt muligt at vælge kandidater, vi har tillid til. Men det er klart, at det kan gå galt. Det er dødærgerligt, men så må vi reagere hurtigt på det. Og det har vi gjort,” siger Peter Seier Christensen.

Morten Johan Lintrup kalder også sagen ærgerlig:

“Sagen er ærgerlig. Men først og fremmest synes jeg, det er synd for myndighederne i fx Bangladesh, at de skal kæmpe endnu mere med problemer, som vestlige luksushumanister med indbildt empati slet ikke kan forestille sig. Fordi disse myndigheders arbejde nu åbenbart skal besværliggøres af vestlige fordomme. Og allermest synd er det for en Rohingya-flygtningefamilie af en rimelig, eller rigelig, størrelse, at de ikke må vælge at fokusere på at give de børn, de allerede har født, en god opvækst ved at fravælge muligheden for at få flere børn,” skriver han på sin Facebookside.

Han understreger dog over for vælgerne i Frederikssund, at han ikke trækker sit kandidatur. Skulle han få nok personlige stemmer til at blive valgt i Byrådet, vil han fortsat føre Nye Borgerliges politik, men dog som uafhængigt medlem i Byrådet.

Nye Borgerlige opfordrer derimod vælgerne i Frederikssund til at stemme på listens nummer to, Karl Andersen.


Flere artikler om emnet

Annonce