Annonce

Splittelse samt rygsvømning i blå blok og DF'er i ny møgsag

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Efter meget kritik kom regeringen og Dansk Folkeparti fredag med en redningsplan for Radio24syv.

Blandt dagens øvrige nyheder plantede Lars Løkke uenighed om topskatten internt i regering, mens Danske Folkepartis trafikordfører, Kim Christensen, igen kom i fokus for det negative.

Her er dagen nyhedsoverblik.

Ny DAB-kanal – skræddersyet til Radio24syv

Regeringen og Dansk Folkeparti er fredag blevet enige om rammerne for en ny DAB-radiokanal, som er skræddersyet til Radio24syv. Dermed ser den populære, men lukningstruede, taleradio ud til at være reddet. Det er en historie du kan læse på Netavisen Pio.

Det vækker glæde hos blandt andre programchef, Mads Brügger, som udtrykker sin begejstring på Twitter.

placeholder

Radio24syv’s ejere undlod at søge om tilladelse til en fire-årig forlængelse af deres nuværende sendetilladelse på FM-båndet. Medieforliget mellem regeringen og Dansk Folkeparti fastslog nemlig, at 70 procent af medarbejderne skulle arbejde mindst 110 km. fra København. Det mente Radio24syv’s ejere var urimelige vilkår – og i protest undlod ejerne bag radiokanalen derfor at søge om fortsat sendetilladelse – og det trecifrede million-beløb, der fulgte med sendetilladelsen.

Løkke splitter regeringen kort før valg

Lars Løkke gæstede fredag formiddag P1-programmet Slotsholmen, hvor han meget kan have plantet frøene til endnu en tidsel i regeringssamarbejdet kort før det kommende folketingsvalg. Statsministeren satte i programmet lighedstegn mellem grådighed og topskattelettelser, som både regeringspartnerne Liberal Alliance og de konservative ellers går til valg på.

Når en bryggeridirektør i Carlsberg tjener 36 gange så meget som statsministeren om året, så skal vi passe på

”Når vi har en bryggeridirektør i Carlsberg, der tjener 36 gange så meget som statsministeren om året, så skal vi passe på nogle ting her” lød det fra Lars Løkke.

Du kan læse hele historien på Pio.

Styrelse suspenderer otte medarbejdere i sag om uregelmæssigheder

Bygningsstyrelsen er af installationsvirksomheden Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af it-udstyr i forbindelse med en aftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen. Bygningsstyrelsen har på den baggrund suspenderet otte medarbejdere. Det skriver TV2.

Kemp & Lauritzen har ligeledes suspenderet fire medarbejdere.

”Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse” siger direktør Peter Kaas Hammer.

Regeringen skærper tonen over for vandrende EU-borgere

Retorikken omkring EU’s fri bevægelighed får et nøk opad i nyt udspil fra regeringen, der sætter mere fokus på kontrol med arbejdskraft fra andre EU-lande, forud for valget til Folketinget og Europa-Parlamentet. Det er en historie Altinget bringer.

I udspillet skriver regeringen, at de vil dæmme op for de “utilsigtede og negative konsekvenser ved ellers gode intentioner" med arbejdskraftens frie bevægelighed gennem “bedre håndhævelse, kontrol og implementering af regler” 

DF’s trafikordfører er taget i farlig og ulovlig kørsel

Med en mobil i hånden, og i en bil med sit eget ansigt på siden susede Dansk Folkepartis færdselsordfører, Kim Christiansen, afsted på motorvejen ved Aarhus Nord onsdag eftermiddag. Det skriver Ekstra Bladet.

Det er jo udtryk for mangel på respekt for trafiksikkerheden og sine medtrafikanter

Dansk Folkepartis færdselsordfører har ellers tordnet mod bilister, der bruger deres telefon, mens de kører bil.

”Det er jo udtryk for mangel på respekt for trafiksikkerheden og sine medtrafikanter, hvis man har behov for at tale i telefonen under kørslen og så ikke anskaffer sig den smule udstyr, det kræver at gøre mobilen håndfri”, sagde han i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti, da bødestraffen for at tale i mobiltelefon, mens man kører bil, blev forhøjet i 2011.

Kim Christiansen blev tidligere på året landskendt, da han insisterede på en omfartsvej ved Mariager til over 300 millioner kroner. Planerne blev senere droppet.

 

 

 

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet