Splittet Venstre støtter rigsretssag mod Inger Støjberg

"Det er min konklusion, at en rigsret er den eneste vej frem," lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen
Et splittet Venstre støtter nu en rigsretssag mod tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

"Venstre har i dag valgt at støtte en rigsretssag," skriver partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, på Facebook.

Hænger over Inger Støjberg og dermed over Venstre

"Det samme gør et meget bredt flertal i Folketinget. Det er ikke nogen nem beslutning for et parti, og derfor har vi også taget os god tid til at overveje den grundigt. Men det er min konklusion, at en rigsret er den eneste vej frem, for at få en afklaring af de alvorlige anklager om ulovlig administration, der lige nu hænger over Inger Støjberg og dermed over Venstre."

placeholder

Ni stemmer imod

Det er dog ikke alle medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der støtter beslutningen. Ni medlemmer vil stemme imod en rigsretssag, når forslaget kommer til afstemning i folketingssalen, nemlig: Inger Støjberg, Hans Chr. Schmidt, Preben Bang Henriksen, Mads Fuglede, Thomas Danielsen, Peter Juel-Jensen, Britt Bager, Kristian Pihl Lorentzen og Michael Aastrup.

Otte ud af de ni medlemmer er valgt i Jylland.

Folketingsgruppen bliver fritstillet, så medlemmerne kan stemme, hvad de vil, når Folketinget formelt skal vedtage det beslutningsforslag, som kommer til at udgøre anklageskriftet mod Inger Støjberg.

Der er 41 medlemmer i Venstres folketingsgruppe.

"Ministres fejl har oftest den konsekvens, at ministeren modtager en næse af en eller anden størrelse," skriver Thomas Danielsen på Facebook.

Op til vælgerne, om det skal koste mere

"Så er det derfra op til vælgerne, om det skal koste mere ved næste valg. Denne metode anvendes blandt andet i en erkendelse af, at en minister ofte er afhængig af embedsværkets talepapirer og de jurister, der ofte er inde over disse."

placeholder

En anden af de ni er Michael Aastrup Jensen. Han mener ikke, at rigsretssager er som andre retssager.

"Man skal kun stemme for en rigsretssag, hvis man er af den klare overbevisning, at ministeren har handlet klart ulovligt, og at det med stor sandsynlighed kan føre til domfældelse," skriver Michael Aastrup Jensen på Facebook.

"Man skal med andre ord kun gøre det, hvis man er overbevist om, at der er klare og overvældende beviser for, at der er sket noget ulovligt. I tilfældet med Inger Støjberg er jeg langt fra overbevist om at det er tilfældet."

placeholder

Historisk retssag

Udover Venstre støtter også De Konservative, Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Enhedslisten samt Alternativet og nogle løsgængere at stille Inger Støjberg for en Rigsret, mens Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige samt løsgænger Lars Løkke Rasmussen er imod. Dermed er der bredt flertal for en rigsretssag.

Siden Rigsrettens oprettelse i 1849 har der kun været fem rigsretssager. Den seneste var Tamil-sagen mod den tidligere konservative justitsminister Erik Ninn-Hansen, som endte med en betinget dom på fire måneders fængsel i 1995.

Støjberg skuffet

Inger Støjberg sagde efter et møde i Venstres folketingsgruppe, hvor beslutningen blev truffet. at hun er skuffet over Jakob Ellemann-Jensen.

"Jeg er skuffet over, at det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinget til at rejse en rigsretssag mod mig," lød det fra Venstres tidligere næstformand til pressen.

"Det er også derfor, at jeg overvejer, hvad der skal ske. Jeg kan bare konstatere, at det er sådan, det er. Den største mistillidserklæring, man kan give til en kollega i Folketinget, er at rejse en rigsretssag."

Inger Støjberg havde forinden skrevet på Facebook, at hun den dag i dag stadig får "ondt i maven og bliver trist", når hun læser om, at yngre kvinder eller piger bliver gift med ældre mænd.

"Jeg greb ind, og jeg ville ikke kunne se selv mig selv i øjnene, hvis jeg havde undladt at gribe ind dengang i 2016."

placeholder

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

God ide at læse den detektor historie og få den rette version. Og Ellemann har ikke opfordret folketinget til at stemme for en rigsret mod IS, det er IS eget spin. På samme vis overser hun fuldstændig og journalisterne også, at det er løgnene, og vildledning, og pres for at få sin egen vilje, trods advarsler, igennem. Hvis ikke en journalist og medie begyndte at undersøge sagerne efter de mange samråd, var hun gået under radaren. Løkke og hans regering gjorde intet. Pind sagde fra uden held. VLAK regeringen med DF holdt hånden over hende, de kunne have trukket tæppet og givet en næse, men nej. Ingen synes om unge kvinder der skal tvinges til ægteskab, men hun kunne jo bare have lyttet og fået dem behandlet individuelt, og ladet være med at lyve. Hun slikker sagen så det driver.

Spinner sagen i eget favør.

Så lykkedes det alligevel yderfløjene og de radikale at narre Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Lars Løkke fik endnu engang ret! Som en jyde kommenterede debatten om rigsretssagen efter aftenens Aftensshowet på DR1: “a’ tro’d godt nok vi had’ nøj an’t å bråw æ pæng på i di hær tider”. Eller sagt så en fra Enhedslisten forstår det: “Hvor kunne vi have givet mange hjemløse i København et godt logi, mad og en arbejdsplads for 100.000.000 kroner”. Og for en radikal: “ Hvor kunne vi have fået mange indvandrerbander til at overholde loven, hvis vi ansatte for 100.000.000 kr. flere politibetjente”. Og for en SF: “De overbelastede pædagoger kunne have fået rigtig god tid til børnene i disse covidtider, hvis 100.000.000 kr mere blev brugt på pædagogtimer”. Og for en Socialdemokrat: “Hvor kunne vi have fået mange mink gravet op for 100.000.000 kr.” Og for en by-venstremand: “Hvor kunne vi have fået mange elstandere i København og Århus for 100.000.000 kr.” Og endelig for en tilhænger af liberal alliance: “Hvor kunne København have fået et meget bedre infrastruktur for 100.000.000 kr.”
Lars Løkke har fået en åben platform. Serveret på et sølvfad. Danskere der gerne vil bestemme over brugen af 100.000.000 kr. I løbet af kort tid skal der stemmes om brugen af endnu 100.000.000 kr. til endnu en rigsretssag. Lars Løkke sidder sikkert klar ved telefonen! Lars Løkke har skaffet pengene! Det er kun op til dig, hvad pengene skal bruges til? Danmark har brug for vælgere der forstår at spare på pengene og de rigtige ideer til at bruge pengene fornuftigt på. De næste 10 år kommer til at koste rigsretssager for godt 500.000.000 kroner. Med de udfordringer og risici for fejl , som statsministeren og andre ministre står overfor, bliver politik en dyr affære i fremtiden, medmindre fattige vælgeres levevilkår får en større prioritet i dansk politik. USA er skræmmebilledet! Politikerne slås om præsidentposten, rigsretssager, you name it. Alt imens dør folk i kulden udenfor Det hvide hus og ligeledes udenfor Christiansborg. Der mangler læger overalt i Jylland! Der mangler jordemødre i København! Så fyrer yderpartierne 100.000.000 kr. af på en rigsretssag, der har haft meget lille betydning for meget få indvandrere. Maksimum 30. Alt imens dør 30 danskere hver dag af covid 19 og små erhvervsdrivende ved ikke hvor de får penge til næste husleje, og mad på bordet. “ Jeg troede godt nok vi havde noget andet at bruge 100 millioner kroner på i disse tider”.
“Der kommer til at blive begået fejl! “ Sagde statsministeren. Men hvorfor skal vælgerne og skatteyderne betale prisen? 100 millioner kroner! Vågn dog op! Jacob Ellemann sagde: “Pas på at kuren ikke bliver værre end sygdommen! Kuren på Inger Støjbergs eventuelle fejl koster samfundet 100 millioner kroner. Lov er lov og lov skal holdes! Ja, men for hvem? Når bandemedlemmer skyder løs om ørerne på gamle danskere i storbyernes blokkvarterer er der ingen lov, ingen betjente, ingen rigsretssager. Ingen retsordfører der igen og igen og igen gentager: Lov er lov og lov skal holdes! Nogen er lige for loven? Ja i indvandrerkvartererne gælder indvandrenes love. Her har vi givet op! For 30 år siden! Nu går vi så i flæsket på hinanden for at overbevise os selv om at vi har nogen betydning. Pandemien har skabt små selvregulerende bobler! Internt i partierne! På TV2! På Politiken! Men pengene når aldrig ud til boblerne hvor fattigfolk lever! Og så er vi i USA igen! 100.000.000 kroner. Tænk hvis min frisør blot havde 5000 kroner til at betale sin husleje. Under pandemien kan man læse fra forskellige steder i Danmark, at handicappede har kæmpet en hård kamp med kommunerne om at få hvad loven foreskriver. Undskyldningen har ofte været alle kommunernes ekstraudgifter under coronaen. Tænk hvis de radikale hver gang var gået i pressen og havde råbt: “ Lov er lov og lov skal holdes!” Til fordel for de handicappede. Send ekstra 100 millioner kroner til de 98 kommuner. Det vil sige godt en million til hver kommune. 3 ekstra sosuer. Eller tre pædagoger. Eller 3 handicapbiler. Eller. Eller.
De rige boltrer sig i København!
Spring rigsretssagen over og giv Inger Støjberg samfundstjeneste med smitteopsporing i alle weekender resten af 2021. Folkedomstolen har længe råbt “lov er lov og lov skal holdes”. Vi skal alle holde loven, siger folketingspolitikerne herefter. Inger tager gerne straffen og sparer samfundet for 100 millioner. Hvis Inger bliver dømt, bliver straffen højest en bøde på 10.000 kr . Så kære hr. Jacob. Pas på at kuren ikke bliver værre end sygdommen? 100 millioner for at få 10.000 kr tilbage i statskassen.
Jacob Ellemann har krævet en økonomisk plan for fremtiden efter covidnedlukningen. Hvor er Venstres regnestykke for de næste ti års rigsretssager? Økonomisk ansvarlighed?!?
Det spændende bliver om folkedomstolen på Christiansborg, er den samme som folkedomstolen i vælgerhavet?
Vælgere er fornuftige, besindige folk! Og betaler prisen her under coronaen. Folketingsmedlemmerne har deres gode løn, honorar, pension. Forbindelsen med befolkningen er for længst smuttet. Men Folketingsmedlemmer rammes i øjeblikket af stress, den ene efter den anden. Frygten for virkeligheden rammer hårdt. En statsminister der græder når hun møder en minkavler! Spørgsmålet er hvem bliver det næste folketingsmedlem der rammes af stress.
Børn og unge og mange i pressede erhverv bliver stressede og angste i disse år. Turen er kommet til folketingsmedlemmerne. Kravene, forventningerne, smadrer folk i disse år. Så kom coronaen. I er godt på vej til at smadre hinanden. Gode forbilleder? Næppe?
I råber lov er lov og lov skal holdes. 😇Hvordan kører folk her under coronaen🤣 Får de små erhvervsdrivende hvad de bliver lovet.😂 Har minkavlerne fået hvad de blev lovet☹️ Har folk adgang til egen læge🤳🏻🧑🏻‍🦽👨🏼‍🦯 Kan forældre få deres børn passet 👼🏻Der er kun udfordringer! Kom ud og mød virkeligheden. Før I dør af stress,

Er Axel dæknavn for personen Løkke, det lyder indholdet til. Og nej du har ikke ret i dine lange indlæg.

Og langtidsledige betaler forsat 1000 kr i bøde hver månde
fordi de ikke har fundet et arbejde

Aksel Jensen - 2 februar, 2021 - 03:49 - #8606
Bedre sent end aldrig! Her i sidste time er det endelig gået op for de radikale og Kristian Hegaard, hvad det egentlig set fra helikopteren er at folketinget skal stemme om i forbindelse med rigsretssagen imod fru Inger Støjberg. For eller imod genindførelsen af Middelalderen! Dansk moderne demokrati og retspraksis vedtaget af folketinget eller middelalderlig muslimsk mandestyre styret af lovpraksis nedskrevet måske omkring år 700. Det er jo sagens kerne!
Alle vi danskere der tirsdag eftermiddag går på arbejde, går tur, sidder og ser på børnebørn, skræller æbler til æblegrød, eller ser afstemning fra folketinget på iPad, vi ved godt hvad det dybest set handler om. Vi ved hvad Inger Støjberg havde gang i! Vi ved hvad de radikale har gang i! Vi ved hvad de røde partier har gang i!
Vi danskere skal fremover være underdanige.
Vi skal underkaste os andres autoritet og vilje.
Vi skal være ydmyge og lydige.

Alt det som Kristian Hegaard har samlet i sit lille “lov er lov og lov skal holdes”. Pesten der har bredt sig ukontrollabelt siden han kom i folketinget til de konservative, til Venstre, til Socialdemokratiet og til Liberal Alliance. For selvfølgeligt skal Folketingets love overholdes. Men det er jo ikke det sagen drejer sig om hr Kristian Hegaard! Danskerne ved godt hvad sagen drejer sig om!

Der kommer nogle udefra med deres middelalderlige love. Krydser grænsen. Og kræver at deres middelalderlige love skal gælde - også når de krydser grænsen og skal leve på dansk territorium midlertidigt eller måske permanent.
I jyske lov hed det: land følg eller land fly. Den lov gælder stadigvæk. Det er den der i moderne udgave jævnligt kommer ud af hr Kristian Hegaards mund: Lov er lov og lov skal holdes. Ellers dømmes man i landsflygtighed.

Men afstemningen handler om noget meget mere fundamentalt.
1) Underdanige skal vi Danere være! Må man forstå!
2) Kong Harald Blåtand gjorde danerne kristne omkring år 965. Siden har vi været kristne.
3) I vores hellige skrift får kvinden også at vide, at hun skal være manden underdanig og tie i forsamlinger.
4) Efter reformationen i 1536 - det var Middelalderen - lykkedes det dog danske kvinder at få stemmeret i 1915. De fik valgt ni kvinder i folketinget i 1918 og fru Nina Bang blev Danmarks første kvindelige minister i 1924.
5) I 2019 blev Danmarks første kvindelige statsminister valgt på en stram udlændingepolitik.

Alle disse fem punkter ønsker de radikale ophævet. Det er det det danske folk - danerne - mister i morgen hvis Folketingets medlemmer stemmer ja til en rigsretssag imod Inger Støjberg.
1) Vi er ikke længere et stolt folkefærd med egne love og regler. Vi skal være underdanige og følge internationale love?
2) Vi er ikke længere kristne. Men snarere muslimer bestemmer vores brudelove, f.eks. Retten til børnebrude.
3) Hvis kvinder rejser sig i forsamlinger og står på deres er de fordømte, selvom reformationen gjorde op med denne middelalderlige praksis.
4) Der statueres det første fortilfælde af, at når kvinder fremsætter moderne ønsker om at moderne tider skal følges, skal hun være underdanig over for det mandlige muslimske flertal der har sneget sig ind i folketinget ad bagvejen på demokratisk vis.
5) Hvis en kvinde vælges som statsminister på en stram udlændingepolitik, må hun være underdanig over for et middelalderligt mandligt flertal, der støtter muslimske mænd, der i Danmark ønsker en personlig vurdering af deres familiære status og velbefindende. Danske kvindelige statsministre er således underlagt muslimske mænds særønsker understøttet af international lov.

Tillykke til hr Kristian Hegaard, der egenhændig har fået genindført Middelalderen i dansk retspraksis.
Vælgerne vil aldrig glemme de radikale.

Danere stemmer på danere.

Kun et muslimsk mindretal kan fremover blive repræsenteret i det kristne Harald Blåtandske Danmark, der har kvinder som ni røde hjerter i sit rigsvåben.
Spørgsmålet er blot hvor de tre blå løver slår deres kløer ned på afstemningspanelet.

Underdanige danere? Eller frie selvstændige danere, der selv vælger kvinder og mænd, og laver deres egne love. Land følg eller land fly.
I morgen ser vi langt ind i fremtiden.
Harald Blåtand. Reformationen. Inger Støjberg.
Kristne. Demokratisk kristne. Muslimsk kristne

Annonce