Springer ud som podcaster

”Statsministeren Spørger” hedder Mette Frederiksens nye podcast-serie
Foto: Socialdemokratiet
Mette Frederiksens podcastserie "Statsministeren Spørger"
Statsminister Mette Frederiksen (S) er sprunget ud som podcaster.

Hun har således netop lanceret podcasten “Statsministeren Spørger”. Første afsnit er gået i luften fredag morgen.

Dermed følger Mette Frederiksen i kølvandet på blandt andet Venstre, Liberal Alliance, Enhedslisten og klimaminister Dan Jørgensen (S), som alle udgiver eller tidligere har udgivet podcast-serier.

Mette Frederiksen forklarer i et opslag på Facebook, at hun et stykke tid har haft lyst til at skabe et rum, hvor man kunne gå i dybden med store og større samfundsspørgsmål. Og at de overvejelser så er mundet ud i podcastserien “Statsministeren Spørger”:

Den politiske debat på Christiansborg kan til tider gå hurtigt. Også for hurtigt

“I noget tid har jeg tænkt over, hvordan jeg kan være med til at skabe et rum, hvor der er lidt mere tid til nogle af de store spørgsmål, som præger vores samfund. Den politiske debat på Christiansborg kan til tider gå hurtigt. Også for hurtigt. Vi gør budskaberne skarpe. Selvfølgelig for at kommunikere tydeligt. Men desværre betyder det også, at nuancerne nogen gange forsvinder,” skriver statsministeren.

Vil have nuancerne med

I opslaget taler hun for at vi alle sammen bliver bedre til at lytte til hinanden, og at vi får nuancerne og de svære overvejelser med:

“Jeg har selv været i tvivl. Mange gange. Og i de situationer søger jeg ofte ny information og taler med mennesker, som jeg stoler på og respekterer. Jeg tror oprigtigt på, at det er i den politiske debat – om alt det der er svært – at vi bliver klogere på hinanden og på vores samfund.”

Jeg har selv været i tvivl. Mange gange

Mette Frederiksen oplyser, at hun hver uge vil invitere en gæst til “samtale”.

I første afsnit af “Statsministeren Spørger” har Mette Frederiksen inviteret chefredaktør på dagbladet Information, Rune Lykkeberg, til samtale. Til en snak om “Vesten før og efter krigen i Ukraine”. Og klimakrisen, Indien og Europa kommer op at vende.

Ifølge flere medier bliver kommende gæster i ‘Statsministeren Spørger’ psykologiprofessor Svend Brinkmann, uofficiel chefideolog i Enhedslisten, Pelle Dragsted, sundhedsforsker Bente Klarlund, tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og præsten og debattøren Sørine Godfredsen.   

Kommentator: Vil nå storbyvælgerne

“Statsministeren Spørger” bliver modtaget meget forskelligt i kommentator-Danmark.

Henrik Kjerrumgaard, tidligere særlig rådgiver for Margrethe Vestager, stifter af kommunikationsbureauet White Cloud, mener, at Mette Frederiksen får mulighed for at ramme storbyvælgerne med podcastserien:

rammer ikke vælgerne i storbyerne med et opslag på Instagram med makrelmadder

”Mette Frederiksen rammer ikke vælgerne i storbyerne med et opslag på Instagram med makrelmadder. De vil til gengæld finde det interessant med en nysgerrig samtale om tidens store spørgsmål, hvor statsministeren også tør være lidt personlig,” siger Henrik Kjerrumgaard til fagbladet Journalisten.

Kjerrumgaard ser podcastserien som et supplement til Mette Frederiksen øvrige kommunikationskanaler som Facebook og Instagram.

Tidligere kortvarig chefredaktør på Ekstra Bladet, nu politisk analytiker på Ekstra Bladet, Henrik Qvortrup, ser podcastserien som “et stunt”:   

“Det er meget godt tænkt. Hun skaber en illusion om, at hun indbyder til fri debat. Men intet er jo tilfældigt, og jeg vil råde dem, der lader sig indrulle i det projekt, til at tænke sig godt om og tælle alle fingrene både før og efter. For de bliver jo brugt i hendes spin, i et stunt på hendes præmisser.”

et stunt på hendes præmisser

“Dårlig ide”

I en anmeldelse af “Statsministeren Spørger” er Politikens Marcus Rubin stærkt kritisk over for ideen bag podcastserien:

“Det er svært at overdrive, hvor sælsom og usædvanligt dårlig en idé det er.”

Han mener, at Mette Frederiksen skal holde sig til sin rolle som magthaver i stedet for at agere journalist:

”Men mest af alt bliver man forstemt over de længder, som man i Statsministeriet er villig til at gå, for at iscenesætte Mette Frederiksen over for danskerne på en fuldstændigt kontrolleret måde. Statsministeren er magthaver, ikke journalist. Hun skal svare på spørgsmål, ikke stille dem.”

Podcast-serien ‘Statsministeren Spørger’ er betalt af Socialdemokratiet.   

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

At vores statsminister føler trang til at skabe sin egen radio, er jo et tegn på at Public Service medierne i Danmark fejler totalt (fem milliarder skattekroner til ingen verdens nytte). Der skal nok være enkelte der stadig orker at se fx Debatten med Clement Kjersgaard som altid afbryder folk netop som debatten kan blive spændende. Ligeledes enkelte der stadig orker at se og høre de ræverøde "journalister" i Deadline (journalister i gåseøjne, for i praksis er de ikke journalister, men propagandister).
Hvad jeg - og Mette øjensynlig - savner er interviews eller samtaler der går i dybden med folks holdninger eller interesser, ikke for at kritisere deres holdninger eller interesser, men for at afklare dem og komme til bunds i sagerne. Mange mennesker ved meget om mange forskellige ting - man hører dem for sjældent. Og man hører med garanti aldrig dem der går modsat tidens trends, dem med de skæve holdninger.

Du tåler åbenbart ikke andre politiske holdninger end dem du kan få fra den borgerlige presse, herunder " Fox News " alias tv 2, med deres højreradikale holdninger og propaganda.

Jo, jo, jeg tåler skam andre politiske holdninger end dem fra den "borgerlige" presse (som jeg ikke giver så meget for). At TV2 skulle være højreradikal er slet ikke gået op for mig. Jeg er jævnt hen uenig i deres holdninger. TV2 er i mine øjne fortalere for globalismen; jeg er modstander mod globalismen. Jeg vil have mit gode, gamle Danmark tilbage, uden islam og den slags.

At journalisterne på Deadline er ræverøde er rent sludder. Vil man se propagandister så se TV news & Co.
Her er kommentatorerne Søs Marie Serup (BT & Venstre) Bent Winther (Berlingske) Noa Redington (Politiken) Det er de faste kommentatorer, og så er der en stab af løsarbejdere., der alle er blå, og ingen af dem heller kan siges at være uvildige. Så er der heldigvis Hans Engell, der tør sige sin mening, og ikke har nogle ansættelsesforhold at tage hensyn til.

Jeg har hørt podcasten og den er faktisk ret god, ideen ligeså, rønnebærrene er måske sure hos Rubin på Politiken og JP samt Berlingske. Puha hvis Mette F skulle få succes, så sov de dårligt om natten. Og mht makrelmaden, med agurk, jeg har aldrig spist det før, men som hjertepatient skal man have fisk og grønt, og det er nu min yndlingsmad til frokost. Køb en god dåsemakrel i tomat, en strimmel Mayo og top med agurkeskiver, mums det er godt. Lad dem der mener det er et stunt mene det, Henrik Q skal ikke snakke om spin og stunts, han er mester i den metier. Godt gået Mette Frederiksen.! Glæder mig til at høre dig og Thorning.

Helle - jeg er fuldstændig enig !!

Rune Lykkeberg, en af landet s dygtigste journalister, lader sig ikke spinne for et stunt eller på anden vis misbruge, og han bidrog i den grad på forståeligt dansk om, hvad der rør sig i det omtalte emne, også tak til ham.

Hvor var det dog en fornøjelse, at følge den samtale. To oplyste mennesker der talte udtømmende om emnerne, uden afbrydelser af hadske indslag. Den podcast vil jeg følge fremover - den vil styrke den demokratiske samtale 🌹🌹🌹

Og alt imens fruen podkaster, kaster Putin lys over Rusland!

Og gør præcist som det passer ham!

Der er krig i Europa, siger Mette!

Krig har en pris! En pris der må betales af alle!

Og alt imens hygger spar dame sig med klør es!

Rummy eller kabale med pokerface sluttende med Sorteper!

Putin har let spil mod de demokratisk valgte nordiske statsministre, der bruger regeringstiden på genvælgelses-signalværdier.

En ambitiøs podcaster med verdens bedste debatter!

De socialdemokratiske slagord virker!

Men Putin ger fan!

Og alt imens sejler Titanic direkte imod den intetanende isdronningen!

Kold og kynisk!

Jeg har min egen podcast-serie!

Putin: “Jeg har min egen statsradiofoni!”

“Statsministeren Spørger”

“Præsidenten Svarer”

Statsminister Mette Frederiksen (S) er sprunget ud som podcaster.

Præsident Vladimir Putin er sprunget ud som Godcaster.

Dine sædvanlige forvrøvlede kommentarer, de gir fan`me ingen mening. At du sammenligner Putin og statsministeren er selvfølgelig " sygeligt ".

At spring ud som "podcaster" tja bum bum, det må hun jo selv om, det er ikke et medie jeg deltager i.

Annonce