Staten har sparet millioner på konsulenter og radikale vil lempe udrejseregler

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så er det blevet mandag og tid til ugens første udgave af Netavisen Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt, med en blandet buket af døgnets vigtigste nyheder.

På Netavisen Pio kan man i dag læse om den store spionage-afsløring og om Ydelseskommissionens anbefalinger, som har trukket de store overskrifter i dag.

I Aktuelt har vi derfor historier om konsulentbesparelser, mulige kommunale sammenlægninger og endnu et afsnit af den lange føljeton af udlændingeslagsmål mellem Socialdemokratiet og De Radikale.

Tak fordi du læser med.


Regeringen har sparet millioner på konsulenter

Staten har nået besparelsesmålet for konsulenter for 2020 ved at nedbarbere forbruget af managementkonsulenter med cirka 750 millioner kroner. Det skriver Altinget.

Samlet set formåede ministerierne sidste år at spare 403 millioner kroner på konsulenter, og dermed opfyldte de til fulde regeringens samlede besparelsesmål for staten på 327 millioner kroner i 2020.

Det glæder finansminister Nicolai Wammen (S):

”Vi sagde før valget, at vi ville reducere konsulentforbruget i den offentlige sektor. Vi har allerede aftalt store dele af vores mål. Og sidste år leverede vi første skridt”.

Mens forbruget af konsulenter er faldet, så er forbruget på IT-konsulenter og juridisk bistand til gengæld vokset.

Læs hele historien her.

 

Bolig- og indenrigsminister: Er nogle kommuner blevet for store?

Regeringen lægger op til at evaluere den kommunalreform, der i 2007 skar antallet af kommuner fra 271 til 98. Og det kan være relevant at se på, om enkelte kommuner er for store. Det siger bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek til DR.

"Vi bliver nødt til at kunne diskutere, hvad den største centralisering af Danmark siden enevælden i 1849 har betydet for vores land," siger han.

"Jeg synes, man skal have det som en overvejelse, om nogle kommuner har vokset sig for store eller ville være mere harmoniske, hvis man delte dem op."

Præcis hvilke kommuner, Kaare Dybvad tænker på, sætter han ikke navne på. Men han nævner de steder, hvor der er to nærmest lige store byer i én kommune.

Han understreger dog, at i sidste ende vil være op til den enkelte kommune at beslutte om hvorvidt de vil splittes op igen.

Læs hele historien her.

 

Undrer sig over coronastøtte til Ryanair & Co

Det vækker undren på et bredt politisk spektrum, at selskaber som Ryanair og Qatar har modtaget danske statskroner som corona-hjælp. Det skriver luftfart.nu.

Ryanair, Qatar Airways og Wizz Air er nogle af de mange udenlandske flyselskaber, der har modtaget penge fra Danmark gennem sidste års hjælpepakke til luftfart. I alt er mere end 45 millioner kroner gået til udenlandske flyselskaber.

Irske Ryanair modtog næsten 6 millioner kroner i luftfartsstøtte fra Danmark og ungarske Wizz Air 3,5 millioner kroner gennem den såkaldte taktstøtteordning, og det ærgrer flere politikere, at midler fra luftfartspakken er gået til udenlandske selskaber.

"Det er sørgeligt at danske skattekroner og corona-støtte er gået til udenlandske dumpingselskaber," mener Enhedslisten, mens Dansk Folkeparti begræser at pengene ikke er gået til danske arbejdspladser.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce