Statsminister efter dansk coronavirus-tilfælde: ”Alvorligt”

Regeringens sikkerhedsudvalg er indkaldt for at sikre ordentlig koordination af bekæmpelse af corona-smitte.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S)
Det første tilfælde af COVID-19 eller coronavirus 19, som det også kaldes, i Danmark har ramt en medarbejder på TV 2.

Efter at det første tilfælde af coronavirus i Danmark er blevet fundet, indkalder statsminister Mette Frederiksen nu regeringens sikkerhedsudvalg til møde.

”Jeg har vurderet, at det er nødvendigt at indkalde regeringens sikkerhedsudvalg for at sikre den ordentlige koordination. Og så kommer vi også til at have et særligt fokus på det danske erhvervsliv i forhold til virksomheder, der kan være berørte,” siger Frederiksen i et interview med TV 2.

Statsministeren tøver ikke med at kalde situationen "alvorlig, men understreger samtidig af det danske beredskab er klar til at håndtere situationen:

”Det er vigtigt, at myndighederne nu får lov til at udføre deres arbejde. Vi tager alle de forholdsregler, der er behov for, at vi skal tage, og at borgere løbende følger med i den information, der kommer til at udgå fra myndighederne,” siger hun.

Det er en medarbejder på Tv-stationen TV2, der har pådraget sig coronavirus efter en privat ferie i Italien. Han opdagede først symptomerne efter han kom hjem og var begyndt på arbejde igen, og det betyder at godt et dusin medarbejdere fra stationen, nu er sat i karantæne i foreløbig 14 dage.

Gode mulighed for behandling

Statens Serum Institut har løbende foretaget test af danskere, der har udvist symptomer, der kunne være tegn på coronavirus. Alle prøverne er indtil onsdag testet negativ, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Ligesom andre former for virusbetinget lungebetændelse, er der ikke specifik medicin imod selve sygdommen, men i det danske sundhedsvæsen er der gode muligheder for at give understøttende behandling, lyder det.

Den nuværende viden om COVID-19 viser, at størstedelen af patienterne kun har lette symptomer og ikke har behov for sygehusbehandling. De alvorlige symptomer forekommer mest hos personer, der er ældre, eller har underliggende sygdomme i forvejen.

2.600 døde indtil videre

Coronavirus blev opdaget i Wuhan i Kina i december 2019 og har siden spredt sig til resten af verden.

Symptomerne er influenza-lignende med feber, tør hoste eller vejrtrækningsbesvær. For folk med et nedsat immunforsvar kan virusset ramme de nedre luftveje og give lungebetændelse eller bronkitis

Siden opdagelsen er godt 2.600 mennesker døde af corona-virus og knap 80.000 blevet smittet.

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

I grunden temmelig svært at gennemskue hvor farlig virus Covid 19 egentlig er. Men,alting indikerer at virus nok er langt farligere end man måske lige tror. Ellers ville verdens lande vel ikke sætte gang i "beredskabet" som de gør. Kan nemt forledes til at tro at "sandheden", og ALT om denne virus slet ikke er blevet fortalt. Hvordan skulle PANIKKEN og det KAOS der ellers ville opstå da kunne styres ? Covid 19 giver stof til eftertanke.

Hvad mon der lige måtte ske i verden, og i DANMARK for at folk ville tage det seriøst ? Hvis f.e.x et verdensomspændene og særdeles forfærdeligt udbrud, af en eller anden konkret DØDELIG BAKTERIE/VIRUS,eller anden form for TRUSSEL ramte land efter land ? Ville sagen blive dysset ned ? Ville folk gå i panik ? Hvordan ville verdens regerende styre sagen ? Kunne Bakterien/Vira altfor nemt få lov til,eller nå at brede sig katastrofalt og grundigt på ingen tid ? Ville SANDHEDEN om sagen blive lagt ud til befolkningerne ? Herhjemme TROR rigtig mange,eller for mange borgere at COVID 19 "bare" er en almindelig "influenza". Er det ikke for "naivt" at tænke sådan ? En del personer ER da døde af virus,der har spredt sig over kloden forholdsvis hurtigt. Mange siger at Covid er værst for ældre og svagelige såfremt det rammer.... Javel,men betyder ÆLDRE og SVAGELIGE da ingenting ? Der må de jo ikke gøre når personer kan virke omtrent ligeglade med HVEM Covid synes at være værst for. Er det ikke at have en ret egoistisk holdning til sine medmennesker ?

Måske er den skinbarlige dystre og neddyssede sandhed,at tallene for dem der skulle have overlevet angrebet af Coronavirus i virkeligheden er falske udsagn.Måske er virkeligheden at INGEN reelt set HAR overlevet. Hvor mange har mon tænkt på det ? Og hvorfor kommer der ingen lyd fra nogle af dem der siges at skulle have overlevet ? DANMARK har så nu fået sin anden Covid ramte borger. Desværre nok ikke den sidste. Hører denne virus nogensinde op ?

…..og i dag har vi så TRE Covid 19 ramte personer i Danmark.....og inden aften vel flere...og i morgen endnu flere…o.s.v. HVEM aner reelt set noget som helst om hvor mange der går smittede omkring,uden at vide de er smittede ? Som "dominobrikker" vil en lang række danskere falde. Det behøver ingen da vist være i tvivl om.

I værste fald, kan der ved udbrud af COVID 19 opstå brug for respiratorhjælp,til lungebetændelse med vand i lungerne,(en generel dødsårsag)og derudover kan følge nyresvigt, med hensyn til sygdomsforløbet. Så det er da uhyre svært at få øje på hvad der giver grund til at sammenligne CORONAVIRUS med en almindelig influenza.Hvor mange RESPIRATORER har de danske hospitaler overhovedet til rådighed i tilfælde af direkte epedemi ? Seriøs grund til at være BANGE.