Statsminister: Store arrangementer bør aflyses, og kys og kram bør undgås

Regeringen og Sundhedsstyrelsen har i dag offentliggjort en række tiltag for at dæmme op for coronavirus.
Foto: regeringen.dk
Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne på et pressemøde fredag, fortælle om en række tiltag, som skal dæmme op for udbredelsen af coronavirus.

Det betyder konkret, at regeringen opfordrer til at arrangementer med over 1.000 deltagere aflyses, ligesom man opfordrer folk til at holde op med at kysse og kramme:

”Vi udsender nye anbefalinger om større arrangementer. Vi opfordrer arrangører til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med over 1.000 deltagere,” lyder det fra statsminister Mette Frederiksen.

”Der vil være omkostninger forbundet med dette her for almindelige mennesker, familier, virksomheder og arrangører”.

Regeringen har desuden fået lavet en hjemmeside coronavirus.dk, hvor man samler information og anbefalinger om virussen.

Brug sprit og handsker

Sundhedsstyrelsen opfordrer også til, at uddannelsesinstitutioner ikke samler mange elever til fællessamling og lignede.

Også når man bevæger sig ud i den kollektive trafik, bør man være opmærksom, fortæller Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm.

”Tager man metro, bus eller tog, skal man være opmærksomhed på tætheden. Og man skal spritte sine hænder bagefter eller overveje at bruge handsker.”

”Er man i risikogruppen, så kan man overveje, om man skal tage en tætpakket metro,” siger Søren Brostrøm.

100.000 smittet på verdensplan

I Danmark er der i øjeblikket 21 smittede, og på Færøerne er der to smittede med coronavirus.

På verdensplan er antallet af smittede med coronavirus er netop rundet 100.000.

Over 80.000 af de smittede er i Kina, mens der er omkring 6.500 bekræftede tilfælde i Sydkorea og knap 5.000 i Iran, oplyser det amerikanske Johns Hopkins University, der følger udviklingen, på sin hjemmeside.

Derfor fraråder myndighederne også alle ikke-nødvendige rejser.

Ingen statsborgerskabs-ceremonier

Myndighedernes anbefalinger får konsekvenser for en lang række offentlige arrangementer.

Blandt andet, så aflyses en række statsborgerskabs-ceremonier, fordi der ikke kan gennemføres de obligatoriske håndtryk, som er påkrævet for at kunne få tildelt statsborgerskab.

Ingen tilskuere til sport og musik

Dansk Melodi Grand Prix, der afholdes i morgen lørdag, bliver gennemført – men uden tilskuere. 10.000 havde ellers købt billet til showet i Royal Arena.

Anbefalingerne rammer også dansk idræt. F.eks. meddeler fodboldklubben FCK, at klubbens kommende tre kampe – inklusiv en vigtig kamp mod tyrkiske Basaksehi fra Istanbul - spilles uden tilskuere.

Divisionsforeningen har desuden besluttet, at alle kampe i Superligaen og 1. division i den kommende runde skal gennemføres uden tilskuere.

DBU meddeler, at en landskamp mod Færøerne, der skal spilles senere på måneden i Herning, vil blive spillet, men altså foran maks. 1.000 tilskuere.

Intet topmøde for KL

KL har også besluttet at aflyse deres Kommunalpolitisk Topmøde, den 19.-20. marts i Aalborg.  

Topmødet skulle have samlet 1.500 af landets kommunalpolitikere til ”drøftelser af aktuelle kommunalpolitiske temaer og afholdelse af KL's delegeretmøde”.

Der er en række formelle procedurer omkring delegeretmødet, som skal gennemføres. KL har tilrettelagt en proces for dette, som betyder, at man ikke fysisk skal mødes. KL’s delegerede vil få direkte information herom, meddeler KL i en pressemeddelelse.

SF holder landsmøde – men uden krammere

Et af de steder, som ikke påvirkes af coronavirus er SF, som i weekenden holder landsmøde.

Der er dog kun tilmeldt 500 mennesker, så det er ikke omfattet af myndighedernes anbefalinger, meddeler formand Pia Olsen Dyhr på Twitter.

”SFs landsmøde gennemføres. Vi bliver 500 personer. Husk sprit og god håndhygiejne! Og lad vær med at kramme eller give håndtryk, vink i stedet for. Vi ses i weekenden,” skriver hun.


David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


Kommentarer fra Facebook

Kommentarer

Hvordan kan nogen tillade sig at forholde sig overfladisk og arrogant til COVID 19, der er farlig for visse borgere ? Kan Danmark dermed være ligeglade med ældre,kronisk syge og svage borgergrupper ? Er det underordnet om disse bliver smittet og DØR af denne virus ? METTE FREDERIKSEN har gjort det helt rigtige,nemlig at forklare folket at COVID 19 er FARLIG. Og at landet SKAL gøre alt for at begrænse smittespredning. Som en HÅN mod de allermest "udsatte" oplever man desværre at altfor mange forholder sig ligegyldigt til CORONAVIRUS,som de hoverende sammenligner med snue og let influenza. Det er på høje tid at folk tager en sådan skødesløs holdning op til revision.

På "lykkejagten" kan ingen "hygge" sig storforkælet gennem livet, med evindelige REJSER,og EVENTS, til at dulme rastløsheden, kedsomheden og tomheden over ikke at kunne holde sig selv og hinanden ud. Det kunne være gavnligt for mange,om tiden kunne drejes tilbage til for 3oo- 4oo år siden.For at leve i denne tid nogle måneder.

ER olivengrønne køkkener,bredbåndstilbud,topudstyrede biler,X-Faktor,ferieresort,Casino,koncerter,hingstekåring,gallashow,streaming,fladskærme,mobiltelefoner,gymnastikstævner,fitness,og superligakampe mere værd end selve LIVET ? Hvad skal mennesker med overforbrug og glamour, når COVID 19 er kommet for at smitte mere end 1oo tusind mennesker,og dræbe foreløbig mere end 32oo personer. Hvordan kan der tænkes i "FESTER",når en verden drejer rundt, med en så uhyggelig virus.

Det skal blive spændende at følge udviklingen. Vi har med stor sikkerhed kun set den spæde begyndelse på noget, som meget hurtigt kan vokse til en størrelse, hvor sundhedsvæsenet slet ikke kan følge med.

Der må og SKAL markante RESTRIKTIONER til samt endnu mere FOKUS på COVID 19,såfremt vi skal gøre os håb
om at stoppe CORONA. Hver eneste dag kan man stadigvæk opleve folk storgrine af den gyser som virus er.
De tror det er snue og almindelig influenza. Og virker komplet ligeglade med, hvad der seriøst bliver sagt omkring sagen,af ekspertpaneler m.m Og hvad kan man så uddrage af det ? At nogen er så hamrende egoistiske og JEG fikserede at det kun kan virke skræmmende.

Hvad skal alle de kommende alvorligt COVID 19 ramte borgere gøre af sig selv,når vejrtrækningsproblemer og andre ulidelige sygdomstegn sætter ind ? Landets samlede hospitalssengeantal vil ikke være nok til, hvis et stort udbrud af COVID 19 ruller ind over Danmark. Med andre ord kommer mange til at dø en frygtelig kvælningsdød.Imens rejser borgergrupper videre videre videre... Tilfredsstiller deres REJSEMANI som var det livsnødvendigt. Hvad er det for en mentalitet der styrer og driver så rejser bliver altafgørende ? LIVET går jo KUN videre videre videre indtil det ikke længere gør det. Også for rejsende.

Det ser sort ud i ITALIEN,og vi er i Danmark nu oppe på 35 smittede. Og hvem der ellers må være det. For det kan ingen vide med sikkerhed. Italien nærmer sig ikke at have hospitalskapacitet nok til de mange smittede. HVAD VIL DANMARK GØRE VED DE MANGE SYGE DER KAN BLIVE TALE OM HER I LANDET ? Da vi som land jo heller ikke har sengepladser nok og intensivpladser nok ! Hvad skal SYGE så gøre ? Ligge hjemme og DØ en FRYGTELIG DØD. Langsom KVÆLNING og hvad det ellers må give af uhyggelige gener. I ITALIEN taler man allerede nu om at ikke alle kan komme på hospitalet og at sundhedsvæsnet derfor må
begrænse sig til kun at tage sig af et begrænset antal syge.Disse syge vil blive valgt ud efter særlige overvejelser om HVEM det så bedst kan "betale sig at behandle på" ! Noget tilsvarende kan eller vil helt sikkert komme til også at gælde for Danmark. Så man først og fremmest lader yngre personer indlægge. Alle over 5o år kan vel så gå en grufuld DØD imøde. Meget skræmmende at tænke på. Lige til at gå i panik over.

Annonce