Annonce

Statsministeren er statsminister hele tiden og Khader vil ikke kaldes klam

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
En ekspert og politikere kritiserer statsminister Mette Frederiksen for at føre valgkamp i Jylland noget af lørdagen den 14. august - i stedet for at befinde sig i hovedstaden og følge begivenhederne i Afghanistan tæt. Politisk ordfører for Socialdemokrastiet Jeppe Bruus betegner kritikken  som “skudt helt ved siden af”.

Naser Khader har ikke lyst til at fremstå “klam”, og Danske Regioner hiver - ulovligt - strejkende sygeplejersker i retten.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Politisk ordfører: Misforstået kritik

Både politikere og en ekspert kritiserer i dag iBerlingske, at statsministeren prioriterede at føre valgkamp lørdag den 14. august i Jyllnd, mens Taliban hastig nærmede sig Kabul.

Kritikken afvises pure af Socialdemokratiets politiske ordfører, Jeppe Bruus (S). Han køber slet ikke præmissen for kritikernes pointe.

“Det er skudt helt ved siden af. En statsminister er jo statsminister hele tiden, ligegyldigt hvor hun befinder sig – i Danmark eller i verden. Derfor er den der forestilling om, at man ikke har hånden på rattet, fordi man laver en aktivitet, helt skudt ved siden af,” siger Jeppe Bruus til Berlingske.

Læs mere her.

 

Khader: “Jeg er ikke en krænker i ordets bogstavelige forstand”

Folketingsmedlem Naser Khader vil ikke betragtes som en klam person. Det siger han i et interview i programmet ’Lippert’ på TV 2 News.

Khader måtte i sidste måned forlade de konservative som følge af en række krænkelsessager, selv om Khader har afvist alle anklager mod ham.

“Jeg er ikke en krænker i ordets bogstavelige forstand,” siger Khader i TV 2 News-programmet, ifølge Ritzau.

Khaders exit fra de konservative skete i kølvandet på en advokatundersøgelse, som partiet havde igangsat på baggrund af historier i pressen med anklager mod Khader om seksuelle krænkelser af en række kvinder. Undersøgelsen inkluderer 7 kvinders beretninger, og yderligere 17 personer har bidraget. Den seneste sag stammer fra 2017.

Khader kan ikke genkende det, kvinderne beskriver om deres oplevelser med ham. Han mener desuden, at de har ladet sig inspirere af hinanden i deres beretninger. Der er blevet “smurt tykt på”, mener Khader.

“At vi har haft et forhold, benægter jeg ikke, men der er gået mange år, og der er smurt tykt på. Men skulle jeg have krænket nogen, så undskylder jeg. Men jeg vil ikke sige undskyld for noget, jeg er overbevist om, at jeg ikke har gjort,” siger Khader.

Han er ikke dømt for noget, og Khader havde tænkt sig at gå videre med sagen. Men i sidste uge meddelte Khader, at han ikke vil anlægge injuriesag mod de kvinder, der i medierne har beskyldt ham for seksuelle krænkelser.

I juli stod fem kvinder frem i en artikel hosDR. Her fortalte de, at Khader i professionelle sammenhænge havde udsat dem for seksuelle krænkelser. Hændelserne skulle have fundet sted mellem 1999 og 2019. Siden hen stod flere kvinder frem i Berlingske og B.T. Siden iværksatte De Konservative advokatundersøgelsen.

Formand for De Konservative, Søren Pape Poulsen, sagde i sidste måned i forbindelse med partiets sommergruppemøde, at han nøje havde kigget på detaljerne. Og Pape var ikke i tvivl: Khader skulle ud af partiet.

“Jeg er sikker i min sag. Det er det rigtige at sige farvel til Naser Khader. Jeg synes ikke, at det er et retssikkerhedsmæssigt problem, at en forening selv afgør, hvem der må være medlem af foreningen,” sagde Pape ved den lejlighed.

Khader er i dag løsgænger i Folketinget.

Læs mere her.

 

Danske Regioner hiver sygeplejersker i Arbejdsretten

Det kan nu få konsekvenser, at en række sygeplejersker landet over i den forgangne uge og denne uge overenskomststridigt nedlagde arbejdet for at udtrykke utilfredshed med, at sygeplejerskekonflikten blev stoppet med et politisk indgreb.

Danske Regioner hiver torsdag sagen i Arbejdsretten, og det kan i sidste ende føre til, at sygeplejersker idømmes bod for deres handlinger.

Det oplyser Danske Regioner over for Jyllands-Posten..

“Sagen er indgivet til Arbejdsretten med påstand om, at de sygeplejersker, der deltager i arbejdsnedlæggelserne, genoptager arbejdet og holder dette normaliseret. Der er endvidere indgivet påstand om, at de sygeplejersker, der har deltaget, betaler en bod,” oplyser Danske Regioner i et mailsvar og henviser til, at Dansk Sygeplejeråd “erkender, at arbejdsnedlæggelserne er overenskomststridige og pålægger medlemmerne at genoptage arbejdet og holde dette normaliseret”.

Sygeplejersker i bl.a. Aarhus, Roskilde, Horsens og på Rigshospitalet nedlagde arbejdet i en time ad flere omgange efter, at Folketinget den 28. august vedtog et lovindgreb, der satte punktum for den 10 uger lange konflikt mellem parterne.

Læs mere her.

 

Youtube-trusler mod Mette Frederiksen koster 50 dages fængsel  

En 52-årig mand fra Brøndby er blevet idømt 50 dages ubetinget fængsel for i en video på YouTube at have fremsat trusler på livet rettet mod statsminister Mette Frederiksen.

Det oplyser anklager ved Københavns Vestegns Politi Michelle Lindegaard til Ritzau ifølge fagbladet Journalisten. Hun fortæller, at hun er tilfreds med dommen, der blev afsagt mandag.

“Det, som dommen viser, er, at det er alvorligt at komme med trusler – også på nettet,” siger Michelle Lindegaard.

Manden livestreamede truslerne fra sin telefon, og efterfølgende var det muligt at se videoen på mandens YouTube-kanal.    

      

    

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sjov sætning: "Danske Regioner hiver - ulovligt - strejkende sygeplejersker i retten." Tror nu ikke, at der er noget ulovligt i at tage en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse for AR :-D