Annonce

Stilladskrig nærer liberalisternes fagforeningshad

Kære tillidsmænd og menningsdanner, lad nu vær med at bære brænde til Liberal Alliances bål af had mod fagbevægelsen.
Som en zombie bevæger Liberal Alliance sig igennem dansk politik uden højere formål end at ødelægge alt, de møder på deres vej. Meningsmålinger spår partiet som mere død end levende, og de står til at maksimere højrefløjens stemmespild og ryge ud ved næste valg.

Nu lugter de levende døde fagforeningsblod

Men nu lugter de levende døde fagforeningsblod.

Deres – i danske sammenhænge - unikke had mod fagbevægelsen og det organiserede arbejdsmarkedet, er blusset op, efter stillidsarbejdernes optøjer på Nørrebro i København.

Hvis det står til LA’erne skal det nu blive den efterspurgte vindersag, der kan give landets liberalister et formål, en mærkesag og et fjendebillede.

Zombie-kongen vil mistænkeliggøre 3F

Som konge af den liberalistiske zombiehær kræver partiformand Alex Vanopslagh, at der bliver slået hårdt ned på fagforeningen 3F.

Som konge af den liberalistiske zombiehær kræver Alex Vanopslagh, at der bliver slået hårdt ned på 3F

placeholder

I en video på Facebook, taler Vanopslagh om en ”rådden kultur langt inde i 3F” og påstår, at der tale om ”systematiske brug af bøllemetoder”.

Med en indirekte sammenkobling mellem lufthavnssagen fra 3F Kastrup og sagen på Nørrebro, lader den liberale frontkæmper som om, det nærmest er hverdag i fagbevægelsen og konkluderer, at ”så er den gal med 3F'erne igen”.

Retorikken er skarp nok, men saglighed ikke til at spotte.

LA'erne: Smid ham i fængslet  

Partiformanden er dermed også helt på linje med Ole Birk Olesen, der - til sin egen efterfølgende fortrydelse - gik amok i DR2 Debatten torsdag den 5. december:

”Han (Thomas Strømsholt / Formand for Stilladsarbejdernes Landsklub, red.) er leder af en gruppe, som går rundt og udøver hærværk og skræmmer konkurrenter væk fra at yde et arbejde for folk, der gerne vil bestille dem. Selvfølgelig burde han være i fængsel. Han er jo sådan en mafialeder”.

Udover de udokumentérbare beskyldninger, så benytter særligt Vanopslag sig af et kendt retorisk greb, som kaldes ”guilt by association”: Når stilladsarbejdere, der er medlemmer fagforeningen 3F, begår nærværk, så må det absolut også være hele 3F, der bærer ansvaret og står bag planlægningen.  

Modtagerne af den liberalistiske propaganda skal tro, at det faktisk må være 3F-formand Per Christensen, der står bag

Modtagerne af den liberalistiske propaganda skal forblive i den tro, at det faktisk må være 3F-formand Per Christensen, der står bag den hærværk og vold, som stillidsarbejderne på Nørrebro stod bag.

Niveauet er ligeså lavt, som fagforeningshadet er stort hos LA.

Voldsmænd er ikke helte

Derfor er det absolut skadeligt for den samlede fagbevægelse, når faglige organisationer og halv røde meningsdannere – stik mod ønsket fra stilladsarbejdernes egen formand - går til forbøn for de hærdebrede stilladsarbejdere og forherliger deres tåbelige voldsaktioner.

Sympati-erklæringerne virker aldeles kontraproduktive

Sympati-erklæringerne virker aldeles kontraproduktive. Når man læser følgende forsvar for en gruppe af mennesker, der har væltet et stillads, smadret en bil og spyttet en kvinde i hovedet, vækker det ikke just forståelse.

Der var togføreren, der sagde ”Hvis du fucker med en af os, fucker du med os allesammen". Stilladsarbejderne, der mente, at kollegaerne ”De er nogle gode gutter, de er familiefædre, og de er nogle dejlige mennesker” og debattøren, der direkte kaldte dem for ”helte”: 

placeholder

Man bliver ikke en helt af at smadre en bil eller vælte et stillads.

Rockermetoder kan aldrig forsvare rockermetoder

Og nej, det handler ikke om, at jeg er en verdensfjern akademiker med pikhud på fingrene.

Ved at forherlige stilladsarbejdernes selvtægt, går man udelukkende liberalisterne ærinde
 

Det handler om, hvor vigtig en krumtap i det danske samfund, vores danske fagbevægelse udgør. Ved at forherlige stilladsarbejdernes selvtægt, går man udelukkende liberalisterne ærinde og giver næring til mistankerne om systematiske bøllemetoder.

Selvfølgelig er det nærmest utilgiveligt, hvis Arbejdstilsynet ikke gør deres arbejde ordentligt. Selvfølgelig bliver man frustreret, når man - for guderne ved hvilken gang - bliver løndumpet af arbejdsgivere, der ser stort på sikkerheden. Og selvfølgelig bliver man provokeret, når faglige konsulenter får tæsk af rocker-typer, når de udføre kontrol på en byggeplads (Sagen er politianmeldt).

Den slags vil vække vrede og frustration. Men det ændrer bare ikke på, at den enes rockermetoder aldrig kan undskyldes med den andens rocker-metoder.

Den enes rockermetoder kan aldrig undskyldes med den andens rocker-metoder

Selvom den er helt gal i den københavnske byggebranche, så er stilladsarbejderne nødt til at spille efter reglerne. Selvtægt er aldrig en løsning. Og alle former for vold og hærværk må fordømmes på det skarpeste.

Brænde til et voksende bål af fagforeningshad

Forsvar, forherligelse og sympati med de stilladsarbejdere, der stod bag voldshandlinger på Nørrebro, er direkte ødelæggende for den faglige kamp og giver næring til højrefløjens fagforeningshad. Og 3F som fagforening lider stor skade hver gang.

'De gode intentioners stemmer’ underminere det daglige arbejde ude i landets fagforeninger

Samtidig underminerer ’de gode intentioners stemmer’ også det daglige arbejde ude i landets fagforeninger. Hvis det pludselig skulle være vold fremfor kontrol, lovlige kampskridt og organisering, der skal løse de stigende problemer med social dumping, så er det jo fagforeninger og Den Danske Model, der har spillet fallit.

Jo større forherligelse – jo større skade.

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Trist, at høfligheden og at den påbud ..`at lytte til hinanden og debattere i en åbent dialog´ ikke kunne ske.. Men? Denne hårde `karambolage´ var vel forudsigelig? .. der er jo mange firmaer og arbejdsgivere , som villig , i forhåbning om øget profit , ansætter underbetalte lønmodtager.. og forskanser sig bag neoliberale økonomiske principper ! Og så `knirker´ det i konfrontation med fagforeningerne og arbejdsklubberne som følger deres egne overenskomst principper ! ..og som holder fast i deres legale (!) og humane holdninger om retfærdig løn , som afviser løndumping ! 3F og de andre fagforeninger er udfordret til at imødegå den liberale trussel af løndumpingskulturen med klare oplysningskampagner og med alment tolererede og legale midler !