Støjberg tavs om frafald af flygtninge i integrationsforløb

1.900 flygtninge er blevet udpeget til et såkaldt IGU-forløb, men kun halvdelen gennemfører. Støjberg forbliver tavs.
Siden trepartsaftalen i 2016 om integration på arbejdsmarkedet er næsten 1.900 flygtningen kommet i en integrationsgrunduddannelse, bedre kendt som IGU-forløb.

Det fremgår af en opgørelse fra Udlændinge og Integrationsministeriet, som Altinget er kommet i besiddelse af. Tæt på halvdelen af de oprettede IGU-forløb bliver dog aldrig gennemført. I mange tilfælde skyldes de afbrudte forløb, at vedkommende er kommet i arbejde eller er startet uddannelse. Næsten én ud af fire af IGU-forløbene strander dog uden resultat.

Støjberg er tavs

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har ikke ønsket at kommentere på det store frafald og de konkrete tal overfor Altinget. Venstres integrationsordfører, Mads Fuglede, havde dog følgende kommentar til Altinget:

"Nogle ryger ud, og nogle går videre til noget andet, men vi kan se, at den samlede erhvervsfrekvens blandt flygtninge stiger meget voldsomt især blandt kvinder. Det er enormt vigtigt for at få gjort flere selvforsørgende, det er vigtigt for samfundet, og det er vigtigt for deres børn"

Det er selvfølgelig ærgerligt at en fjerdedel falder fra uden at starte i uddannelse eller arbejde. Men det må vi arbejde på at forbedre

De nye tal får dog ikke Socialdemokratiets integrationsordfører, Mattias Tesfaye, til at smide håndklædet i ringen og sløjfe ordningen. Han opfordrer dog til forbedringer.

“Vi ønsker under ingen omstændigheder at droppe ordningen. Jeg betragter den som en lille succes. Det er selvfølgelig ærgerligt at en fjerdedel falder fra uden at starte i uddannelse eller arbejde. Men det må vi arbejde på at forbedre”, siger Tesfaye til Netavisen Pio.

Udviklingen er stagneret

Af ministeriets tal fremgår det også, at antallet af nye IGU-forløb er faldende. Mens der fra marts 2017 til samme tidspunkt i 2018 blev oprettet 1.000 nye IGU-forløb er det tal blevet halveret til cirka 500 det seneste år.

Integrationsgrunduddannelsen varer to år, hvoraf 20 uger er skoleundervisning.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce