Støjberg tilbage i vidneskranken og Khader vil have anonyme anmeldelser

Netavisen Pios nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til onsdagen udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi alle ugens dage samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder om dansk politik og andet. I dag med nyt om corona, skandalen i Forsvarets Efterretningstjeneste og instrukskommissionen.

Tusind tak fordi du læser med.

 

Gode nyheder: Færre coronasmittede

Vi starter med en positiv nyhed om corona, for det antallet af danskere, der bliver smittet med corona er på vej ned igen.

57 personer er blevet konstateret smittet med coronavirus det seneste døgn. Antallet af indlagte er faldet med to personer, så der nu er 19 personer indlagt med coronavirus.

Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Der er ikke registreret nogen nye dødsfald siden i går.

Antallet af nye daglige registrerede tilfælde af coronavirus fortsætter altså sin kurs nedad, siden virusset begyndte at brede sig i samfundet igen i slutningen af juli.

 

Folketing forlænger sygedagpenge til særligt udsatte for coronasmitte

Vi bliver lidt ved coronaen, for regeringen og et flertal i Folketinget er blvet enige om at forlænge muligheden for sygedagpenge til personer med særlig risiko for at blive alvorligt syge ved smitte med corona frem til nytår.

"Corona-virusset er fortsat blandt os, og derfor skal vi selvfølgelig også sikre, at personer, som er i risiko for at blive alvorligt syge, ikke skal udsættes for smitterisiko. Jeg er glad for, at et bredt flertal i Folketinget fortsat bakker op om ordningen, så vi sammen gør, hvad der skal til for at hjælpe de særligt udsatte," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en pressemeddelelse.

Ordningen tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens liste over sygdomme, der kan medføre en øget risiko for et langstrakt eller alvorligt sygdomsforløb ved coronasmitte.

Det er den enkeltes læge, der skal vurdere, om medarbejderen er i risikogruppen eller er pårørende til en person i risikogruppen.

 

Støjberg skal igen vidne i instrukssag

Venstres næstformand, den tidligere udlændingeminister Inger Støjberg (V) er blevet genindkaldt for at vidne i Instrukskommissionen. Det skriver DR.

Den er nedsat for at granske sagen fra 2016, hvor asylpar, hvor den ene var mindreårig, blev skilt ad.

Desuden er højt placerede embedsmænd som tidligere departementschef Uffe Toudal Pedersen, afdelingschef Lykke Sørensen og afdelingschef Line Skytte Mørk Hansen blevet genindkaldt.

Alle tre er tidligere blevet afhørt af kommissionen og spiller en vigtig rolle i forståelsen af, hvad der skete, da asylpar blev skilt ad.

Læs hele historien her.

 

Claus Hjort blev advaret om FE-rod

Allerede i sommeren 2019 advarede det tilsyn, der kontrollerer efterretningstjenesterne, om, at der problemer i Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Dengang lød det fra det uafhængige kontrolorgan 'Tilsynet med Efterretningstjenesterne', at Forsvarets Efterretningstjeneste havde afgivet "mangelfulde eller vildledende oplysninger" for at dække over overvågning af danskerne.

Mandag blev advarslen fra 2019 gentaget og flere kritikpunkter blev føjet til.

Sagen har nu ført til, at både den nuværende og tidligere efterretningschef samt to ledende medarbejdere er blevet hjemsendt.

SF og Enhedslisten kræver en undersøgelse af sagen.

Læs hele historien her.

 

Khader vil tillade anonyme anmeldelser

Unge, der bliver udsat for overfald, skal have mulighed for at lave en anonym politianmeldelse, mener de konservative.

"Vi har en hel del unge, danske teenagere, der bliver overfaldet, der bliver røvet, og den overvejende del af dem vælger ikke at anmelde det, fordi det medfører repressalier. Og det kan vi altså ikke have, siger de konservatives retsordfører, Naser Khader," til TV 2.

Forslaget bliver kritiseret af flere jura-eksperter for at udfordre retssikkerheden.

Khader anerkender, at forslaget rummer en udfordring i forhold til retssikkerheden og han har heller ikke et bud på, hvordan forslaget konkret skal føres ud i livet. Det vil han have justitsminister Nick Hækkerup (S) og juristerne i Justitsministeriet til at undersøge.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce