Støjbergs vilde rekord: Fik nødvendige vælgererklæringer på en dag

Den tidligere Venstre-ministers parti er på vej mod ny rekord for hurtigste indsamling af vælgererklæringer.
Foto: Øresund News/Flickr
Inger Støjberg, tidligere medlem af Folketinget
På bare halvandet døgn har Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne, modtaget mere end 40.000 vælgererklæringer.

Indenrigsministeriet oplyser fredag formiddag til Netavisen Pio, at man her til morgen havde registreret 40.321 erklæringer.

Opgørelsen af vælgererklæringer er ifølge Indenrigsministeriet lavet klokken 9.00 her til morgen.

Dermed er Danmarksdemokraterne reelt klar til at kunne optræde på stemmesedlen ved et kommende folketingsvalg, som skal afholdes senest 4. juni til næste år.

Det kræver 20.182 godkendte vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget.

Skal bekræftes om en uge

De vælgere, som nu har udfyldt en vælgererklæring skal om syv dage bekræfte deres erklæringer, før de endeligt tæller med i regnskabet.

Sagt på en anden måde: Hvis blot halvdelen af de vælgere, der nu har afgivet en vælgererklæring, bekræfter deres erklæring, er Danmarksdemokraterne klar til at stille op til Folketinget.

Først skal Indenrigsministeriet dog formelt godkende de digitale underskrifter og derefter vil partiet også få tildelt et partibogstav.

Med indsamlingen af de 40.000 erklæringer er Danmarksdemokraterne dermed helt uden sammenligning det parti, der historisk har været hurtigst til at indsamle de nødvendige vælgererklæringer.

Partinavnet blev tirsdag i denne uge godkendt af Valgnævnet, men først i går torsdag bekræftede Inger Støjberg, at hun stod bag det nye parti.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Kommentar:

Der er altid skønt, at der er borgere der brænder for politik, og vil sætte sit aftryk på samfundet...

Interessant bliver det, om Danmarksdemokraterne kommer ind på Christiansborg efter næste Folketingsvalg, indtil videre er der ikke fremlagt et politisk program, men en udtalelse om, at Danmarksdemokraterne vil bibeholde den såkaldte "Arne-Pension"lyder da positivt i mine øre...

Man må sige, at når Statsminister Mette Frederiksen trykker på valgknappen, så ser det ud til, at Danmark får et ret spændende politisk valg, og især, hvis Granskningsrapporten, som fremlægges om en uge fremkommer med alvorlig kritik af Regeringen, ja så er Fanden Løs i laksegade, men det er selvfølgelig kun et gæt, man må selvfølgelig vente til Granskningskommissionen har fremlagt deres rapport, før man sagligt kan debattere den såkaldte "Mink-Skandale" ? som det hedder...

God Weekend,

Erling Drews...

Er Venstres storhedstid i fare? med den opbakning ser det lyst ud for IS.

Kommentar:

Kaj Olsen:

Det er svært at spå om Venstres storhedstid er i fare, men "måske" kan det ramme Liberal Alliance, Dansk Folkeparti eller Demokraterne ? det må tiden vise..

God Weekend og tak for debatsvar Kaj Olsen,

Erling Drews...

Under alle omstændigheder skal en ny regering være hjertelig velkommen.

Er der en karensperiode for Støjberg efter hun har afsonet sin fængselsstraf, hvor hun stadig ikke er værdig til at sidde i Folketinget? Eller er det nok, at hun har indsamlet de nødvendige vælgererklæringer?

Hun har afsonet sin straf, og kan uden videre træde ind i tinget igen, hvis hun blot får stemmer nok. Og det skal hun nok få.

Det er vildt imponerende så hurtigt, hun har fået så mange erklæringer. Uden at jeg i øvrigt begriber hvorfor, for hun er da om nogen indbegrebet af form over indhold og snak over (reel) handling.

Hun kæmper, i modsætning til regeringen, at landets love skal gælde for alle.

???

Digitaliseringen ender med at efterlade demokratiet i total kaos, hvor beslutninger bliver noget nær umulige uden at udløse et folketingsvalg.

Lov er lov og lov skal holdes!

Det er de radikales motto. Og Enhedslistens eksistensberettigelse!

Den ene dag må de 19 årige ryge! Dagen efter har Folketingets flertal vedtaget en anden lov! Nu er rygning forbudt!

Flertal skifter og love ændres!

Men lov er lov og lov skal holdes!

Noget helt andet er begrebet ret-færd-ighed!

Det kæmper jurister og dommere ofte med i retssager og en domspraksis definerer efterhånden hvordan loven skal tolkes!

Loven siger 80 km i timen på strækningen!

Men politibetjenten forfulgte en voldsmand der lige havde smadret ansigtet på en 17 årig handicappet pige. Hastighed 92,5 km i timen. Skal betjenten dømmes?

Men faderen kørte 90 km i timen og var på vej med sin hustru til Gødstrup fra Thyborøn og vandet var gået for 10 minutter siden og hustruen i kraftige veer. Skal manden dømmes?

Inger Støjberg kom i rigsretten og fik en dom! Folketinget dømte hende herefter ude af folketinget. 178 dommere afsagde deres dom!

I dag har Inger Støjberg fået sin retfærdige dom!

Ret-færd-ighed!

Over 50.000 dømte hende på blot et døgn inde!

Et folks ret-færd-igheds-sans skal man ikke kimse ad!

Et er jura! Lov er lov og lov skal holdes!

Noget andet er ret-færd-ighef!

På tilsvarende vis ville 50.000 danskere lynhurtigt have statsminister Mette Frederiksen for en rigsret for ikke så længe siden!

Folketingets retfærdighedssans skal endnu engang stå sin prøve i slutningen af næste uge!

Til trøst for Mette Frederiksen er at hun om føje år kan starte sit eget nye parti og møde retfærdigheden!

Hvis hun tør?

Lov er lov og lov skal holdes! Radikal motto! Enhedslistens eksistensberettigelse!

De uskrevne love styrer danskernes retfærdighedssans!

Og det ved om nogen Inger Støjberg!

"Men faderen kørte 90 km i timen og var på vej med sin hustru til Gødstrup fra Thyborøn og vandet var gået for 10 minutter siden og hustruen i kraftige veer. Skal manden dømmes?"

Nej, det skal han ikke, hvis såfremt og i fald, han har sat en hvid klud blafrende ud af vinduet og så snart det er muligt, ringer til politiet og meddeler dem at han har kørt akut-kørsel på den og den strækning. Ved overhalinger skal hornet lyde.

Inger Støjbergs støtter er lige så hjernevaskede og naive som Trumps var/er det.

Inger for president. Ha ha ha. Så kører det for Danmark. ingen barnebrude her. Hvis en hver tosse stiller med sit eget parti projekt, så kører demokratiet bare derudaf. Helt uden bremse. Kun med en turbo gaspedal. Og helt uden rat til at styrer med.

Annonce