Støttepartier om Mogens Jensens fremtid: “Det ser sort ud”

Både De Radikale og Enhedslisten har svært ved at se Mogens Jensen fortsætte som fødevareminister.
Foto: Fødevareministeriet
Mogens Jensen, tidligere fødevareminister
Selv om regeringen mandag aftes indgik en aftale om aflivning af de sidste mink, så er det fortsat et åbent spørgsmål om hvorvidt fødevareminister Mogens Jensen (S) politiske karriere lider samme skæbne som mink.

Både Enhedslisten og De Radikale holder i hvert fald ministeren ud i strakt arm.

Det sker efter et samråd i folketinget tirsdag, hvor Mogens Jensen endnu engang forklarede sig.

"Vi er et parti, der synes, at det er meget vigtigt, at lov er lov. Ikke mindst, når det er Grundloven, siger den radikale politiske ordfører Andreas Steenberg til Ritzau ifølge DR.

"Det gælder, uanset om det er en blå minister, som laver en ulovlig adskillelse af asylpar, eller om det er en socialdemokratisk minister, der de facto lukker et helt erhverv uden lovgrundlag," siger Steenberg med henvisning til tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) sag om adskillelse af asylpar.

Skal have lov til at forklare sig

Enhedslistens Victoria Velasquez mener, at Mogens Jensen skal have mulighed for at forklare sig i endnu et samråd inden partiet vil tage stilling til hans videre skæbne:

"Vi vil gerne undersøge grundigt, hvad der er foregået, og hvad end det er en rød eller blå minister, skal de have mulighed for at forsvare sig, og det er det, der skal ske på samrådet. Så må vi se, om der skal være nye samråd," siger hun til finans.dk og fortsætter:

"Konsekvensen kan jo også være, at hvis vi ikke synes, at der kommer noget, der ændrer på vores syn på omstændighederne, så ser det sort ud for Mogens Jensen. Men beslutningen træffer vi først, når vi, som vi plejer, har fået belyst det på en ordentlig måde".

Onsdag vil Mogens Jensen fremlægge sin redegørelse af forløbet og torsdag skal han igen i samråd om sagen - indkaldt af Enhedslisten.

I redegørelsen er det ventet, at det kommer frem, præcist hvornår Mogens Jensen fik kendskab til det manglende lovgrundlag.

Efter samrådet vil partierne så tage stilling til om Mogens Jensen kan fortsætte som minister.

Partierne vil ikke kun tage stilling til den ulovlige ordre, men også den generelle håndtering af hele sagen.


 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

det ser ud til, at 3 departementschefer har svigtet deres fornemmeste opgave, nemlig at råbe vagt i gevær når en politiker er på vej ud i en handling, der ikke er lovhjemmel til. Uden en sådan sikkerhed er en hvilken som helst politiker på gyngende grund.

Mette Frederiksen bør tage dit tøj og gå!

https://www.bt.dk/samfund/minkdyrlaeger-kritiserer-myndighederne-blev-ik...

For satan hvor er hun en klammert!

Annonce