Stop for lattergas, partier vil droppe PostNord og minister på barsel

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til tirsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi dagligt samler en lille håndfuld af døgnets væsentligste eller mest interessante nyheder, som vi ellers ikke har dækket.


Folketinget lukker for gassen

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale, og den skal forhindre unge i at misbruge lattergas, der ellers er beregnet til flødeskumssifoner, men som kan være et livsfarligt rusmiddel.

”Jeg er glad for at kunne sige, at nu får vi sat en stopper for lattergas i Danmark og den udbredte misbrug, vi har set blandt unge mennesker. Det skal være slut med, at de ligger og flyder i gaderne. Og man skal som forældre være tryg ved at sende sine unge mennesker i byen. Man kan i sidste ende dø af misbrug af lattergas,” siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).

Aftalen betyder blandt andet, at det bliver forbudt for unge under 18 år at købe lattergaspatroner og at der fremover kun vil være tilladt for privatpersoner at købe to patroner á otte gram ad gangen. Desuden hæves bødeniveauet for overtrædelse af reglerne.

Aftalen er indgået med opbakning fra alle Folketingets partier undtagen Nye Borgerlige og Liberal Alliance.

Læs hele historien her.

 

Partier vil trække posten hjem

Flere partier åbner for at trække Danmark ud af det dansk-svenske selskab PostNord og i stedet lave en national plan for omdeling af breve og pakker. Det skriver Jyllands-Posten.

”Tiden er løbet fra det overstatslige samarbejde. Den post, der er i Danmark, må vi håndtere internt i Danmark,” siger postordfører Hans Kristian Skibby (DF) Ifølge et notat fra Transportministeriet, som avisen er i besiddelse af, vil ministeriet senest til marts undersøge konsekvenserne af at trække Danmark ud af PostNord. Både hvad angår økonomi og personale.

Både Venstre, de radikale og de konservative er åbne overfor ideen, mens transportminister Benny Engelbrecht er afventende.

Læs hele historien her.

 

Massiv svindel hos Uber-chauffører

Pirattaxitjenesten Ubers danske eventyr, der sluttede brat i 2017, hvor Uber trak sig ud af Danmark, koster nu en lang række tidligere Uber-chauffører dyrt.

Chaufførerne er blevet afsløret i at svindle det offentlige i stor stil ved at modtage sociale ydelser samtidig med, at de havde en indtægt hos Uber. Det skriver Fagbladet 3F på baggrund af et svar til Folketinget fra Beskæftigelsesministeriet.

131 chauffører skal betale godt 3,5 millioner kroner tilbage. 22 af chaufførerne har bedraget så groft, at de også er blevet politianmeldt af myndighederne.

Snyderiet fordeler sig sådan her:

57 af chaufførerne har snydt landets kommuner med kontanthjælp. 68 af chaufførerne har snydt a-kasserne i forhold til dagpenge. Seks af chaufførerne har snydt den offentlige myndighed “Udbetaling Danmark” med barselsdagpenge.

Læs hele historien her.

 

Finansminister er blevet far

Og vi slutter i det glædelige hjørne, for finansminister Nicolai Wammen (S) kunne i dag annoncere at han er blevet far til en lille dreng, der skal hedde Christian.

Den 48-årige Nicolai Wammen har i forvejen en søn fra et tidligere forhold.

Nicolai Wammen tager derfor 14 dages barselsorlov og hans opgaver overdrages til og med den 3. februar til skatteminister Morten Bødskov (S), som i perioden vil være fungerende finansminister.

placeholder

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce