Stor genåbningsplan på vej og enighed om mere skattekontrol

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Velkommen til dagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, hvor vi hver dag samler en lille håndfuld af døgnets vigtigste nyheder.

 

Regeringen venter stor genåbningsplan om to uger

Om godt to uger kan landets borgere, virksomheder og kulturliv forvente at få svar på, hvornår resten af samfundet åbner igen. Det skriver TV2.

“Der er et stort ønske om gennemsigtighed, og at vi, så vidt det er muligt, giver danskerne et overblik over, hvad der kommer til at ske frem til sommer, siger statsminister Mette Frederiksen (S).

På fredag begynder de indledende forhandlinger om genåbningsplanen, og Mette Frederiksen forventer at kunne præsentere planen 23. marts.

Formålet med den langsigtede genåbningsplan er at give overblik over, hvad rækkefølgen forventes at blive i den videre genåbning af landet. Mette Frederiksen siger desuden, at hun forventer at børn og unge vil stå først i køen til at komme tilbage til en mere normal hverdag.

Læs hele historien her.

 

Enighed om styrket skattekontrol

Det er ikke kun corona som politikerne diskuterer. Samtlige partier i Folketinget er enige om at styrke skattekontrollen.

En kontrol, som i stigende grad skal tage højde for, at virksomheder og selskaber organiserer sig på tværs af landegrænser, samtidig med at skattesvindlere også gør det.

Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

”Jeg er meget tilfreds med, at der i Folketinget er enighed om regeringens ambitioner om at styrke skattekontrollen. Med den aftale, vi netop har indgået sammen med alle Folketingets partier, giver vi Skatteforvaltningen flere muskler til at bekæmpe de virksomheder og enkeltpersoner, der ved hjælp af kringlede selskabskonstruktioner og skattely spekulerer i, hvordan de kan slippe for at betale deres skat”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Aftalen betyder at Skatteforvaltningen styrkes med yderligere 250 kontrolmedarbejdere og nye skattecentre i Viborg og Esbjerg.

Læs hele historien her.

 

Embedsmænd stejler over Kristian Jensen-udnævnelse: Ingen poster til os

Udnævnelsen af tidligere udenrigsminister Kristan Jensen (V) som særlig udsending i forsøget på at skaffe Danmark en plads i FN's sikkerhedsråd, er et dårligt forsøg på at camouflere, at fremtiden i Udenrigsministeriet er politiske ambassadører, mener 600 medarbejdere i Udenrigsministeriet.

Det fremgår af et brev til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) som Berlingske er kommet i besiddelse af.

"Du forsikrer, at formålet ikke er at ændre karrierestrukturerne i Udenrigsministeriet. Du håber, at det ikke vil påvirke vores motivation og karrieredrømme. Vi værdsætter budskaberne, men tvivler på, at de holder stik. Beslutningen er truffet. Nu afhænger det af, hvordan den bliver implementeret," står der i brevet.

De ansatte frygter, at der fremover ikke vil være ambassadørposter og lignende til dem, hvis politikerne kan udnævne folk uden om den almindelige ansættelsesprocedure.

Læs hele historien her.

 

Afløser for Kristian Jensen på plads

Vi bliver ved Kristian Jensens afgang for dansk politik. Det bliver nemlig suppleanten Kenneth Mikkelsen fra Venstre, der overtager Kristian Jensens (V) plads i Folketinget, når den tidligere udenrigsminister nu skal ud og gøre Danmarks hoser grønne.

Det fortæller Kenneth Mikkelsen til Herning Folkeblad.

Beslutningen er nok en lettelse for mange i Venstre, for Kenneth Mikkelsen har tidligere sagt nej til at komme ind som suppleant, og de efterfølgende suppleanter er begge skiftet til andre partier.

Kenneth Mikkelsen var opstillet i Ringkøbingkredsen, men blev altså ikke valgt og han besluttede efterfølgende at stoppe som kandidat. Han er i kredsen blevet afløst af Mads Fuglede.

Kenneth Mikkelsen siger videre, at han nu vil satse helhjertet på en politisk karriere og gå efter at blive opstillet som kandidat i Herning Nordkredsen i stedet for Kristian Jensen.

Kenneth Mikkelsen siger et job op som direktør i Herning Erhvervsråd.

Læs hele historien her.

 

Dansk minister udnævnt som "ung global leder"

Miljøminister Lea Wermelin (S) er sammen med 111 andre fra 56 forskellige lande blevet udnævnt som “Young Global Leader” af World Economic Forum.

Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

For at blive udnævnt skal man være under 40 år gammel.

placeholder

Med udnævnelsen indtræder hun i et internationalt netværk af unge politikere, erhvervsledere og forskere, der alle arbejder målrettet efter at ændre verden til det bedre.

Et at netværkets formål er i samme omfang at skabe en mere bæredygtig fremtid. Og det er her, Lea Wermelin (S) håber på at kunne bidrage med danske perspektiver på den grønne omstilling.

Lea Wermelin indtræder desuden i et netværk, der tidligere har budt på prominente navne som den franske præsident Emmanuel Macron og Facebook-stifteren Mark Zuckerberg.


Fagforening med sundhedsudspil: Vil rykke sundheden tættere på borgeren

Sundhedsvæsenet skal rykke tættere på borgerne, og der skal ske et opgør med uligheden i sundheden. Det er centrale pointer i det sundhedsudspil fagforbundet FOA fremlægger i dag.

”Det er godt, hvis Christiansborg nu også kan se, at vi er nødt til at give hele sundhedssystemet en alvorlig overhaling. Det har vi gjort opmærksom på længe. Det er også derfor FOA præsenterer sit udspil til sundhedsplan. Vores medlemmer ved, hvor skoen trykker, det er dem der har den på,” understreger formanden for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Klitmøller Hollmann.

FOA foreslår, at man etablerer flere sundhedshuse som lokale sundhedstilbud, så sundhedsvæsenet kommer tæt på borgerne og deres hverdag. Det er især vigtigt for de sårbare borgere, som i dag ikke kommer til behandling, genoptræning og kontroller, fordi sundhedsvæsenet ligger langt væk.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortalte tidligere på året, at regeringen vil fremlægge sit bud på en sundhedsplan i år.

Se hele udspillet her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så er der igen en tåbelig fest i København, camoufleret som en demonstration.
Covid19 er fuldstændig ligeglad med de demokratiske rettigheder, og risikoen for en stor smittespredning er klart til stede. DEN risiko er Folketing og regering desværre også ligeglad med. Ingen har mandsmod til at sige at "nok er nok" og det er det, når man misbruger sine rettigheder og kun er ude på at provokere, til skade for den øvrige befolkning. Besynderligt at vi skal finde os i, at et fåtal måske får smitten til at eksplodere, så flertallet får deres frihed indskrænket. DET vil jeg ikke kalde en demokratisk rettighed.
Men igen ser vi, at den politiske korrekthed lammer den sunde fornuft, hos vore svage folkevalgte.

"En kontrol, som i stigende grad skal tage højde for, at virksomheder og selskaber organiserer sig på tværs af landegrænser, samtidig med at skattesvindlere også gør det."

Der skal mandes op i SKAT - det har haltet siden den borgerlige regering næsten afskaffede SKAT...
Og med de svindelsager, der er kommet frem de seneste år, er det meget påkrævet...

Annonce