Annonce

Striden fortsætter i Venstre: ”Et noget dysfunktionelt sted”

Ellen Trane udfordrer Inger Støjberg – Pind og Kristian J. i hård fejde – Søren Gade udråber partitop til sine fjender
Der sker meget i Venstre i disse dage.

Der var egentlig lagt op til en kåring af Jakob Ellemann-Jensen som ny formand og Inger Støjberg som ny næstformand for Venstre på partiets landsmøde 21. september. Men fredsvalget er aflyst.

Tidligere sundhedsminister Ellen Trane Nørby har nemlig meddelt, at hun også går efter posten som næstformand.

jeg vil være en stærkere næstformand i forhold til at samle partiet

”Det er ikke et spørgsmål om at være imod Inger. Hun skal have en central placering, men jeg mener, at jeg vil være en stærkere næstformand i forhold til at samle partiet,” siger Ellen Trane Nørby til avisen Danmark.

Ellen Trane Nørby tilhører Kristian Jensen-fløjen – eller hvad den nu skal hedde, nu hvor Kristian Jensen snart er fortid i Venstre-toppen. På den fløj finder vi personer som Venstre-veteranen Bertel Haarder, tidl. skatteminister Karsten Lauritzen og folketingsmedlem Louise Schack Elholm.

Inger Støjberg tilhører Lars Løkke-fløjen – eller hvad den nu kommer til at hedde efter Løkkes dramatiske fald som V-formand. På den fløj er Støjberg i selskab med fremtrædende Venstre-folk som tidl. beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og tidligere klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt.

Den årelange fløjkrig i Venstre ser altså ud til at fortsætte.

Krig om jakke-bilag

Sideløbende er der udbrudt en drabelig fejde mellem tidligere justitsminister, Løkkes tro væbner, Søren Pind, og den afgående næstformand Kristian Jensen.

Søren Pind, der sidste år pludselig forlod dansk politik, udgiver i denne uge en bog på Gyldendal om hans liv i politik.

I bogen antyder Pind kraftigt, at folk fra Kristian Jensen-fløjen lækkede tøj-bilag til Ekstra Bladet tilbage i 2014. Nemlig de bilag, der beviste at Venstre - og ikke Lars Løkke selv - havde betalt for 10 jakkesæt og andre beklædningsdele til Lars Løkke. Tøj-regningerne løb op i 152.000 kroner.

Disse antydninger har fået Kristian Jensen helt op i det røde felt.

Mandag gav Kristian Jensen Søren Pind tørt på – i form af et opslag på sin Facebook-profil:

Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden

”Søren Pinds udokumenterede påstande om mig har ingen hold i virkeligheden. Jeg har aldrig haft adgang til Løkkes eller andres bilag. Og har selvfølgelig ikke stået bag nogle læk om bilag fra Venstre eller andre steder.”

Kristian Jensen giver den endnu en tand ved at føje til, at Søren Pinds trang til opmærksomhed er så stor, at han fortrænger virkeligheden:

”Sørens behov for opmærksomhed er desværre så stort, at han forvrænger virkeligheden. Men det sælger nok nogle bøger, og man må håbe, at en salgssucces kan mindske Sørens bitterhed med tiden. Det må ikke være en rar følelse, at være så opslugt i.”

placeholder

 

Gades fjender på Christiansborg

På en tredje front har Venstres medlem af EU-Parlamentet, Søren Gade, kastet sig ud i endnu en hæsblæsende Venstre-fejde.

Forhistorien er at Søren Gade har ansat en person på sit Bruxelles-kontor, som Venstre-folk anklager for at have spioneret mod Venstres daværende gruppeledelse – blandt andet daværende gruppeformand Karen Ellemann og politisk ordfører Britt Bager.

Anklagen lyder på at V-toppen blev telefon-aflyttet, fordi den tidligere ansatte loggede ind på partiets mødetelefon efter sin ansættelses ophør.

Ekstra Bladet ringede søndag op til Gade og forhørte sig om ansættelsen af den pågældende. Så var det Gades tur til en tur oppe i det røde felt. Gade vidste udmærket godt, at Ekstra Bladet var blevet tippet om ansættelsen af Gades fjender hos Venstre på Christiansborg:

Det er ham den lille oppe fra Nordjylland, der har et horn i siden på mig

”Og jeg kan fortælle dig, hvem det er. Det er ham den lille oppe fra Nordjylland, der har et horn i siden på mig. Og så er det Andreas Thyrring (chef for Center for Kommunikation og Politik hos Venstre, CKP, red.), der også har et horn i siden på mig. Jeg ved udmærket godt, hvem jeg har som fjender derinde på Christiansborg,” lød det rasende fra Søren Gade, der med ’den lille oppe fra Nordjylland’ hentyder til Venstres partisekretær Claus Richter.

Dysfunktionel familie

”Det er endnu et vidnesbyrd om, at Venstre er et noget dysfunktionelt sted, hvor der er intriger på kryds og tværs,” lyder bedømmelsen fra Ekstra Bladets politiske kommentator, Henrik Qvortrup.

Gades vrede angreb vidner, ifølge Henrik Qvortrup, om, at Venstre - stadig - er et parti i store problemer:

”Hvis man troede, at det var klaret bare med en exit-Løkke, så kan det godt være, at de kommende måneder vil gøre os klogere. Det ser ud til, at rigtig mange har noget på mange andre. Vi ved godt, at der er intriger på kryds og tværs i forskellige partier, men at en navngiven politiker går ud og kritiserer navngivne, højtstående partifunktionærer, er mildest talt specielt,” lyder det fra Henrik Qvortrup.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvorfor er det en katastrofe af Kr. J. at undsiger en SV regering, når han tror Løkke går af. Når Ellemann siger det samme er det okay? Ingen har troet på den tanke, det var taktik, snydetaktik fra Løkke og vælgerne hoppede på den.

Den tanke er jeg ganske enig i. Lækkes forslag om en regering hen over midten var jo en gratis omgang, al den stund, at den forudsatte, at det var under Løkkes ledelse. Kan nogen forestille sig, at Mette Frederiksen med et massivt flertal bag sig skulle overveje den model i 5 minutter?

Bare tanken ville få alle i S inkl. MF til at stejle. Jeg ville melde mig ud af S omgående. Samarbejde bredt ja, men regering og så med LLR , glem det. LLR snød sine vælgere på det område.

Annonce