Sundhedsminister udskyder samråd: Skulle spille golf og føre lokal valgkamp

Ellen Trane Nørby (V) udskød samråd om lægemangel på Sjælland. Ministeren burde hellere passe sit arbejde, siger socialdemokratiets sundhedsordfører.
”Vi er ikke læger nok, på et eller andet tidspunkt når vi en smertegrænse, hvor vi ikke kan få nok læger til at dække vagterne i lægevagten.” Det siger Ulrik Hesislev, formand for Praktiserende Lægers Organisation i Region Sjælland og praktiserende læge i Haslev til lokalmediet sn.dk.

Region Sjælland er en af de regioner i landet med den største mangel på læger.

Næsten 70 procent af de praktiserende læger i regionen har så travlt, at de har lukket for tilgang af nye patienter. Og for nylig var lægevagten i Ringsted, Kalundborg, Nykøbing Sjælland, Vordingborg og Nakskov truet af lukning, fordi man havde svært ved at finde vagtlæger.

Derfor indkaldte sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen sundhedsministeren til samråd om lægedækningen på Sjælland tirsdag den 14. eller torsdag den 16. november, men ministeren kunne ikke nogen af dagene og måtte udskyde samrådet to uger.

Skiftende forklaringer
I første omgang lød forklaringen, at hun i forbindelse med Verdens Diabetes-dag skulle deltage i et arrangement med kongehuset. Men da det blev påpeget, at arrangementet først foregik om aftenen og derfor ikke kolliderede med et samråd i løbet af dagen, skiftede ministeriet forklaring. Det fremgår af en mailkorrespondance, som Netavisen Pio har fået indsigt i.

”Jeg synes hellere, at ministeren skulle tage at passe sit arbejde, end at valfarte rundt i sin ministerbil og spille golf.”

Forklaring nummer to lød, at Ellen Trane Nørby var forhindret på grund af aftaler, der for længst var booket i kalenderen. Tirsdag og torsdag eftermiddag er normalt ’reserveret’ til samråd på sundhedsområdet, hvorfor ministeren helst skal holde kalenderen fri hertil. Det havde ministeren så valgt ikke at gøre i dette tilfælde.

Lidt research på de sociale medier fortæller imidlertid hurtigt, hvad ministeren lavede i stedet.

Tirsdag kunne man læse på Venstres regionrådskandidat Jacob Jensens facebookside, at han havde været på tur med sundhedsministeren hele dagen. Dagen indeholdt blandt andet et besøg i Køge med Venstres regionsmedlemmer Jens Stenbæk og Bodil Sø. Herefter tog de til Slagelse for at besøge borgmesteren Stén Knuth (V) og endnu en håndfuld kommunal- og regionskandidater. De afsluttede dagen i Holbæk med en tur på golfbanen sammen med Venstres borgmester, Søren Kjærsgaard, lokale kandidater og medlemmer af lokalpressen.

Torsdag gik turen for ministeren til Sønderjylland, hvor der også stod valgkamp på programmet. På Inger Støjbergs facebook-profil kan man således se Ellen Trane Nørby, Søren Pind og integrationsministeren selv iført Venstre-jakker og –flyers på gågaden i Sønderborg. Igen for at bakke den lokale borgmesterkandidat op.

Hellere golf end løsninger
At ministeren udskyder et samråd for at føre lokal valgkamp undrer Flemming Møller Mortensen:

”Jeg fatter simpelthen ikke, at sundhedsministeren hellere vil rende rundt og spille golf end at løse de problemer, som Region Sjælland har med lægemangel. Et problem, som Venstres regionsrådsformand i Region Sjælland, Jens Stenbæk, selv har påpeget og kritiseret hende for ikke at gøre nok ved”, siger sundhedsordføreren og tilføjer:

”Jeg synes hellere, at ministeren skulle tage at passe sit arbejde, end at valfarte rundt i sin ministerbil og spille golf.”

 


Kommentarer fra Facebook