Sydfynsk S-kandidat trækker sig

Svendborgkredsens folketingskandidat Frede Skaaning stopper. Det sker oven på et skuffende valgresultat, hvor mere kendte S-kandidater i stor stil hentede stemmer i Skaanings kreds.
Svendborgkredsens socialdemokratiske folketingskandidat Frede Skaaning trækker sig, efter det ikke lykkedes ham at blive valgt til Folketinget. Det meddelte han fredag eftermiddag på Facebook. Frede Skaaning bloggede også her på netavisen som en del af serien "Kandidaterne".

Ved folketingsvalget i juni fik Frede Skaaning 1516 personlige stemmer, hvilket gjorde ham til 2. suppleant. Hans forgænger i Svendborgkredsen, Niels Chr. Nielsen, var opstillet tre gange til Folketinget uden at blive valgt, men i 2011 opnåede Niels Chr. Nielsen alligevel over det dobbelte af Skaanings stemmetal.

"Socialdemokratiske stemmer var der nok af, men valget blev en stor skuffelse, fordi stemmerne i overvejende grad tilfaldt mere kendte kandidater fra nogle af de andre fynske kredse," skriver Skaaning blandt andet som årsag til, at han trækker sig.

Det er også rigtigt, når vi ser på tallene. De personlige S-stemmer i Svendborgkredsen fordelte sig nemlig med 26 procent til Dan Jørgensen, 23 procent til Frede Skaaning, 22 procent til Trine Bramsen, der kommer fra området, 16 procent til Jan Johansen, og de resterende 13 procent fordelte sig på de øvrige S-kandidater.

Kun 43 procent af S-vælgerne i Svendborgkredsen valgte at stemme personligt, mens det tilsvarende var 67 procent i Nyborgkredsen

Få personlige stemmer i Svendborg
Med til historien hører dog også, at Socialdemokraterne gik tilbage med 0,7 procentpoint i Svendborgkredsen, mens partiet generelt gik frem på Fyn - en samlet fremgang på 0,5 procentpoint. Samtidig er de socialdemokratiske vælgere i Svendborgkredsen dem, der i mindst grad stemmer personligt. Det viser Netavisen Pios beregninger af de socialdemokratiske resultater fra de fynske kredse.

Kun 43 procent af S-vælgerne i Svendborgkredsen valgte at stemme personligt, mens det tilsvarende var 67 procent i Nyborgkredsen. Det har naturligvis påvirket Frede Skaanings resultat - og han erkender da også til slut i sin Facebook-opdatering, at "hvis Svendborgkredsen igen skal have en repræsentant på Christiansborg, kræver det en kandidat, der er mere slagkraftig, end jeg er".

Frede Skaaning arbejder til daglig som togfører hos statsbanerne. Han blev i 2009 valgt til det syddanske regionsråd, men opnåede ikke genvalg i 2013.

Han blev valgt som folketingskandidat tilbage i 2012, da han slog den unge odenseanske byrådspolitiker Tim Vermund i en urafstemning med stemmerne 224-146. Nu skal de sydfynske socialdemokrater altså finde en ny folketingskandidat igen.

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce