Nyd ferien!
1. “23 Things They Don't Tell You About Capitalism” (2010) af Ha Joon Chang
Den sydkoreanske økonom Ha Joon Changs, som britiske The Guardian kalder for “måske den bedste kritiker af kapitalisen”, har skrevet en bog, hvor han gør op med 23 gængse myter og påstande om kapitalismen alle dens fejl og mangler.
2. ”Frihed” (2010) af Jonathan Franzen
Et portræt af den moderne amerikansk familie, den splittede familie, hvor det ikke længere altid er far, mor og børn. ”Frihed” er derfor også et billede af det amerikanske samfund i dag. Et samfund under forandring.
Bogens omdrejningspunkt er konceptet frihed. Frihed er blevet hvor tids mest omklamrede begreb, alle går ind for frihed, men Franzen spørger frihed til hvad.
3. “What They Teach You at Harvard Business School” (200() af Philip Delves Broughton
Harvard Business School er en af verdens mest prestigefyldte uddannelsesinstitutioner. Herfra rekrutteres mange af de mennesker som sener skal stå i spidsen for verdens største virksomheder. Med stor humor giver forfatteren et billede af hvad man i virkeligheden lærer på Harvard.
4. "Keynes vs Hayek: The clash that defined modern economics" (2011) af Nicholas Wapshot
Kampen raser i mellem tilhængere og modstandere af det 20. århunderede to mest afgørende økonomer, venstrefløjens John Maynard Keynes og højrefløjens Friedrich Hayek. Bogen giver en grundlæggende og grundig introduktion til de to økonomers teorier.
5. ”The Dictator's Handbook: Why Bad Behavior is Almost Always Good Politics” af Bruce Bueno de Mesquita og Alastair Smith
En moderne version af Machiavellis Fyrsten, intet mindre. Har du en lille diktator gemt i maven, men er ikke helt sikker på hvordan du skal regere dit domæne, bare rolig forfatterne giver dig de bedste tricks, der kan holde dig ved magten i årtier.
6. “The Political Brain: The Role of Emotion in Deciding the Fate of the Nation” af Drew Westen
Der har i mange år været en opfattelse i politik om, at vælgerne grundlæggende set opfører sig rationelt og logisk når det handler om politik, men forfatteren Drew Westen, en professor i psykologi, besluttede sig for at undersøge hvordan hjernen i virkeligheden forholder sig til politik. Det kan godt være. at vi tror at vi befinder os efter oplysningstiden, men vores hjerne er stadigvæk i stenalderen. Det gælder også i politik.
7. “True Enough: Learning to Live in a Post-Fact Society” af Farhad Manjoo
Hvordan kan det være, at på trods af at f.eks. de fleste er enige om, at det var islamiske terrorister der stod bag terrorangrebene 11. september, at man stadigvæk kan finde en lille minoritet, der har deres egen udlægning af hvem der stod bag? Med udgangspunkt i dette og andre aktuelle emner tager forfatteren spørgsmålet om hvordan et ændret, mere fragmenteret mediebillede holder alternative sandheder i gang.