Tæt kamp om de røde københavnervælgere

Det er tæt løb om hvilket af de røde partier der løber med københavnernes stemmer.
Enhedslisten haler gevaldigt ind på Socialdemokratiet i København, hvor de to partier står til at blive lige store ved folketingsvalget.

I en måling foretaget af Voxmeter for Ritzau står Enhedslisten til at få 20,3 procent af stemmerne i Københavns Storkreds, mens Socialdemokratiet står til 20,1 procent.

Ved valget i 2015 blev Socialdemokratiet størst med 22,3 procent af stemmerne og står altså til en tilbagegang, mens Enhedslisten, hvis valgresultat lå på 16,4 procent i 2015, ser ud til at klare sig bedre denne gang.

Begge partier har mistet deres mest markante stemmeslugere fra sidste valg, nemlig tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der fik 42.000 personlige stemmer, mens Enhedslisten sidste gang stillede med partileder Johanne Schmidt-Nielsen, der fik godt 40.000 personlige stemmer.

De er i stedet blevet erstattet af to gange Pernille, henholdsvis Pernille Rosenkrantz-Theil hos Socialdemokratiet og Pernille Skipper hos Enhedslisten.

Kan SF blande sig i topstriden

Ved det seneste folketingsvalg i 2015 stemte 65,8 procent af københavnerne på et parti til venstre for midten.

Ved søndagens Europa-Parlamentsvalg blev det imidlertid SF, der blev det største parti i København med hele 22,7 procent af stemmerne, foran både de radikale og Socialdemokratiet, mens Enhedslisten ”kun” fik 10,7 procent af stemmerne.

I de nationale målinger står SF til at blive lige så store som Enhedslisten, og med formand Pia Olsen Dyhr på stemmesedlen i København, så vil SF også være med i kapløbet om at blive det største parti i København.

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce