Tak til regeringen for at afskaffe lukrativ skatterabat ved forældrekøb 

I København har vi hænderne over hovedet i jubel ved udsigten til at få afskaffet den virksomhedsordning, der giver lukrativ skatterabat ved forældrekøb.
Det københavnske boligmarked har været presset i flere år - bl.a. af en skatterabat, som har gjort det lukrativt for forældre at købe lejligheder til deres børn. Den afskaffes i den netop indgåede finanslovsaftale, og det glæder Laura Rosenvinge sig over.

København har vi hænderne over hovedet i jubel

Med den nye finanslov forsvinder den såkaldte virksomhedsordning, som har leveret en lukrativ skatterabat til forældre, der køber og udlejer en lejlighed til deres børn. I København har vi hænderne over hovedet i jubel ved udsigten til, at denne ordning langt om længe afskaffes.

Ingen hetz

Vi skal naturligvis ikke hetze folk, der gerne vil købe en lejlighed til deres børn. Men hvis man har råd til at købe en lejlighed til sit barn, så har man også råd til at betale skat på af huslejeindtægten på linje med alle andre udlejere.

Det har presset unge mennesker og helt almindelige lønmodtagere ud af vores by

Helt konkret vil afskaffelsen af skatterabatten formentligt betyde mindre efterspørgsel på de små lejligheder i vores by, og hvis ikke det direkte fører til et fald i priserne, så vil de i hvert fald stige mindre over den kommende årrække. Det er godt, for boligpriserne i vores by har været på himmelflugt i mange år, og det har presset unge mennesker og helt almindelige lønmodtagere ud af vores by.

By for alle

I København kæmper vi socialdemokrater for, at vores by bliver ved med at være en by for alle. Det gør vi ved at bygge almene boliger som aldrig før i nyere tid, og vi gør det ved at tage kampen op mod Blackstone-typer og griske udlejere. I den kommende kommuneplan tager vi også et opgør med reglen om, at nybyggede lejligheder i gennemsnit skal være 95 kvadratmeter. Men vi er også nødt til at tage toppen af presset på ejermarkedet.

København kæmper vi socialdemokrater for, at vores by bliver ved med at være en by for alle

Som socialdemokrat peger mit ideologiske kompas altid mod mere lighed. Og afskaffelsen af denne skatterabat er et vigtigt skridt i kampen for et mere lige boligmarked, hvor det ikke er dine forældres indkomst, som afgør, om du kan få tag over hovedet i København.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Laura Rosenvinge er medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet. Hun er socialordfører og medlem af Børne- og Ungdomsudvalget


Flere artikler om emnet

placeholder

Annonce