Annonce

“Tak til statsministeren for at tage afskaffelsen af seniorpensionen af bordet igen”

HK’s formand glæder sig over, at SVM-regeringen har droppet planerne om at afskaffe seniorpensionen.
Foto: HK
Næstformand Anja C. Jensen, HK Privat
Hos Danmarks næststørste fagforbund, HK, glæder man sig over, at SVM-regeringen tilsyneladende har droppet planerne om at afskaffe den op til seks-årige seniorpension.

Jeg blev fortrøstningsfuld, da jeg hørte statsminister Mette Frederiksens udmelding i går

“Jeg blev fortrøstningsfuld, da jeg hørte statsminister Mette Frederiksens udmelding i går. Det er så vigtigt, at vi både sikrer en værdig tilbagetrækning for dem med de hårdeste arbejdsliv, og for dem med de længste arbejdsliv. Det er man ikke et øjeblik i tvivl om, når man hver dag møder medlemmer, der bare gerne vil have lov at gå, før de går i stykker og mens der stadig er et liv tilbage at leve,” siger HK’s formand, Anja C. Jensen til Netavisen Pio.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte tirsdag under Folketingets spørgetime, at hun havde lyttet sig til, at der ikke var opbakning til SVM-planen om at afskaffe den ellers så populære seniorpension til fordel for en dobbeltsporet Arne+-ordning:

"Jeg lytter mig til, at der ikke er opbakning," sagde Mette Frederiksen således under Folketingets spørgetime og fortsatte: "Og så overvejer vi, hvad næste skridt så er, på det her spørgsmål.”

Mette F.: De blå partiers skyld

Statsministeren tilskrev ikke SVM-retræten den udtalte modstand, der har været mod planerne i fagbevægelsen.

Nej, den nye regeringsposition skyldes derimod stejlhed hos især tre blå forligspartier bag seniorpensionen, nemlig De Konservative, Liberal Alliance og De Radikale, der har slået kludene sammen i en såkaldt Reformalliance.

De tre partiledere bag alliancen - Søren Pape Poulsen (K), Alex Vanopslagh (LA) og Martin Lidegaard, (Rad.) - har blandet blod på sammen at kæmpe for en bevarelse af seniorpensionen. Til gengæld vil de tre partier afskaffe efterlønnen og Arne-pensionen.

HK: Adelsmærke

HK-formanden føler, at regeringen - og statsministeren - har lyttet til HK’s og fagbevægelsens bekymringer og argumenter:

for mig er det sådan set et adelsmærke

“Og for mig er det sådan set et adelsmærke for en ansvarlig politiker at lytte til sine politiske kolleger, når det handler om store reformer, der påvirker danskernes liv – og arbejdsliv. Så tak til statsministeren for at tage afskaffelsen af seniorpensionen af bordet igen.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

HK må lige høre ordentlig efter hvad det er statsministeren siger :
Statsministeren tilskrev ikke SVM-retræten den udtalte modstand, der har været mod planerne i fagbevægelsen.
Det er klart at når muligheden for at afskaffe seniorpensionen er udelukket p.g.a. forligspartiers modstand så er det løb ligesom kørt. Men da det samtidig er klart at statsministeren i denne sag ligesom omkring store bededag er fløjtende ligeglad med hvad fagbevægelsen mener så er der ingen grund til at glæde sig for tidligt. SVM regeringens blik er stadig stift rettet mod højrefløjen i forsøget på at forringe os alm. arbejderes pensionsmuligheder. Nu skal fagbevægelsen i stedet skrue op for modstanden mod denne sorte regering som så åbenlyst pisser på fagbevægelsen. Vi har langt mere skidt i vente så snart regeringen har fået omorganiseret reformplanerne!!

Debatsvar:

Èn God Pointe, skal jeg hilse og sige !

Erling Drews...

Ja Jens - Hun er ikke for fin hende MUTER METTE. Satme hvor er soccerne dårlige på ChrBorg - Men nu begynder ENDELIG fagbevægelsen at vågne op: GOSH!

Ja Jens - Hun er ikke for fin hende MUTLER METTE. Satme hvor er soccerne dårlige på ChrBorg - Men nu begynder ENDELIG fagbevægelsen at vågne op: GOSH! UndskyLD jeg satte den vistunder Drews først

Kommentar:

"Arnepensionen og Seniorpensionen vil fremadrettet blive debatteret som hele Mink-Sagen"

Personligt mener jeg helt bestemt, at "Arnepensionen" er en utrolig positiv ordning, hvor hver borger; selv kan afgøre, om man efter mange års arbejdsliv på arbejdsmarkedet, vil forlade arbejdsmarkedet, eller ej...

Den nuværende Sniorpensionen er også et positivt tiltag, og at, Liberal Alliance, Konservative og Radikale vil bibeholde ordningen, og efter min mening, ikke for de nedslidtes skyld, men fordi flere og flere får afslag på en Seniorpension, selv om læger i Seniorpensionens ansøgning, oplyser om nedslidning, hvor vedkommende ikke kan arbejde de såkalde 15 arbejdstimer, alligevel bliver afvist til at få sin Seniorpension...

Det passer nøjagtigt i de omtalte tre politiske partier's ideologi, nemlig, at borgerer skal blive på arbejdsmarkedet, uanset om de er nedslidte..Så de tre omtalte partiers tone, er lige så skinger, som hos Musene i eventyret om Askepot, når det gælder Seniorpensionen....

Vedrørende SVM-Regeringen, som jo er en Reform-regering, ja så vil "uroen" fortsætte blandt borgerne og Fagbevægelsen, når regeringen fremlægger sine Reformer fremadrettet, da hovedmålet i reformerne er forringelser....

God Eftermiddag !

“Tak til statsministeren for at tage afskaffelsen af seniorpensionen af bordet igen”

Hmmm. Helt uden at kende prisen. Og den bliver ikke at hæve topskatten. Den kommer andre i den nedre del af det danske samfund til at betale.

Skal den grimme ælling blive til en svane skal der givetvis blive røre i andedammen for en stund!

Men om ulven står på lur, hvilket en afgørende and har fortalt, ja, så bliver der næppe ro i andedammen, så alle kan se hinandens form og farver!

En fugleinfluenza fra udlandet kan også hurtigt bringe flokken på vingerne!

Historien om rødhætte og den standhaftige tinsoldat og Svinedrengen ender for en gangs skyld som Klodshans og Kejserens nye klæder!

Seniorpension! Arne klædt af til skindet!

Eventyrernes eventyrlige land!

Min nabo og gode ven downunder, Ed Sheeran, er igen beskyldt for plagiat. Jeg giver en øl min ven, når vi ses i næste uge i Hobbitten land. Ed har i øvrigt ingen problemer med sin pensionsopsparing.

Er livet ikke bare dejligt.

Du drømmer Jeppe Lindholm - og ryger for meget fjolletobak