Tesfaye: Danmark igen klar til kvoteflygtninge

Allerede i år skal Danmark igen modtage svage kvoteflygtninge, mener Socialdemokratiet
Hvis Socialdemokratiet vinder nøglerne til Statsministeriet ved valget Grundlovsdag, så vil man i år begynde at modtage særligt svage kvoteflygtninge igen, det slår integrationsordfører Mattias Tesfaye fast over for Politiken.  

“Det mener vi godt, at vi kan starte op med i år. Vi har hele tiden sagt, at dem, der er behandlingskrævende, har vi en helt særlig forpligtelse til at tage imod,” siger han.

De flygtninge, som Socialdemokratiet ønsker at tage imod allerede i år, er den særlige gruppe af udsatte FN kvoteflygtninge kaldt twenty or more-gruppen. Socialdemokratiet opfordrede allerede i 2017 regeringen til at åbne op for denne særlige gruppe, som eksempelvis kan være mennesker med handicaps.

Der er ingen tvivl om, at Danmark skal begynde at tage kvoteflygtninge igen

Gruppen plejer kun at bestå af omkring 30 flygtninge årligt, hvorimod man i den almindelige kvoteflygtninge-ordning har modtaget omkring 500 flygtninge om året.

Ud over den særlige udsatte gruppe, vil Socialdemokratiet formentlig også snart åbne for flere kvoteflygtninge generelt, siger Tesfaye til Politiken. Han ser for sig, at Danmark snart kan være tilbage på at tage omkring 500 flygtninge om året, som man tidligere har gjort.

“Jeg tør ikke sige, om det allerede kan være i år, men der er ingen tvivl om, at Danmark skal begynde at tage kvoteflygtninge igen”, siger Mattias Tesfaye.

 

Støjberg har ikke besluttet sig

Danmark ikke bidraget til FN’ kvoteflygtninge-ordning siden 2016, og sidste år vedtog regeringen med støtte fra Socialdemokratiet, at det er den til enhver tid siddende integrationsminister, som skal afgøre, om man vil modtage kvoteflygtninge.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har endnu ikke afgjort, om hun vil have Danmark til at tage imod denne særligt svage gruppe af flygtninge i 2019. Men hvis hun skal åbne op for flygtninge, så bliver det kun for denne særligt udsatte gruppe, oplyser hun over for Politiken.

Om det er i 2019 eller 2020, det ved jeg ikke. Men det er meget nært forestående

Løkke har en anden melding

Statsminister Lars Løkkes (V) seneste udmeldinger er dog mere positiv i forhold til tanken om kvoteflygtninge, end hans egen integrationsminister Inger Støjberg.

“Om det er i 2019 eller 2020, det ved jeg ikke. Men det er meget nært forestående,” lyder det fra statsministeren, der begrunder det med det lave antal asylansøgere.

Det er ikke første gang under valgkampen, at Løkke har en lidt anden melding på spørgsmålet om indvandring og integration

Samtidig peger Lars Løkke på, at man overveje at gå efter særligt at tage kristne flygtning ind, som efter hans opfattelser “har den bedste tænkelige prognose for at falde godt til i vores land”.

Det er ikke første gang under valgkampen, at Løkke har en lidt anden melding på spørgsmålet om indvandring og integration end sin egen minister, i sidste uge undsagde Løkke Inger Støjberg i en sag om forholdene på Udrejsecenter Sjælsmark.   

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det er meget godt hvis Mattias Tesfayes fremstød, at danmark igen skal tage de, af FN anbefalede kvoteflygtninge, bliver til noget ! Det er godt, fordi det sætter lille danmark igen- efter nogne år med `antihumant´ image - ind i et "globalt human lys" , i takten med FN !

Annonce