Annonce

Tesfaye har kig på efterskolerne og V-finansordfører er forundret

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) har kig på efterskolerne. Han mener at elevsammensætningen er helt skæv.

Venstres finansordfører, Torsten Schack Pedersen er forundret over, at oppositionen ikke vil være med til at tildele økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V) en næse for hans rolle i våbenindkøbs-sagen.

Dermed velkommen til dagens Aktuelt.

 

Tesfaye har kig på efterskolerne

De unge, der ville få allermest gavn af et skoleår uden for hjemmet, kommer ikke på efterskole. Eller næsten ikke på efterskole.

Det gælder skoletrætte unge, anbragte unge, unge uden folkeskolens afgangseksamen og unge fra hjem, hvor der tales et andet sprog end dansk.

Derfor er elevsammensætningen på efterskolerne skæv, hvis man spørger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S).

“Det piner mig, at dem, som har mest brug for sådan et dannelsesår, er dem, der kommer mindst på efterskole. Vi bruger over 3 milliarder kroner om året på efterskolesektoren. Så vil jeg meget gerne have, at efterskolerne også er med til at løse den meget vigtige samfundsopgave,” siger Mattias Tesfaye.

Læs mere her.

 

Finansordfører forundret

“Jeg er en lille smule forundret. Jeg har ikke i mine 19 år oplevet, at en opposition ikke vil give en minister en næse, så det er en ganske særlig situation.”

Det siger Venstres finansordfører Torsten Schack Pedersen til DR Nyheder efter et møde i Finansudvalget, hvor udvalget skulle beslutte, om den daværende forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skulle udstyres med en næse for sin håndtering afvåbenkøb i Israel.

Regeringspartierne Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, der tilsammen har et smalt flertal, var ellers klar til at tildele Ellemann en næse for håndteringen af våben-sagen, men oppositionen er ikke klar til at fælde endelig dom i sagen.

Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, mener, at SVM-regeringen med en hurtig næse vil isolere sagen til at handle om embedsmænd i Forsvarsministeriet:

“Det at regeringen ønsker det - at give en næse til sin egen minister eller ministerie - det er nok et udtryk for, at den beretning som regeringspartierne havde lavet, handlede mest om at give skylden på Forsvarsministeriet - altså de ansatte embedsmænd,” siger han til DR Nyheder.

Læs mere her.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet