Tesfaye og Hjort i kursskifte, mens Løkke erkender fnidder

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Torsdag blev storskiftedag i dansk politik. Udlændinge- og integrations minister Mattias Tesfaye skiftede holdning til kvoteflygtninge, mens Venstre-strategen Claus Hjort Frederiksen ændrede mening og nu ikke længere mener, at Kristian Jensen bør stoppe som næstformand i Venstre.

Her er vores nyhedsoverblik

Tesfaye skifter holdning til kvoteflygtninge

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye mener ikke længere at kvoteflygtninge skal blive boende i Danmark, som praksis ellers tidligere har været. Det skriver Politiken.

Det siger Tesfaye til avisen:

”Vores politik er, at kvoteflygtninge skal have en midlertidig opholdstilladelse, og de vil kunne få den inddraget på lige fod med alle andre flygtninge«, fastslår ministeren nu. Han tilføjer, at han vil »kommunikere til Udlændingestyrelsen, at når man vurderer, om der fortsat er et beskyttelsesbehov, så skal de vurdere kvoteflygtninge på lige fod med alle andre flygtninge”.

Meldingen kommer, efter at Tesfaye i juli kontaktede FN’s Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, for igen at melde Danmark klar til at modtage kvoteflygtninge.

 

Fejl i teledata hos politiet kan strække sig tilbage til 2012

Endnu flere sager end først antaget kan være fejlbehæftede i skandalen om fejl i politiets it-system, der håndterer teledata, som kan have ført til fejlagtige domfældelser. Det skriver DR Nyheder.

Ifølge DR fremgår det af et brev, som justitsminister Nick Hækkerup (S) har sendt til Folketingets Retsudvalg.

”Det er Rigspolitiets vurdering, at det er nødvendigt at undersøge, om der vil være behov for at fremfinde sager fra før 2012. Det skyldes ifølge Rigspolitiet, at der er fundet uoverensstemmelser mellem rådata og konverterede data” skriver justitsministeren.

Rådata er de typisk store mængder information, som politiet får om personers telefonbrug fra teleselskaberne. Konverterede data er et fælles format, som politiet ofte bruger i deres efterforskning af en straffesag.

 

Løkke erkender ”fnidder” i intern mail

I en mail, sendt til Venstres medlemmer, sætter partiformand Lars Løkke Rasmussen nu flere ord på det opsigtsvækkende forløb, der har udspillet sig i det største oppositionsparti de seneste uger. Det skriver TV2.

”Den seneste uge har ikke været god for os. Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommer­gruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os!” skriver Løkke i mailen, som TV2 er i besiddelse af.

I notatet fastslår Lars Løkke også, at der ikke formelt set eksisterer et "formandskab" i partiet:

”I Venstre er der formelt set ikke andre besluttende organer end Landsmødet, Hovedbestyrelsen og Forretningsudvalget. Der er således ikke i vores vedtægter et formelt formandskab, men samspillet mellem formand og næstformand fordrer et tæt samarbejde baseret på gensidig respekt, dialog og tillid”.

 

Claus Hjort i kovending: Accepterer Kristian Jensen som næstformand

I sidste uge krævede Venstre-koryfæet Claus Hjort Frederiksen, at Kristian Jensen skulle trække sig fra posten som næstformand i partiet. Tiden for det delte formandsskab mellem Løkke og Jensen er slut, lød det kontant fra Claus Hjort.

Men efter møder i Venstres forretningsudvalg siger Claus Hjort Frederiksen nu i et opslag på Facebook, at Kristian Jensen kan fortsætte som næstformand:

”Det blev klart slået fast at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske. Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse,” skriver Claus Hjort.

placeholder

 

Radio24syv vil søge ny DAB-kanal

Planen var, at Radio24syv skulle lukke per 31. oktober 2019, men med ansøgningen om licens til den digitale kanal har ejerne pustet nyt liv i kanalen, som potentielt kan gå i luften på DAB 1. november. Det skriver Altinget.

Det bekræfter Jakob Kvist, bestyrelsesmedlem i Berlingske People, der ejer Radio24syv:

"Vi holder simpelthen for meget af Radio24syv til at lukke den. Det er blevet en vigtig stemme i offentligheden, og derfor har vi kæmpet og vil fortsat kæmpe for dens overlevelse. Det mest uduelige medieforlig i mands minde har efterladt mange interessenter mere eller mindre vingeskudte, men nu vælger vi altså at gå all in og se de indførte begrænsninger som kreative benspænd, vi må forsøge at overvinde," siger Jakob Kvist i pressemeddelelsen.

 

Minister vil bremse kapitalfondes opkøb af ejendomme

Den nye boligminister Kaare Dybvad (S) håber på, at han inden nytår sammen med støttepartierne kan finde en model for at ændre den paragraf i boligloven, som gør det muligt for udenlandske kapitalfonde at spekulere i det danske boligmarked og presse lejepriserne op.

Det skriver Information.

"Det vil vi gerne forhindre ved at lave nogle justeringer i paragraf 5.2. Det kan godt tage længere tid, men jeg håber, at vi kan lave en aftale inden nytår," siger Kaare Dybvad til avisen.

Målet om at bremse de udenlandske kapitalfondes opkøb af ejendomme er et led i regeringens ønske om at ændre ved, at "mange mennesker med almindelige lønninger" ikke har råd til at bo i de større byer, som der står i forståelsespapiret udarbejdet under regeringsforhandlingerne.

De Radikales boligordfører, Jens Rohde, bakker op om regeringen og mener, at det er fornuftigt at stræbe efter at lande en aftale inden årsskiftet.

"Vi er enige i principperne, og så handler resten om teknik. Jeg tror, at vi i fællesskab kan nå frem til noget inden for den tidshorisont," siger han.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Det er ret sjovt at læse bl.a. B.T men også flere medier, der fortæller at flere fra baglandet havde svært ved at genkende resultatet af nogle møder i går, at det skulle svare til de mails, der er lækket fra bl.a Løkke. Det var at stramme det meget. Så det bliver nok ikke just freden og roen, der vil brede sig i partiet Venstre. Jeg tror de ryger alle tre indenforfor to år. formand, næstformand og Nestor. Og erstattes af Ellemann, Lohse og Lauritsen. Men vi får se.

Bravo!

Annonce