Tesfaye til muslimer: Hold afstand under ramadanen

Udlændinge- og integrationsministeren advarer muslimer i Danmark: Ramadanen må ikke betyde en eksplosion i antallet af corona-smittede.
Foto: Keld Navntoft
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye
Udlændinge- og Integrationsminister Mattias Tesfaye kommer med en tydelig advarsel til danske muslimer her op til muslimernes højtid, ramadanen, der starter i aften:

Hold afstand - også under ramadanen.

I aften starter jeres højtid. Ramadanen. Den må ikke betyde en eksplosion i smittede

“Vi skal altså passe på hinanden! I aften starter jeres højtid. Ramadanen. Den må ikke betyde en eksplosion i smittede,” skriver Tesfaye i opslaget og henviser til en artikel i BT, hvor overlæger peger på, at “alt for mange indvandrere er indlagt med Corona.”

Tesfaye minder samtidig om, at også kristne har måttet lide afsavn i forbindelse med udøvelsen af deres tro på grund af corona-krisen:

“Husk også på, at de kristne havde en meget anderledes påske. Tomme kirker. Ingen frokoster i familien. Traditionerne manglede. Den muslimske højtid vil også blive anderledes,” skriver Tesfaye. Han minder forbuddet mod at samles mere en ti personer også gælder Eid-fester:

Husk forbuddet mod at samles mere end ti

“Det duer ikke at samles mange fra familien for at bryde fasten, sådan som mange plejer. Man bør nøjes med at være sammen med dem, man bor sammen med. Og så ellers prøve at være sammen ved hjælp af videoforbindelser eller andre digitale hjælpemidler. Og som det ser ud nu, må også den store Eid-fest i år holdes i mindre selskaber. Man skal lade være med at være mere end 10 sammen – det gælder også i parker og i naturen.”

Man skal lade være med at være mere end 10 sammen – det gælder også i parker og i naturen

Tesfaye takker i Facebook-opslaget kristne, muslimer og jøder for indtil nu at have bakket op om indsatsen mod corona: 

“Vi kan kun overvinde COVID-19, hvis vi alle står sammen om at følge sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Det gælder også under religiøse højtider. Indtil videre har både kirker, moskéer og synagoger været meget behjælpelige med at bakke op om indsatsen mod corona.”

 

placeholder

 

Fakta: COVID-19-råd i forbindelse med ramadanen

Styrelsen for International Rekruttering (SIRI) har i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og med inddragelse af en række civilsamfundsorganisationer udarbejdet gode råd til, hvordan man kan holde ramadan under hensyntagen til at begrænse risikoen for smitte med COVID-19.

Rådene bygger på de generelle anbefalinger fra de danske sundhedsmyndigheder og udgives i form af en plakat samt en video, som distribueres via civilsamfundsorganisationer og kommuner.

Plakaten er oversat til ni sprog.

Se de gode råd om ramadan og COVID-19

Rådene findes også på Sundhedsstyrelsens hjemmeside


Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce