Annonce

Thomas Monberg er horsensianer og nyt folketingsmedlem

Nyvalgt socialdemokrat har arbejdet på skiftehold i store dele af sit arbejdsliv: “Jeg kan godt mærke på min krop, at jeg har været i industrien i 25 år.”
Foto: Socialdemokratiet
Thomas Monberg, folketingsmedlem, Socialdemokratiet.
I Horsens bor 46-årige Thomas Monberg. Her har han altid boet, og det har han tænkt sig at blive ved med. Også selvom han netop er blevet valgt ind i Folketinget for Socialdemokratiet.

”Jeg er jo stadigvæk grounded horsensianer. Jeg har mit hus, min familie og mine venner i Horsens. Byen er fundamentet for mit liv. Jeg har altid haft adresse inden for otte kilometer af Horsens bymidte, tror jeg,” siger Thomas Monberg til Netavisen Pio.

Så hvad angår arbejdsmiljø, har jeg nogle indsigter. Det giver mig da en ballast, at den slags problemstillinger ikke kun er teori for mig

Han vil bruge sine mandage hjemme i valgkredsen og besøge virksomheder og institutioner og i øvrigt sin gamle byrådsgruppe, så ofte han kan.

Ballast fra industrien

Thomas Monberg har i sin tid taget en erhvervsuddannelse, og mange års arbejde i industrien har givet ham indsigt i, hvor vigtigt ordentlige arbejdsforhold også er for den del af arbejdsmarkedet. De erfaringer håber han, at kunne gøre brug af i sit nye arbejde på Christiansborg.

”Jeg kan godt mærke på min krop, at jeg har været i industrien i 25 år. Jeg har også arbejdet på skiftehold i store dele af mit arbejdsliv. Desuden har jeg set effekterne af mange års arbejde med opløsningsmidler fra dengang, man ikke beskyttede sig ordentligt,” siger Thomas Monberg og fortsætter:

”Så hvad angår arbejdsmiljø, har jeg nogle indsigter. Det giver mig da en ballast, at den slags problemstillinger ikke kun er teori for mig.”

Naturligt spring videre

Før sit valg til Folketinget har Thomas Monberg været medlem af byrådet i Horsens Kommune i ni år. Selvom man kan udrette meget lokalt, så trak det efter noget tid i ham, at få lov til at påvirke de rammer, som kommunerne styrer efter.

”Jeg gerne vil være med til at lave de love, som vores kommuner styrer efter og bidrage til at vores samfund fortsat er et retfærdigt og forhåbentlig også grønnere samfund, hvor vi også tager hånd om de svageste,” lyder det fra Thomas Monberg.

Jeg kan desuden huske, at min morfar græd, da Olof Palme blev skudt

Hans mærkesager tæller blandt andet arbejdsmiljø, trafik og infrastruktur. Han har været interesseret i politik, så længe han kan huske, da det altid har fyldt meget i hans familie.

”Jeg har altid interesseret mig for nationalpolitik. Lige siden jeg var barn, hvor jeg kan huske Anker Jørgensen. Jeg kan desuden huske, at min morfar græd, da Olof Palme blev skudt. Både politik og fagforeningspolitik har altid fyldt meget i min familie, eksempelvis har jeg været med til adskillige SID-sommerlejre som barn, fordi morfar var med til at arrangere dem,” fortæller Thomas Monberg.

Netavisen Pio bringer den kommende tid en række portrætter af nyvalgte folketingsmedlemmer fra begge sider af folketingssalen under temaet ’Ny på tinge’.

Souschef, journalist og redaktionssekretær.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

'...trafik og infrastruktur' - og fra Horsens. Så må TM være den rette mand til at overbevise Folketingsgruppen om endeligt at aflive den helt igennem tåbelige idé, at bygge en jernbaneforbindelse over/under Vejle fjord.

Helt enig med Holfred..
Hvorfor smide penge i Vejle Fjord.
Der må være vigtigere opgaver..

Din slags har vi brug for flere af ønsker dig succes

Enig flere med erhvers-erfaring er godt for&brugbart i Socialdemokratiets Folketings-gruppe..det fremmer anskuelse..ligeså sygeplejerske Mathilde Power ,der var indlæg om d 18..håber de kommer i gode udvalg i Folketingsgruppen 🚩god weekend