Thulesen Dahl: Mit ansvar, at der var fejl i regnskaberne

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har underskrevet et misvisende regnskab for folketingsgruppen. ”Det er mit ansvar”, siger han i interview. Kendte DF-spidsen til Messerschmidts misbrug af EU-midler?
Det er næppe gået nogens næse forbi, at Dansk Folkepartis EU-frontfigur Morten Messerschmidt har haft ganske meget rod i sin store pengestrøm fra EU. Fra forfalskede programmer for Dansk Folkepartis sommergruppemøder til EU-betalt medietræning hos kommunikationsbureauet PrimeTime har Morten Messerschmidt slæbt et langt spor af skandalesager efter sig.

Netavisen Pio har tidligere skrevet, at det virker usandsynligt, at Morten Messerschmidt skulle have været ene om at begå det, Dansk Folkeparti selv kalder for ”sjusk”.

I dag bliver det da også afsløret, at der er fejl i det regnskab, Dansk Folkepartis folketingsgruppe har afleveret til Folketinget. Det skriver Jyllands-Posten i dag. Regnskabet er – blandt andre – underskrevet af partiformand Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti har – i modstrid med de nye regnskabsregler for folketingsgrupper – informeret om partistøtte fra Morten Messerschmidts skandaleramte europæiske parti MELD. Ifølge nye regler for opgørelse af partistøtte skal folketingsgrupper – i lighed med partiernes landsorganisationer – informere om støtte på over 20.000 kroner. Da Dansk Folkeparti i 2015 havde modtaget 100.000 kroner fra MELD i støtte til deres sommergruppemøde, var Dansk Folkeparti altså forpligtet til at oplyse beløbet til Folketinget.

Over for Jyllands-Posten erkender Kristian Thulesen Dahl, at det er hans ansvar, at han har skrevet under på et fejlbehæftet regnskab. ”Selvfølgelig er det mit ansvar. Og fejl kan ske. Og så gælder det om hurtigst muligt at få rettet fejlen i det omfang, der måtte være sket fejl”, siger han.

Partiformanden for Dansk Folkeparti vil dog ikke svare på, hvilke konsekvenser det skal have, at Dansk Folkepartis regnskab ikke har været korrekt. ”Nu får vi styr på det hele. Vi graver et spadestik så dybt, som vi skal for, at der kommer orden i alle ting”, siger han til Jyllands-Posten.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


placeholder

Annonce