Annonce

Tidligere DF’er får nyt parti: “Jeg er socialdemokrat”

Den forhenværende DF-ordfører udtaler, at han ligger på linje med Frederik Vad (S) og Kaare Dybvad (S) på udlændingeområdet. Om det gør ham til en strammer i Socialdemokratiet, ved han ikke.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Tidligere DF'er, nu medlem af Socialdemokratiet
For fem år siden sagde Jeppe Klenitz-Jakobsen farvel til politik, og for tre år siden blev også båndene til Dansk Folkeparti kappet.

Det forhenværende medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti har denne sommer meldt sig ind i Socialdemokratiet, hvor han med egne ord ligger på linje med udlændingeordfører - og integrationsminister Frederik Vad (S) og udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).

Socialdemokratiske værdier

Det blev til 17 år i Dansk Folkeparti, før Jeppe Klenitz-Jakobsen kastede håndklædet i ringen.

Han trak sig fra dansk politik og to år senere meldte han sig ud af Dansk Folkeparti. Han har efterfølgende uddannet sig til pædagog.

Dansk Folkeparti uden Kristian Thulesen Dahls pragmatiske og midtersøgende linje var ikke noget for ham, fortæller Jeppe Klenitz-Jakobsen til Netavisen Pio.
Nu har han meldt sig ind i Socialdemokratiet og håber på, at partiforeningen i Holbæk vil opstille ham til næste kommunalvalg i november 2025.

I modsætning til mange andre DF’ere, som har søgt nye græsgange, faldt valget ikke på Danmarksdemokraterne. Det er Jeppe Klenitz-Jakobsen simpelthen for rød til, lyder det:

“Først og fremmest var jeg en af de mere røde DF'ere. Jeg havde et tættere samarbejde som ældreordfører med Astrid Krag, end jeg havde med den regering, som jeg støttede,” siger Jeppe Klenitz-Jakobsen om sin tid som ældreordfører for Dansk Folkeparti under VLAK-regeringen fra 2016-2019 med Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

“Danmarksdemokraterne er i udgangspunktet et liberalt projekt. Og jeg er ikke liberal. Jeg er socialdemokrat,” siger Jeppe Klenitz-Jakobsen.

Han peger på værdier om velfærdsstaten som den primære årsag til, at han har valgt at melde sig ind i Socialdemokratiet i dag.

“Jeg har på egen krop oplevet, hvilke muligheder det giver, når man har skoler, der løfter børn. Jeg tror ikke, at mit liv havde set lige så godt ud, hvis jeg var opvokset i et land, hvor man ikke havde gode offentlige skoler og muligheder for uddannelse,” siger Jeppe Klenitz-Jakobsen.

Enig med socialdemokrater

Selvom Jeppe Klenitz-Jakobsen fortæller, at det var tanker om velfærdsstaten, som fik ham til at vælge Socialdemokratiet som sit nye parti, er en hård udlændingepolitik tæt forbundet med Dansk Folkeparti.

Adspurgt om, hvorvidt han mener, der er behov for, at Socialdemokratiet bør stramme sin politik på området, eller om partiet i dag ligger et godt sted, svarer Jeppe Klenitz-Jakobsen:

Jeg lægger en-til-en samme sted som Kaare Dybvad ligger

“Jeg lægger en-til-en samme sted som Kaare Dybvad ligger.”

Den forhenværende DF’er understreger, at han aldrig har tilhørt den yderliggående fløj på udlændingeområdet i sit forhenværende parti.

“Jeg anførte som en af grundene til, at jeg ikke ville være med i Dansk Folkeparti længere, at jeg ikke synes, man skulle konkurrere mod Nye Borgerlige om at have den mest hadske retorik. Det handler om, at man skal have en stram - men fornuftig - udlændingepolitik,” udtaler Jeppe Klenitz-Jakobsen.

Ser du dig selv som en strammer på området i Socialdemokratiet?

“Det kender jeg ikke Socialdemokratiets indre liv godt nok endnu til at kunne sige. Men jeg ligger på linje med Kaare Dybvad og Frederik Vad. Det ved jeg ikke, om man anser som en strammer-linje, om det er midten af Socialdemokratiet, eller hvor det er,” siger Jeppe Klenitz-Jakobsen.

Han omtaler desuden Holbæks borgmester, Christina Krzyrosiak Hansens arbejde med Kommissionen for den glemte kvindekamp som “fantastisk”.

“Det var i hvert fald noget, som jeg ville kunne skrive under på,” understreger han.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg vil blot benytte lejligheden til at ønske ham velkommen.

Og når man har været helt ude af politik i tre år, før man melder sig ind i et nyt parti, er man naturligvis ikke partihopper, hvis nogen skulle få den tanke, og der i øvrigt var noget principielt galt i det.

Jeg er helt enig i din konklussion Thor.
Han har haft god tid til, at overveje sin situation, så jeg er sikker på, at han mener, hvad han siger

Er han udviklingshæmmet?

Bent. Kan en udviklingshæmmet i din optik ikke være medlem af et parti?

Umiddelbart , så er mentalt handikappede nok lidt for nemme at manipulerer med. Bare se på den typiske borgerlige luder vælger, kammerat

Det er åbenbart nemmere for dig, at få øje på splinten i din frændes øje, end bjælken i dit eget.

Bent, med det ordvalg du anvender i dine kommentarer, kunne man få en mistanke om at du er "sprogligt" handikappet.

Hvad handler dit spørgsmål om?

Er det interessant i.f.t politisk standpunkt?

Er det fordi du har et oprigtigt ønske om at få et svar, så spørg manden selv

Det her er et politisk site, hvor vi taler politik, jeg synes din bemærkning ligner nohet, der kan minde om udskamning.

Skulle det være således, at et menneske har en forsinket udvikling - hvilket mange har, enten medfødt eller p.g.a oplevelser tidligt i livet. Så har FNs handicapkonvention forlængst slået fast, at det ikke må være en hindring for menneskets muligheder, herunder heller ikke retten til deltagelse i samfundslivet

Infiltrationen af Socialdemokratiet og socialdemokratiske værdier tager fart.

Igen en, som er blevet klogere...Velkommen i partiet...