Tidligere folketingsmedlem vil afløse Frank Jensen

Mette Reissmann melder sig som kandidat til overborgmesterposten i København.
Tidligere folketingsmedlem Mette Reissmann (S) melder sig som kandidat til den ledige post som spidskandidat for Socialdemokratiet i København, som Frank Jensens afgang har efterladt.

Det skriver hun på Facebook.

"Efter utallige opfordringer er det med stor glæde - og med kærlighed til København - at jeg meddeler mit kandidatur til posten som overborgmester i København," lyder det i en kort opdatering fra Mette Reissmann.

"På sidste Folkemøde sagde Statsministeren til mig, at København skal gøres endnu bedre. Den vision deler jeg til fulde," skriver hun.

Kendt fra TV

57-årige Mette Reissmann er uddannet erhvervsjurist  og har i mange år arbejdet med forbrugerspørgsmål. Hun er i offentligheden mest kendt for sin værtsrolle i tv-programmet Luksusfælden, men hun har tidligere været medlem af både Københavns Borgerrepræsentation (2010-2011) og Folketinget (2011-2019).

Hun havde allerede meddelt sit kandidatur til Borgerrepræsentationen, men nu melder hun sig også klar til at stille sig i spidsen for partiet.

"På grund af den situation (Frank Jensen afgang, red. )der er opstået, er det naturligt for mig at stå i spidsen som overborgmesterkandidat ved næste kommunalvalg," forklarer Mette Reissmann til TV2/Lorry.

Posten som spidskandidat for Socialdemokratiet i København blev forleden ledig, da Frank Jensen måtte træde tilbage efter en række sager om krænkelser. Siden har Lars Weiss indtaget posten som overborgmester, men han har meldt ud at han ikke ønsker at kandidere til posten.

Valbykredsen skal mandag i næste uge formelt vælge Mette Reissmann som kandidat på en ekstraordinær generalforsamling.

Fristen for at blive opstillet som spidskandidat er den 8. november.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce