Tidligere formandskandidat i Alternativet skifter til SF

Rasmus Nordqvist skifter sin frie grønne stemme ud med et medlemskab SF.
Foto: Pressefoto: Alternativet
Folketingsmedlem Rasmus Nordqvist (Å).
Folketingsmedlem Rasmus Nordqvist skifter tilværelsen som "grøn løsgænger" ud med et medlemskab i SF.

Det bekræfter både han og partiet.

"SF er et stærkt grønt parti, der samtidig arbejder seriøst med international og europæisk politik. Derfor er SF det helt rigtige sted for mig at fortsætte min kamp for klima, natur og for en mere solidarisk og bæredygtig verden," siger Rasmus Nordqvist i en pressemeddelelse fra SF.

SF oplyser, at partiets landsledelse behandlede ansøgningen på et møde mandag og at Rasmus Nordqvist indtræder i SF’s folketingsgruppe hurtigst muligt.

Partiformand Pia Olsen Dyhr ser frem til at få en ny partifælle i gruppen, fortæller hun:

”Jeg kender Rasmus Nordqvist som en dygtig og arbejdsom politiker, som brænder for klima, miljø og for internationalt samarbejde. Jeg ser frem til at få Rasmus med på holdet."

placeholder

Fravalgt formandskandidat

Rasmus Nordqvist blev valgt til Folketinget i 2015 for Alternativet, som han tilbage i 2013 også var med til at starte sammen med blandt andre Uffe Elbæk og Alternativets nuværende formand, Josephine Fock.

I 2019 var han partiets spidskandidat til Europa-Parlamentetsvalget, men han opnåede ikke valgt.

9. marts i år valgte han at forlade Alternativet efter at Josephine Fock havde vundet formandsposten over netop Nordqvist (og fire andre kandidater).

Dagen efter trak Nordqvist sig som politisk ordfører, og godt halvanden måned senere meldte han sig sammen med tre af partiets øvrige fire folketingsmedlemmer ud og dannede gruppen "Frie Grønne Stemmer".

44-årige Rasmus Nordqvist er uddannet i design og har blandt andet arbejdet som sælger i modebranchen og som ekstern underviser på Designskolen.

Med tilgangen af Nordqvist er der nu 15 medlemmer af SF’s folketingsgruppe.

 

David Troels Garby-Holm er redaktionssekretær, debat-redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Rasmus Nordqvist burde trække sig og lade en fra partiet overtage den plads ! manden er ikke valgt på stemmer fra SF og jeg mener det et til grin at han bare hopper over til SF bare for at rede sin plads 1 håber ikke han får en kreds hos SF ved næste valg

Annonce