Tidligere medlem af Folketinget for DF melder sig ind i Socialdemokratiet

Erklærer sig som fan af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye
Foto: Privat
Claus Kvist Hansen, tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti
Tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Claus Kvist Hansen, har meldt sig ind i Socialdemokratiet.

Det skriver han på Twitter.

"I sommer forlod jeg DF af flere tungtvejende årsager. Jeg har nu meldt mig ind i Socialdemokratiet- blandt andet på grund af ham her," skriver Kvist Hansen på Twitter - og har så lagt en artikel, hvor udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler sig meget kritisk om at især indvandringen fra Mellemøsten giver Danmark integrationsproblemer.

placeholder

 

Claus Kvist Hansen var medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2015 frem til valget i juni 2019, hvor han ikke blev genvalgt. Claus Kvist Hansen var blandt andet udviklingsordfører og social dumping-ordfører for Dansk Folkeparti.

Claus Kvist Hansen, der er cand. jur fra Aarhus Universitet, har siden 2010 været folketingskandidat for Dansk Folkeparti - først i Randers Nordkredsen, siden i Randers Sydkredsen.

"Slut med velfærdspolitiken"

Claus Kvist Hansen siger til Netavisen Pio, at han i sommer meldte sig ud af Dansk Folkeparti, fordi partiet endegyldigt erklærede, at DF var et blåt parti:

Nu var det slut med DF's velfærdspolitik

"Jeg var også tidligere medlem af Socialdemokratiet på grund af velfærdspolitikken, men så meldte jeg mig ud, fordi jeg synes, at partiet var lidt på galt spor i udlændingepolitikken. I sidste folketingsperiode så jeg så, hvordan udlændingepolitikken blev strammet markant - blandt andet med støtte fra Socialdemokratiet. Jeg så også, hvordan Dansk Folkeparti samarbejdede med Socialdemokratiet omring velfærdspoltikken, men hvor DF efter valget i 2019 erklærede, at nu var Dansk Folkeparti endegyldigt placeret i blå blok. Samarbejdet med Mette Frederiksen var en fejl. Det lagde man afstand til. Og så kunne jeg jo godt høre, at nu var det slut med DF's velfærdspolitik. Så måtte DF's og mine vegne skilles," siger Claus Kvist Hansen.

Claus Kvist Hansen har nu meldt sig ind i Socialdemokratiet, fordi partiet virkelig ser ud til at ville føre en stram udlændingepolitik:

"Og være i DF og skulle pege på en Jakob Ellemann-Jensen. Det kunne jeg simpelthen ikke. Og så noterer jeg mig, at Socialdemokratiet ser virkelig ud til at mene, at partiet ønsker en stram udlændingepolitik. Det bliver rammet meget godt ind af Mattias Tesfaye, og det han har sagt i forskellige sammenhænge. Det som Tesfaye er ude med omkring islam, kan jeg bestemt godt tilslutte mig."

Det som Tesfaye er ude med omkring islam, kan jeg bestemt godt tilsutte mig

Claus Kvist Hansen bryder sig på ingen måde om Nye Borgerlige:

"Endnu en grund til at melde mig ud af Dansk Folkeparti er udsigten til, at DF både skal konkurrere med og samarbejde med Nye Borgerlige. Det kan jeg under ingen omstændigheder være med til. Derfor meldte jeg mig ud af DF i sommer."

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Velkommen Claus Kvist Hansen - tidligere DFér har jo også lov til at blive klogere...

Annonce