Annonce

Tidligere minister sygemeldt med alvorlige smerter

Mette Gjerskov vil være sygemeldt i måneder. Det giver comeback til Jeppe Kofod.
Foto: Kandidatfoto/Socialdemokratiet
Mette Gjerskov (S), folketingsmedlem
Socialdemokratiets folketingsmedlem Mette Gjerskov vil være sygemeldt fra Folketinget de næste måneder.

Det giver comeback i Folketinget til tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod.

Det skriver Mette Gjerskov i en længere opdatering på Facebook:

"Jeg har døjet med alvorlige med smerter i nogle år - det var derfor jeg blev sygemeldt sidste år for at blive udredt. Det har vist sig, at årsagen er omfattende nervebetændelse. Derfor har jeg igennem længere tid fået store doser og forskellige typer smertestillende medicin - administreret af dygtigt personale på Regionens Smertecenter. Og har hele tiden håbet, at liiiige om lidt virker det, og gør mig rask," skriver hun og fortsætter:

"Imidlertid må vi nu konstatere, at min krop ikke kan tåle den slags medicin -  bivirkningerne er simpelthen for voldsomme og gør mig totalt uarbejdsdygtig. Jeg har prøvet alt på hylderne, men har måttet opgive den vej, og er nu stoppet med medicinen, for i stedet at forsøge med ikke-medicinske løsninger."

Ifølge Mette Gjerskov vil det tage måneder før hun igen vil kunne vende tilbage til folketingsarbejdet:

"Lægerne siger, at når jeg har reageret så voldsomt, kan det tage måneder, før jeg er klar til arbejde igen og udføre de opgaver, jeg er valgt til," skriver Mette Gjerskov.

Mette Gjerskov blev første gang sygemeldt i oktober 2021, men vendte tilbage i maj 2022.

Den 56-årige tidligere fødevareminister har siddet i folketinget siden 2007. Efter hendes ministertid var hun en periode formand for Udenrigspolitisk Nævn.

Kofod vender tilbage

I Mette Gjerskovs fravær er det tidligere udenrigsminister Jeppe Kofod, der træder i hendes sted.

Jeppe Kofod stillede op til det seneste folketingsvalg, men trods 4.279 personlige stemmer blev han ikke valgt, og måtte tage til takke med pladsen som førstesuppleant i Sjællands Storkreds. Og derfor kan han nu træde i Mette Gjerskovs sted.

Den tidligere udenrigsminister var egentlig i gang med processen med en overgang til livet som privat borger. I december månd kunne mediet finans.dk fortælle, at Jeppe Kofod havde oprettet en række selskaber, herunder en enkeltmandsvirksomhed ved navn KofodGlobal, som skal beskæftige sig med kommunikation og rådgivning.

Det arbejde vil nu i første omgang blive sat på pause.

48-årige Jeppe Kofod blev første gang valgt til Folketinget i 1998 og var i mange år Socialdemokratiets udenrigsordfører.

Han blev for alvor kendt, efter at han i påsken 2008 havde sex med en 15-årig pige fra DSU. Episoden medførte blandt andet, at Jeppe Kofod trak sig fra sine udvalgsposter og sin post som udenrigsordfører for Socialdemokratiet.

Han blev i 2014 valgt til Europa-Parlamentet, og ved regeringsskiftet i 2019 blev han udpeget som udenrigsminister. En post han havde frem til SVM-regeringsdannelsen i december 2022.

placeholder

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

God bedring!

Så vil jeg da først ønske Mette Gjerskov en god bedring.

Mht. Jeppe Kofod og hans forberedelse til en tilværelse efter politik vil jeg blot foreslå, at han lige overvejer situationen en gang mere.

Det er jo sådan, at der indenfor mange områder er mangel på medarbejdere, så det ville jo være lettere og mere gavnligt for samfundet, hvis han og andre eks-politikere simpelthen valgte at tage et job, da de jo allerede kan sproget.
Dermed kunne man i stedet lade filippinere, indere og andre udlændinge om at indtage konsulent-rollerne, da de sikkert vil være billigere end danskere, og alligevel bare vil skulle levere pænt indpakkede almindeligheder til de i forvejen danglish-sprogede dele af erhvervslivet og den offentlige administration.

Tænk en respekt det ville skabe om hans navn, hvis han tog tjansen som murerarbejdsmand, eller startede på SOSU-skolen?

Andre sendes tilbage i job på smertestillende medicin. Hver dag må tusindevis af danskere døje med smerter grundet nedslidning og tvinges af økonomiske årsager at fortsætte på smertestillende medicin. Seniorpensionen bliver nedlagt for at øge arbejdsudbuddet. Her er der ingen kære Mor.

Men som politikerne lader os andre forstå, så arbejder de virkelig exceptionelt, ekstremt hård. Og har meget mere alvorlige smerter end nedslidte ældre, som må fortsætte.

Et godt råd,tab dig 25 kg.

Et godt råd,tab dig 25 kg.

Annonce