Annonce

Tidligere muslim vil en tur i Folketinget for Dansk Folkeparti

"Jeg kan ikke forstå, hvad du laver i Dansk Folkeparti," lød spørgsmålet fra en journalist til Dansk Folkepartis nye folketingskandidat, Amina Sardar
Hun er en kendt stemme i koret af kritikere af islam, og nu vil denne stemme måske også snart kunne høres fra Folketingets talerstol.

Amina Sardar, der de seneste tre år har været medlem af Dansk Folkeparti i Gladsaxe, har nemlig besluttet at stille op til Folketinget og er nu ved at finde en kreds i hovedstadsområdet efter at være blevet godkendt af partiet som folketingskandidat.

”Jeg vil gerne gøre en forskel og føler, at jeg også har noget at bidrage med," siger den 42-årige Amina Sardar til Netavisen Pio.

Jeg kan bidrage med min viden

"Hvis der er noget, som fylder rigtig meget i samfundet for øjeblikket, så er det islam. Og her føler jeg, at jeg kan bidrage med min viden."

Stoppede som muslim

Selv om Amina Sardar nævner de psykisk syge og ledige som de to grupper, hun vil kæmpe for, er det dog netop kampen mod islam, som hun er kendt for.

Folketingskandidaten har afghanske forældre, men er født og opvokset i Danmark. I dag bor moren i Danmark og faren i Pakistan.

Amina Sardar har de senere år markeret sig på de sociale medier og Youtube med kritik af islam for kvindeundertrykkelse, dobbeltmoral og ufrihed, og i foråret tog hun selv konsekvensen af kritikken og brød med religionen. Amina Sardar er dog ikke konverteret til kristendommen

”Men jeg kan godt lide kristne værdier, for mens islam står fast i den tid, hvor religionen kom til verden, har kristendommen rykket sig videre og reformeret sig," siger Amina Sardar.

Jeg går nogle gange med kors

 

"Hvis jeg skulle skifte til en ny religion, ville det nok være kristendommen. Jeg går også nogle gange med kors, fordi det har en symbolsk værdi og noget at gøre med Jesus og hans værdier."

Den gode historie

Amina Sardar er ellers ikke blevet budt lige velkommen af alle i Dansk Folkeparti. Langtfra.

På de sociale medier er der nemlig ikke bare mennesker med udenlandske navne, der anser Amina Sardar for at være en forræder. Mennesker med danske navne kritiserer, at Dansk Folkeparti lukker muslimer ind i partiet.

Der får kernevælgere til at se rødt

"Her er den muslimske DF'er, der får kernevælgere til at se rødt," hed overskriften sidste år i Berlingske.

Senest skiftede lokalformanden for Dansk Folkeparti i Lyngby-Taarbæk, Anette Skafte, i sommer til Nye Borgerlige, fordi hun mente, at partiets ledelse netop ønskede at opstille Amina Sardar. Denne har optrådt på flere billeder på sociale medier med blandt andre formand Kristian Thulesen Dahl, Marie Krarup og Martin Henriksen.

placeholder

"Det er et mediestunt rent ud sagt, som de kalder en "god historie"," lød det ved den lejlighed fra Annette Skafte. "Igennem halvandet år har de promoveret hende. Det er ledelsens problem, at hun er blevet profileret på den måde."

All in

I dag afviser Amina Sardar, at hun skulle være blevet promoveret. I givet fald er det i hvert fald ikke sket med hendes egen medvirken.

”Siden 2018 er jeg selv gået all in for at promovere og løfte Dansk Folkeparti, og jeg har aldrig tænkt, at det skulle handle om mig," siger folketingskandidaten, der til sommer bliver færdig som professionsbachelor i administration.

"For mig handler det om at vise, at selv om Dansk Folkeparti har fået et rygte for at være racistisk uden mangfoldighed og tillid, så passer det altså ikke."

Ifølge Amina Sardar har mange da også svært ved at tro på dette:

Det handler om at være taknemmelig

 

"Som en journalist sagde, dengang jeg stadig var muslim: "Jeg kan ikke forstå, hvad du laver i Dansk Folkeparti?" Men jeg har meldt mig ind i Dansk Folkeparti på grund af partiets værdier. Partiet vil nemlig gerne passe på Danmark, demokratiet og ytringsfriheden, og det har jeg gerne ville støtte - uanset min religion. Det handler om at være taknemmelig. I et muslimsk land vil jeg ikke få mulighed for at tage min uddannelse eller respekt som enlig mor."

Yvette var den første

Amina Sardar er dog ikke Dansk Folkepartis første folketingskandidat med indvandrerbaggrund.

Den ære tilfaldt i 2010 kvinden, som er blevet kaldt fru Dansk Folkeparti på trods af faktisk at være blevet født i Storbritannien, nemlig Yvette Espersen.

Yvette Espersen, som er gift med Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen, blev i 00'erne kendt for at lave partiets ofte grænseoverskridende politiske reklamer. Politiske reklamer eller annoncer, der ofte gav 10 gange så meget spalteplads i sidste ende som den, Dansk Folkeparti havde betalt for.  

Kim Kristensen er redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det er dælme flot