Tidligere rådgiver ny pressechef i Finansministeriet og forlænget flyveforbud

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Tidligere konservativ rådgiver bliver ny pressechef i Finansministeriet, flyveforbuddet til Danmark forlænges, og cirka en million kroner skal hjælpe afskedigede medarbejdere tilbage i arbejde.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Tidligere rådgiver ny pressechef i Finansministeriet

Finansministeriet får fra 22. februar en ny erfaren pressedirigent i form af Sille Beck-Hansen, der skal styre ministeriet presseanliggende og kommunikative frontlinje.

Det skriver Altinget.

Det betyder, at hun efter et år tager afsked med sin stilling som pressechef for SAS' danske presseafdeling til fordel for at kaste sig over sin kærlighed til samspillet mellem politik og kommunikation, oplyser hun på Linkedin.

Sille Beck-Hansen vender dermed tilbage til Slotsholmen og den politiske højborg, som hun kender fra sin tid som tidligere særlig rådgiver for den forhenværende erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Og hun glæder sig, skriver hun på Twitter.

 

placeholder
 

 

Læs mere her.

 

Flyveforbuddet forlænges

Regeringen besluttede torsdag den 28. januar 2021 at forlænge de nuværende skærpede rejserestriktioner til den 28. februar 2021. Med forlængelsen vil også flyveforbuddet blive forlænget frem til og med den 28. februar 2021.

Sådan skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at alle flypassagerer, der rejser til Danmark, fortsat skal fremvise en negativ coronatest foretaget 24 timer, inden de går ombord på flyet.

Flyveforbuddet gælder alle passagerflyvninger til Danmark fra hele verden. Flyvninger inden for Rigsfællesskabet er undtaget.

Læs mere her.

 

Godt en million kroner skal hjælpe afskedigede medarbejdere 

Virksomhederne i Københavns Lufthavn har lidt store tab som følge af corona-pandemien. Aviator Airport Service A/S havde allerede i sommer fyret knap 300 medarbejdere, og den 21. december 2020 blev virksomheden med dens 244 ansatte erklæret konkurs.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Godt halvdelen af medarbejderne kan fortsætte i nyt firma, mens andre allerede var blevet varslet og er omfattet af hjælp fra tidligere varslingspuljemidler.

Derfor er der søgt om 1,1 millioner kroner til de resterende 49 medarbejdere, som blev fritstillet den 31. december 2020. Pengene skal bruges på hjælp til rådgivning og opkvalificering, og midlerne har beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nu bevilget.

Hjælpen vil bestå i kompetenceafklaring, rådgivning om brancheskift og assistance til ansøgninger. Opkvalificering kan ske gennem Job-VEU modellen og gøre det muligt at skifte spor til fx sosu-området, lager og logistik, detailhandel eller automatiktekniker.

Læs mere her.

 

Politiken og tv-selskab vil afdække sexisme på TV 2

Politiken og produktionsselskabet Impact TV vil i fællesskab afdække sexisme, sexchikane og magtmisbrug på TV 2.

Sådan skriver Politiken selv.

 

placeholder
 

 

Der er tale om et journalistisk samarbejde, der skal kaste lys over de mulige mangeårige problemer på tv-stationen, som TV 2 selv i efteråret har undersøgt i en advokatundersøgelse og ville afdække i en nu skrinlagt tv-dokumentar.

Advokatundersøgelsen fik konsekvenser for flere ansatte på TV 2, der er stoppet eller har fået andre sanktioner.

Vært på TV 2 News Jens Gaardbo forlod kanalen, fordi han havde udvist “dårlig dømmekraft” i sin tid som nyhedschef. Og vært på Go’ Aften Live Jes Dorph-Petersen blev fjernet fra skærmen, fordi han ifølge TV 2 har udøvet sexchikane i to tilfælde for 18 og 20 år siden.

Senest har det skabt intern uro på TV 2, at en dokumentar om sexisme og krænkelser på TV 2 selv er blevet lagt ned af TV 2-ledelsen. Begrundelsen har blandt andet lydt, at TV 2 ikke troværdigt kan undersøge sig selv. Det fik 222 medarbejdere til at underskrive et protestbrev til ledelsen.

Læs mere her.

 

1.000 nye ansatte i Postnord det seneste år

De seneste mange år har den ene fyringsrunde aflyst den næste i Postnord. Fra næsten 21.000 ansatte i 2007 til godt 6.000 i 2019. Og for fire år siden stod firmaet på randen af en konkurs.

Det skriver Fagbladet 3F.

Men nu er det slut. Fra 2019 til 2020 er antallet af medarbejdere hos posten steget med omkring 900 - fra 6.315 i gennemsnit i 2019 til omkring 7.200 i dag. Og den kommende tid skal yderligere 200-300 hyres ind.

Det glæder Dzevad Ramic, der er formand for 3F Post.

Også Peter Kjær Jensen, der er chef for PostNord Danmark, peger på onlinehandel som årsagen til de bedre tider:

Ifølge ham er det derfor slut med de store fyringsrunder.

Læs mere her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce