Annonce

Tidligere S-minister vil være borgmester i Aalborg

Flemming Møller Mortensen er forhenværende udviklingsminister for Socialdemokratiet. Nu går han efter borgmesterkæden i Danmarks tredjestørste kommune.
Foto: Udenrigsministeriet
Flemming Møller Mortensen, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet
Der bliver kamp om pladsen, når det afgøres, hvem Aalborgs næste borgmester skal være.

Den 31. juli har Thomas Kastrup-Larsen meddelt, at han går af som borgmester efter ni år på posten.

Det har fået Flemming Møller Mortensen til at melde sig som kandidat til posten. Han sidder i øjeblikket i Folketinget for Socialdemokratiet og har tidligere været minister for udvikling og nordisk samarbejde.

Konkurrence mellem tre 

“Med dyb eftertanke melder jeg mig nu som borgmesterkandidat i Aalborg til kommunalvalget november 2025,” skriver Flemming Møller Mortensen på Facebook.

placeholder

Udover Flemming Møller Mortensen er der to andre kandidater i spil.

Med dyb eftertanke melder jeg mig nu som borgmesterkandidat i Aalborg

De to andre kandidater er Lisbeth Lauritsen og Lasse Frimand Jensen, som begge sidder i byrådet for Socialdemokratiet i Aalborg.

Kandidaten udefra 

Da Flemming Møller Mortensen ikke sidder i byrådet i Aalborg på nuværende tidspunkt, kan han - modsat sine to modkandidater - ikke blive borgmester med det samme.

Først i 2025 ved næste kommunalvalg kan Flemming Møller Mortensen blive valgt til den aalborgensiske kommunalbestyrelse og borgmesterpost, hvis det vel og mærke lykkes for den forhenværende minister.

Da Thomas Kastrup-Larsen meddelte han ville forlade borgmesterposten understregede formanden for fællesledelsen i Aalborg Kommune, Ulla Astmann, at en kandidat kunne hentes udefra såvel som indefra Aalborgs byråd.

“Det bliver nu op til partiorganisationen at finde egnede kandidater og der satses på, at der er valgt en ny spidskandidat inden sommerferien. I givet fald det er én fra den nuværende byrådsgruppe, så vil vedkommende kunne indtræde på borgmesterposten allerede pr. 1. august. Og skulle det ikke være tilfældet, så har vi en glimrende viceborgmester i Helle Frederiksen, der tidligere har løftet opgaven, senest da Thomas var sygemeldt med brækkede ribben i december måned sidste år,” lød det dengang fra Ulla Astmann.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Han er da et super valg

Fordi?

Held &Lykke til.Flemming Møller Mortensen. Sympatisk ..gode holdning..et godt valg for Ålborg 🚩. Tror Flemming Møller Mortensen har mod på opgaven, blev glad da jeg læste det...godt for Socialdemokratiet ⭕️

Flemming er en dygtig og meget sympatisk politiker. Han burde være klog nok til ikke at blande sig i borgmesteropgøret i Aalborg. Han bør blive der hvor han gør en stor og positiv forskel! Den naturlige aftager og kommende borgmester, forhåbentlig i mange perioder, er helt sikkert Lasse Frimand Jensen.