Tidligere V-profil overtager ordførerskaber i K og Vestager topper fornem liste

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang.
Så blev det onsdag, og Netavisen Pio giver dig atter dagens nyhedsoverblik.

Blot fem dage efter at folketingsmedlem Marcus Knuth skiftede fra Venstre til Konservative, kan han nu glæde sig over at få tildelt ordførerskabet for et område, som han må formodes at være ovenud tilfreds med. Han er nemlig blevet tildelt udlændinge-, integrations- og indfødsretsordførerskabet, som han overtager fra sin nye partifælle Rasmus Jarlov (K).

Endnu et ministerium har fået ny pressechef, og så indtager den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, førstepladsen på en ny liste over de mest magtfulde personer i europæisk politik.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Efter partiskifte: Knuth bliver udlændingeordfører

Det nu tidligere folketingsmedlem for Venstre, Marcus Knuth, offentliggjorde lørdag, at han skiftede til Konservative. Knuth begrundede sit farvel til Venstre med uenighed om den stramme udlændingepolitik.

Nu skal Konservatives nye folketingsmedlem tegne partiets linje på udlændinge- og integrationsområdet. Han er nemlig blevet udnævnt som udlændinge-, integrations- og indfødsretsordfører, oplyser partiet til TV 2.

”Kampen for vores danske værdier og kultur er utrolig vigtig for mig, og jeg ser meget frem til det store arbejde, der ligger foran os. Et stort tak også til Rasmus Jarlov for at overdrage posterne til mig. Din tillid og opbakning betyder meget,” skriver Marcus Knuth i et opslag fra sin Facebook-side.

 

 

MELD og FELD: Dansk Folkeparti lavede falske hotelkontrakter

Dagens helt store historie er, at Dansk Folkepartis chef udgav sig for at være hotelchef på to kontrakter til 200.000 kr. i sag om EU-penge.

Nu involverer sagen om DF's misbrug af EU-midler nemlig også partiets mangeårige sekretariats- og personalechef, Jeanie Nørhave.

Hun udgav sig for at være to forskellige hotelchefer på kontrakter med den skandaleramte europæiske partialliance, Meld.

Det skriver Ekstra Bladet, som er kommet i besiddelse af kontrakter med Hotel Koldingfjord og Color Hotel Skagen, som er underskrevet i henholdsvis 2014 og 2015.

Daværende medlem af Europa-Parlamentet og nuværende folketingsmedlem Morten Messerschmidt har underskrevet dokumenterne som ”præsident” for MELD.

Ved siden af Morten Messerschmidts navn har Jeanie Nørhave udgivet sig som repræsentant for de to hoteller og har underskrevet som ”Chief of Staff and Administration” hos ”the Service Provider” – dvs. hotellerne.

”Når jeg ser ned over papirerne, så kan jeg godt se, at Jeanie Nørhave har skrevet under. Men hun er jo ikke ansat hos os, og det har hun aldrig været. Men jeg ved godt, hvem hun er. Det var hende, som var tovholder på Dansk Folkepartis sommergruppemøde,” siger Peder J. Madsen, administrerende direktør for Hotel Koldingfjord.

Han oplyser, at han er blevet afhørt af Bagmandspolitiet om sagen.

Konfronteret med kontrakterne og oplysningerne har Jeanie Nørhave ingen kommentarer til, hvorfor hun har udgivet sig for at være hotelchef.

Heller ikke Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, ønsker at forholde sig til den konkrete sag.

”Jeg vil slet ikke gå ind i det her. Når det ligger hos myndighederne i både EU og Danmark, må vi formode, at de finder ud af, hvad der er op og ned,” siger han til Ekstra Bladet.

Læs mere her.

 

Minister får ny pressechef

Miljø- og Fødevareministeriet har ansat en ny pressechef.

Det er Jakob Sejr Teichert, der kommer fra en stilling som pressesekretær i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Pr. 1. januar 2020 skal han være pressechef for miljøminister Lea Wermelin (S). Det skriver Altinget.

Lea Wermelin blev valgt ind i Folketinget i 2015 og blev genvalgt ved folketingsvalget i juni 2019, hvorefter hun blev udnævnt som miljøminister i Mette Frederiksens regering.

Vestager er den mest magtfulde person i europæisk politik

Den danske EU-kommissær, Margrethe Vestager, indtager førstepladsen på en ny liste over de mest indflydelsesrige personer i europæisk politik.

Det er POLITICO Europe, der har udgivet den nye liste, som er inddelt i tre kategorier – doers, disrupters og dreamers – der beskriver tre forskellige former for magt.

Margrethe Vestager topper listen over ’doers’, som er en liste over de personer, som har størst mulighed for at udøve indflydelse i europæisk politik.

Den forhenværende politiske leder for Radikale Venstre blev i november udpeget som ny ledende næstformand for digital omstilling samt genvalgt som konkurrencekommissær i den nye EU-Kommission, hvor Ursula von der Leyen er ny formand.

Det er netop Margrethe Vestagers nye position i EU-Kommissionen, der får POLITICO Europe til at placere hende øverst i den ene af kategorierne.

"På et tidspunkt, hvor Kommissionen sandsynligvis skal kæmpe for at hævde sig selv, kan den danske politiker let komme til at overskygge sin chef, formand Ursula von der Leyen," skriver Politico Europe ifølge Altinget.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Student på Netavisen Pio


Kommentarer fra Facebook