Tinget er sat: Henrik Dam Kristensen valgt som ny formand

”Jeg vil være hele Folketingets tillidsrepræsentant,” lyder det fra den erfarne socialdemokrat.
Folketingsmedlem Henrik Dam Kristensen (S)
Folketinget har fredag valgt Socialdemokratiets Henrik Dam Kristensen som ny formand. Han afløser Pia Kjærsgaard (DF), der sad på posten i fire år.

Valget skete uden modkandidater.

”Tillid er en skrøbelig størrelse, som man hele tiden skal gøre sig fortjent til. Jeg vil bestræbe mig på at være en samlende person for hele Folketinget,” lød det fra Henrik Dam Kristensen fra Folketingets formandsstol efter valget, og fortsatte:

”Det er jeg mig meget bevidst om. Jeg vil lægge alle mine kræfter i at være hele Folketingets tillidsrepræsentant og behandle alle lige, fair og retfærdigt. Uanset partifarve.”

Den 62-årige Henrik Dam Kristensen blev i 1990 første gang valgt til Folketinget. Og fire år senere blev han minister for første gang under daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). Han har siden haft yderligere fire ministerposter, været medlem af Europa-Parlamentet og præsident for Nordisk Råd.

Enfant terrible i præsidiet

Udover valget til formand skulle folketinget også vælge de fire øvrige medlemmer af Folketingets Præsidium. De fire medlemmer udpeges af de fire største partier, som ikke har formandsposten.

De fire præsidiemedlemmer blev Venstres Kristian Pihl-Lorentzen, førnævnte Pia Kjærsgaard, de radikales Jens Rohde og SF’s Trine Torp.

Præsidiet beskæftiger sig med Folketingets indre forhold såsom ledelse af møderne i Folketingssalen, drift og officiel repræsentation af Folketinget. Det er Folketingets formand, der tager de endelige beslutninger, da næstformændenes rolle formelt kun er rådgivende.

Ros og opbakning fra højre og venstre

Efter valget strømmede de sociale medier over med lykønskninger til den nyvalgte formand – også fra blå blok.

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

TILLYKKE med jobbet som Folketingets Formand, Henrik Dam Kristensen. Endelig en ydmyg, kompetent, venlig, samlende person. Det er svært at få armene ned af glæde og lettelse ; )

Annonce