Podcasts til din mobil

Lyt gratis,

På iPhone: Apple Podcasts

På Android: Podcast Addict

Søg efter Netavisen Pio i app'en og lyt med glæde.

Tingets Tilstand: Er der en storkonflikt på vej?

Søndag indgik CO-industri og Dansk Industri en aftale om nye overenskomster for de i alt 230.000 mennesker, som arbejder i industrien.

Aftalen er den første af sin slags i forbindelse med overenskomstforhandlingerne 2023, og det er derfor den, som sætter retningen for forhandlingerne for hele det private arbejdsmarked.

Indholdet bliver kaldt et klassisk kompromis med en lønstigning på mindst fire procent og en større arbejdsgiverindbetaling til pension. Til gengæld bliver der i aftalen ikke nævnt et ord om afskaffelsen af store bededag.

Kan utilfredsheden med afskaffelsen af store bededag gøre det svært for fagbevægelsen at få deres medlemmer til at stemme overenskomsten igennem?

Statsminister Mette Frederiksen (S) vurderer at 'Putin ikke slutter med Ukraine' og i stedet vil 'gå videre til det næste land' hvis Ukraine taber krigen. Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), har også påført sig førertrøjen i debatten og kæmper en brav kamp for sagen.

Hvis han bliver ved, bliver der så plads til Venstres forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen?

Programmets værter, Niels Jespersen og Benny Damsgaard, slutter af med at vende Nye Borgerliges skandaleramte næstformands fratrædelse.

Den nu tidligere næstformand, Henriette Ergemann, har trukket sig fra posten, kun to uger efter hun blev valgt. Hun har modtaget massiv kritik efter en lang række kontroversielle udtalelser.

Efter Henriette Ergemanns sager er krisen stor i Nye Borgerlige. Hvad skal der ske nu, og hvordan kan partiet komme ud af krisen?

Hør hele analysen af de tre emner i ugens afsnit af Netavisen Pios politiske podcast Tingets Tilstand.

I studiet:
Benny Damsgaard, politisk kommentator, lobbyist og tidligere pressechef for Det Konservative Folkeparti

Niels Jespersen, chefredaktør for Netavisen Pio.

Billede: 

CO-Industri