Tørke truer sankthansbålet og entreprenør idømt bøde for ulovlig arbejdskraft

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
I denne torsdags nyhedsoverblik starter vi med sommervejret, som har været så godt i så lang tid nu, at tørken risikerer at spænde ben for en dansk tradition på sankthansaften.

18 albanske mænd uden arbejdstilladelse på en byggeplads i Nordsjælland i 2020 har nu resulteret i en stor bøde til entreprenørfirmaet bag.

I DR SymfoniOrkstret er der arbejdsmængden og tidspresset så stort, at Arbejdstilsynet har udtrykt mistanke om at arbejdsmiljøet overtræder arbejdsmiljølovgivningen.

Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik ’Aktuelt’.

God læselyst!

 

Tørke truer sankthansbålet

Danmark oplever lige nu den længste periode uden nedbør i 20 år. Det tørre vejr truer nu en dansk sommertradition nemlig sankthansbålet.

Det skriver TV 2.

”Såfremt vejret frem mod sankthans ikke bidrager med en vis mængde vand, så ser det ikke særligt sandsynligt ud, at det samlede risikobillede med mange, større bål samtidig – på tværs af land, by og alle former for natur – vil kunne holdes inden for det betryggende i forhold til brandfaren,” lyder det fra Danske Beredskaber til TV 2.

Der er ifølge TV 2 Vejret ikke udsigt til regn de næste 14 dage.

Sankthansaften er fredag 23. juni.

Beredskabet på Bornholm har allerede torsdag taget konsekvensen af tørken og indført afbrændingsforbud på hele øen de næste to uger. Dermed bliver sankthansaften på klippeøen i Østersøen fejret uden båltænding, skriver Ritzau, ifølge TV 2.

 

Entreprenør idømt bøde for ulovlig arbejdskraft

Onsdag blev entreprenørfirmaet Viocon idømt en bøde på 700.000 kroner for brug af ulovlig arbejdskraft ved Retten i Helsingør.

Det skriver Ritzau, ifølge Fagbladet 3F.

I efteråret 2020 blev 18 albanske mænd uden arbejdstilladelse opdaget på en byggeplads i Humlebæk i Nordsjælland, hvor de var ved at bygge klyngehuse.

Alle mændene fik en bøde på 3000 kroner og en udvisning.

Ifølge Ritzau arbejdede de albanske mænd 57 timer om ugen til en månedsløn på 1500 euro, svarende til lige over 11.000 kroner.

 

Dårligt arbejdsmiljø i DR SymfoniOrkestret

Arbejdstilsynet har sendt et brev til DR. I det brev skriver tilsynet at de mistænker, at arbejdsmiljøet i DR SymfoniOrkestret ”udgør en overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen”.

Det viser en aktindsigt, som Politiken har fået, ifølge Berlingske.

Ifølge Arbejdstilsynet gør den store arbejdsmængde og tidspresset i orkestret, at arbejdet ikke er sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Hos DR tager man udmeldingen fra Arbejdstilsynet alvorligt.

”Der er ingen tvivl om, at vi er et orkester på et højt internationalt niveau. Det stiller i sagens natur høje krav til performance både fysisk og mentalt og kan også være medvirkende til, at nogle medarbejdere oplever et større pres. Det er vi selvfølgelig rigtig opmærksomme på,” siger Jakob Errboe Holtze, Chef for udvikling og drift i DR SymfoniOrkestret, til Politiken.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Emil Vendelbo Johansen er souschef, journalist og redaktionssekretær på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

og så er Albanien ikke et EU medlemsland

har ejeren af Viocon set deres svendebreve???

Annonce