Toiletkrise: Lav nogle flere lokumsaftaler!

Det er grotesk, at noget så almindeligt som et toiletbesøg bliver fravalgt af vores børn i folkeskolen, fordi vores toiletforhold er for dårlige.
I løbet af den sidste uge har rigtig mange danskere og politikere fået øjnene op for nogle af de elendige forhold, der er på vores folkeskoler i hele landet. Socialdemokratiet har sågar været nødt til at kalde undervisningsminister Merete Risager (LA) i samråd om de forhold, som vi udsætter vores børn for.

DR var i sidste uge ude med en undersøgelse som viste, at en fjerdedel af alle skoleelever aldrig bruger skolernes toiletter og samtidig er halvdelen af eleverne meget utilfredse med toiletter tilstand.

Kære politikerkollegaer - det er vores ansvar 
Jeg mener dog, at man burde hive fat i nogle af kommunalpolitikerne i vores byråd rundt omkring i landet, fordi det er en kommunalopgave, som vi kommunalpolitikere skal tage ansvaret for. Jeg mener ikke, at vi skal risikere at Christiansborg laver endnu en bureaukratisk pulje, som vi kommuner så skal søge. Når det så er sagt, burde Christiansborg se på, hvordan man sikrede større bevægelsesrum i vores kommuner, så vi tager hensyn til borgernes velfærd og ikke til et excel ark.

Derfor er det også grotesk, at noget så almindeligt som et toiletbesøg bliver fravalgt af vores børn i folkeskolen, fordi vores forhold er for dårlige

Vores folkeskoler er fuldstændig essentielle i vores velfærdssamfund. Det er vores vigtigste uddannelsesinstitution, hvor børn skal klædes på til fremtiden og dannes til at blive gode samfundsborgere. Derfor er det også grotesk, at noget så almindeligt som et toiletbesøg bliver fravalgt af vores børn i folkeskolen, fordi vores forhold er for dårlige. Hvis vi vil have en folkeskole, som vores børnefamilier tilvælger, bliver vi nødt til at have styr på de grundlæggende rammer og faciliteter.

De fysiske rammer er forudsætningen for en god folkeskole 
Toiletter, ordentlig udluftning og et trygt miljø er grundlæggende nødvendigt for at have en god folkeskole, hvor vi skal sikre, at vores børns udviklingspotentiale udleves. Hvis vi ikke har styr på de fysiske rammer, sætter vi vores lærere og pædagoger på en endnu sværere opgave, end de allerede står overfor i dag. Det mener jeg ikke, at vi som politikere kan tillade os at kalde ansvarligt.

Hvis vi ikke har styr på de fysiske rammer, sætter vi vores lærere og pædagoger på en endnu sværere opgave

I Nyborg er vi startet. Vi har øremærket 2.5 millioner kroner til at forbedre toiletforholdene på vores folkeskoler. Det er nemlig vores ansvar at sætte retningen for vores kommune og vores ansvar at prioritere pengene - det skal vi ikke tørre af på de enkelte folkeskoler.

Jeg håber derfor på, at man i flere kommuner vil prioritere pengene til at sikre gode og trygge skoler for vores børn. Det er vores ansvar som kommunalpolitikere.

Sonja Marie Jensen er byrådsmedlem i Nyborg for Socialdemokratiet.

‘Dagens Pioklumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer fem gange om ugen med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg, om de emner der sætter dagsordenen i arbejderbevægelsen. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

‘Dagens Pio klumme’ er en fast spalte på Netavisen Pio, der udkommer dagligt med både provokerende, nytænkende og debatskabende indlæg. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byrådsmedlem (S) i Nyborg Kommune


placeholder

Annonce