Top 10: Valgkampens mest indlysende budskaber

Hvem har haft de mest indlysende slogans og budskaber i folketingsvalgkampen? Netavisen Pio guider dig igennem de værste (eller bedste) af slagsen.
Vi har været på udkig efter politiske slogans og kampagnebudskaber fra denne valgkamp, som man måske kan anklage for at være slogans, som ingen kan være imod. I politisk retorik ville man nok kalde udsagnene for "platheder".

Kriteriet har været, at man generelt ikke skal kunne være imod påstanden. Det vil sige, at vi tester udsagnene ved at sætte ”ikke” ind i sætningen eller ved at gøre dem modsatrettede, sådan at eksempelvis ”nej” bliver til ”ja”, og at udsagnet får den modsatte betydning.

Prøv selv ned gennem listen!

1) Flere skal overleve kræft
Det er godt, at den konservative Mette Abildgaard fra Nordsjælland ikke går til valg på det modsatte. Færre skal overleve kræft.

mette abildg

2) NEJ til kriminelle udlændinge
Martin Geertsen (V) er imod kriminelle udlændinge. Om han siger ja til kriminelle danskere, vides ikke.

martin geertsen

3) Stop tyven
De Konservatives kampagne er selvfølgelig med. Prøv selv: Stop ikke tyven!

stop tyven

4) Arbejdspladser til lokalområdet
Rune Kristensen, konservativ kandidat i Sjællands Storkreds, har fundet et slogan, der virker både i hans kreds i Slagelse og på Lolland-Falster. Smart.

runek

5) ... Og vi skal videre
Udtrykket har fået fast plads i slutningen af samtlige socialdemokratiske plakattekster. Alternativet er da også surt. Vi skal ikke videre. Overhovedet!

vi skal videre

6) Det handler om mennesker
Det gamle husmandsparti slipper ikke for en plads på listen. Selvfølgelig handler det om mennesker, Morten Østergaard. Hvem ellers?

mennesker

7) Stop hjerteløsheden
De Konservative gør det igen. Hvem går også ind for at 'starte hjerteløsheden'?

hjerteløs

8) Jeg lytter til dig
En nordjysk DF'er sniger sig også ind på listen her. Tænk, hvis Gert Ingolf Johansen ikke lyttede til mig?

gert ingolf

9) Mindre snak, mere action
Eva Kjer Hansen (V) er inspireret af Elvis Presley, men 'mere snak, mindre action' er der jo ikke nogen, der vil gå til valg på. Halmballe set i Syd- og Sønderjylland.

eva kjer

10) Kun et menneske
Kim Qvist, der er socialdemokratisk kandidat i Aarhus, er kun et menneske. Godt for ham. Fun fact: Ved sidste valg stillede han op i Haderslevkredsen, men uden at opnå valg. Siden flyttede han til Østjylland og har fået opstilling der.

kim qvist

Public affairs- og pressekonsulent hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

Tidligere student på Netavisen Pio


placeholder

Annonce